Σελίδες

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η Αλβανία πήρε καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Αλβανία πήρε καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ
O επίτροπος Διεύρυνσης Στ.Φούλε (αριστ.) και ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στις αρχές Ιουνίου στα Τίρανα: Η Κομισιόν είχε εισηγηθεί θετικά   

Βρυξέλλες

Ένα βήμα στη μακρά πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουν τα Τίρανα: Η ΕΕ έδωσε στην Αλβανία καθεστώς χώρας υποψήφιας για ένταξη, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε.

«Συγχαρητήρια στην Αλβανία για την απόφαση του Συμβουλίου, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις και ενθάρρυνση για περισσότερες» ανέφερε ο Φούλε.

Ο αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, σε ανάρτησή του στο Twitter, γράφει: «Μόλις μίλησα με τον Στέφαν Φούλε και είμαι υπερήφανος για ό,τι καταφέραμε όλοι μαζί... Ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη μου σε όλους σας».

Από το 2009, η χώρα είχε αποτύχει τρεις φορές στο να πάρει καθεστώς υποψήφιας χώρας. Προ ημερών, η Κομισιόν είχε εισηγηθεί θετικά για την Αλβανία.

Η απόφαση είχε αναβληθεί τελευταία φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς η ΕΕ έκρινε ότι χρειάζονταν περισσότερα βήματα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος και του κράτους δικαίου.

Όπως αναφέρει το Associated Press, η πρόσφατη επιχείρηση της αλβανικής Δίωξης Ναρκωτικών στο χωριό Λαζαράτι -το «βασίλειο της κάνναβης»- ήταν μία από τις κινήσεις των Τιράνων για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους. Μετά από επιχείρηση τεσσάρων ημερών, από την οποία δεν έλειψαν συμπλοκές με οπλισμένους κατοίκους, οι χασισοφυτείες τέθηκαν υπό τον έλεγχο των αρχών.

Newsroom ΔΟΛ


Το σχόλιο μας: Μετά την συναρπαστική παράσταση στο Λαζαράτι ήρθε και το "μπράβο" από την Ευρώπη, όχι μόνο στα λόγια αλλά και έμπρακτα. Πλέον η Αλβανία, με τις ευλογίες φυσικά και της προδοτικής συγκυβέρνησης Σαμαρα΄- Βανιζέλου, είναι ένα βήμα πιο κοντά στην είσοδο της στην μεγάλη "ευρωπαϊκή οικογένεια"...
Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε και τη συμβολή του μεγάλου ευρωπαίου οραματιστή Βαγγέλη Ντούλε, όπως και του επίσης ευρωπαίου ηγέτη που η Αλβανία τον τίμησε με τη θέση του προξένου της στα Ιωάννινα Γιάνι Γιάνι. Εις ανώτερα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.