Σελίδες

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Το κόμμα ΕΕΜΜ-MEGA για τη νέα διοικητική διαίρεση στη Β. Ήπειρο

429Η μεταρρύθμιση που επιχιρείται πρόσφατα από την αλβανική κυβέρνηση για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας αποτελεί την αναμενόμενη ευκαιρία που χρόνια τώρα διεκδικούσε η Εθνική Ελληνική Μειονότητα ώστε ο βασικός κορμός της να συνταχτεί σε  αδιαίρετη διοικητική μονάδα που θα ευνοούσε την ανάπτυξη, την εθνική ομοψυχία και κυρίως την προστασία της από τους κινδύνους αλοίωσης και εξουδετέρωσης.Αναφερόμαστε στο βασικό κορμό γιατί πρακτικά είναι αδύνατο να ενσωματωθεί σ’ αυτόν όλος ο Ελληνισμός που ζει ευρύτερα σε όλη την αλβανική επικράτεια και είναι πολλαπλάσιος.
Το Κόμμα των Ελλήνων εξάγγειλε από τις αρχές  ως πρωταρχικό στόχο του προγράμματός του την ένωση του Ελληνισμού και κυρίως την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και ορισμούς των διεθνών συμβάσεων για τις μειονότητες.Γι΄αυτό και πρόσφατα παρακολουθεί και συμβάλλει στη συζήτηση ώστε το όνειρο -δικαίωμα αυτό να γίνει πραγματικότητα τουλάχιστον αυτή τη φορά.
΄Οπως πάντα η ηγεσία του Κόμματος απευθύνθηκε στην ηγεσία της οργάνωσης της Ομόνοιας να συγχρονίσουν τις προσπάθειες και να καταλήξουν στην επιλογή που αρμόζει στην ΕΕΜ. Επίσης συνεργάζεται με βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή της μεταρρύθμισης στη Βουλή ενθαρρύνοντας τους να καταθέσουν με τεκμήρια την αναγκαιότητα  γεωγραφικής ένωσης του ελληνισμού και την αξιοποίηση αυτής της ένωσης για την ανάπτυξη και την προκοπή.

Το Κόμμα των Ελλήνων έχει ξεκάθαρη άποψη για τη διοικητική διαίρεση:Αδιαίρετος ο βασικός κορμός της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Συγκεκριμένα, λόγω και της γεωγραφικής πραγματικότητας το πιο αποδεκτό σενάριο αναδιάρθρωσης είναι η δημιουργία τριών δήμων: ένας στο Αργυρόκαστρο, ένας στους Άγιους Σαράντα και Δέλβινο και άλλος ένας στην Παραλία με τη Χιμάρα πρωτεύουσα. Σ’ αυτές τις νέες διοικητικές μονάδες είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν  όλες  οι ελληνικές κοινότητες στην κοιλάδα της Δερόπολης, των Καμποχωρίων, των Ριζών, του Πωγωνίου και της Χιμάρας χωρίς να αποκλειστεί  η δυνατότητα ενσωμάτωσης και συγγενικών κοινοτήτων που επιθυμούν να ενωθούν με το βασικό κορμό της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας..
Θεωρούμε καταχρηστική αυτές τις στιγμές κάθε διαμάχη για τη διεκδίκηση της πρωτεύουσας των νέων δήμων γιατί σκοπός μας πρέπει να είναι η ίδρυση και ενίσχυση αστικών κέντρων που να προωθούν την ανάπτυξη, την ευημερία, τη σωστή εκμετάλλευση του πλούτου μας και  τη διαφύλαξη των περιουσιών, του πολιτισμού και της παράδοσής μας .Επιβάλλεται στη νέα διαίρεση να διεκδικήσουμε την  ταυτοποίηση της αρχαιοτάτης  ιστορικής μας  κληρονομιάς  στην ονομασία  των δήμων και η Χιμάρα να μην αλλοιωθεί με άλλες κοινότητες που δεν έχουν καμία κοινωνική και ιστορική συγγένεια. Επί της ευκαιρίας  καλούμε ακόμη μία φορά  όλους τους νυν επάρχους , τους έλληνες βουλευτές και τους πολιτευτές  να μην αδιαφορήσουν σχετικά με τη διεκπεραίωση αυτού του εθνικού στόχου γιατί οι ευκαιρίες έρχονται μια φορά και αυτή η στιγμή φυλάσσει και  εκπλήξεις . Θα ήταν ευτύχημα για τους Έλληνες να ακούσουν για μία φορά μία και μοναδική φωνή  των πολιτικών πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα.
Άγιοι Σαράντα 03 Ιουνίου 2014

1 σχόλιο:

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.