Σελίδες

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Έξαλλος ο Ράμα με τις δηλώσεις του Σέρβου Πατριάρχη

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε  από τους προκαθήμενους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο της Αλβανίας, Ειρηναίο της Σερβίας και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις δηλώσεις του Σέρβου Πατριάρχη κατά την παραμονή του στα Τίρανα.

 Η τηλεόραση ‘Α1 Report’, επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές πληροφοριών, αναφέρει ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός κράτησε σθεναρή στάση κατά των δηλώσεων του Σέρβου Πατριάρχη για το Κοσσυφοπέδιο, σημειώνοντας ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος χρησιμοποίησε μια θρησκευτική εκδήλωση για να την μετατρέψει σε πολιτικό ζήτημα. Ο Ράμα, σημειώνει το δημοσίευμα, χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως περιφρόνηση της «θρησκευτικής μας πίστης».


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είπε χαρακτηριστικά «Είμαστε εξοργισμένοι και μας προσβάλει με τις δηλώσεις».

Ο Σέρβος Πατριάρχης είπε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα Τίρανα δήλωσε ότι 
«Το Κόσοβο είναι ιερό σερβικό έδαφος».

Λόγω αυτής της δήλωσης, ο Ράμα μποϊκόταρε το ορθόδοξο επίσημο δείπνο που πραγματοποιήθηκε την εσπέρα της Κυριακής, αμέσως μετά τη χειροτονία Μητροπολίτη στον Ορθόδοξο καθεδρικό ναό της «Αναστάσεως του Χριστού», στα Τίρανα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Σέκουλι.

 (    Η κύρια εκδήλωση ήταν τα θυρανοίξια του νέου ορθόδοξου καθεδρικού ναού της "Αναστάσεως", στα Τίρανα.



Πάντως ο αλβανός πρωθυπουργός δεν είδαμε να ενοχλήθηκε τόσο πολύ από αντίστοιχες δηλώσεις του τούρκου ομολόγου του Ερντογάν ότι "το Κόσοβο είναι Τουρκία"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.