Σελίδες

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Θέλει να μας τρελάνει ο ΣΥΡΙΖΑ: Ουσιαστική υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας μέσω βοηθημάτων του ΟΓΑ!

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού, ουσιαστικά, κατήργησαν το βοήθημα ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, και ουδεμία προσπάθεια έκαναν αυτά τα χρόνια για να το επαναφέρουν, επανέρχονται προεκλογικά στο ζήτημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού, ουσιαστικά, κατήργησαν το βοήθημα ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, και ουδεμία προσπάθεια έκαναν αυτά τα χρόνια για να το επαναφέρουν, επανέρχονται προεκλογικά στο ζήτημα – όπως είχαν κάνει άλλωστε και πριν τις ευρωκοινοβουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές‐ αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα τις αποκαταστήσουν.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ουσιαστική υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας - μεταξύ άλλων και μέσω των βοηθημάτων ΟΓΑ - της ενότητάς της, και του ρόλου της ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και αλβανικού λαού, αποτελεί κεντρικό στοιχείο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που δεν πρέπει να υπόκειται στα προεκλογικά παιγχνίδια της εκάστοτε κυβέρνησης.

left.gr

Το σχόλιο μας: Αυτό το περί "γέφυρας φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και αλβανικού λαού" μας ακούγεται ως το λιγότερο κακό όταν το αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού το συνηθίσαμε τόσες δεκαετίες από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 
Από εκεί που χαρακτήριζαν τους Βορειοηπειρώτες ως "ελληνική διασπορά στην Αλβανία", σίγουρα είναι ένα βήμα προόδου, έστω και επικοινωνιακό, αυτό που διαβάσαμε παραπάνω. 
Ύστερα και από την προαναγγελία του αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, για επαναφορά της μηνιαίας σύνταξης των 360 του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς, αρχίζουμε να "ανησυχούμε"!!!
Τώρα αν μας δουλεύουν ή όχι θα φανεί αργά ή γρήγορα... 

1 σχόλιο:

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.