Σελίδες

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Σύμφωνη η Ελλάδα για την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας στην Ε.Ε!

• Η Ελλάδα έχει ήδη εκφρασθεί υπέρ της παροχής καθεστώτος υποψηφίου κράτους για ένταξη στην ΕΕ από τον Δεκέμβριο του 2013, δήλωσε  ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας αναφορικά με το περιεχόμενο της ενδιάμεσης έκθεσης της Κομισιόν.

Πρόσθεσε ότι η Αθήνα εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Αλβανία έχει παρουσιάσει σημαντικά, απτά αποτελέσματα κι έχει επιδείξει πολιτική βούληση να προωθήσει συγκεκριμένες, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας. Ως προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρόσθεσε, η Ελλάδα θα επιδιώξει να επιτύχει τη συναίνεση των κρατών-μελών της ΕΕ για την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Αλβανία, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου. 

Από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου, απουσιάζει η αναφορά στα ανοικτά για την Ελλάδα ζητήματα που υπάρχουν με την Αλβανία, (για τα οποία έγραψε πρόσφατα ο «Π.Λ.»), την ώρα μάλιστα που από συγγενείς πεσόντων στον πόλεμο του 1940, ζητείται να τεθεί ως προϋπόθεση και η αποδοχή από την γειτονική χώρα του αιτήματος για περισυλλογή των οστών των Ελλήνων στρατιωτών. 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.