Σελίδες

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αφού "μας πήρε το Ποτάμι" κυριολεκτικά θα μας πάρει και πολιτικά...

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία είχε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποδέχθηκε τη Δευτέρα το πρωί τον νέο Πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λεωνίδα Παππά, ενώ αργότερα συνάντησε τον Πρόεδρο του ΜΕΓΚΑ Χρήστο Κίτσιο.
Οι αρχηγοί των μειονοτικών κομμάτων μίλησαν στον Σταύρο Θεοδωράκη για την ανάγκη να στηρίξει η Ελλάδα την μειονότητα με σχέδιο και στρατηγική αλλά και να υπάρξει συνεργασία των μειονοτικών οργανώσεων για να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως η εκπροσώπηση, η εκπαίδευση και το ιδιοκτησιακό.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το παλιό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας απέτυχε να συμβάλει στην ευημερία και την ενότητα της μειονότητας γιατί ήταν δέσμιο της κομματικής του λογικής και τρεφόταν από τους ανταγωνισμούς και τις έριδες.
Η Ελλάδα, είπε, θα έπρεπε να έχει επιδιώξει την οικοδόμηση μιας στενής σχέσης εμπιστοσύνης με την Αλβανία με συνεργασία στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, προς όφελος και της μειονότητας. Δεσμεύτηκε, τέλος, ότι θα επισκεφθεί με την πρώτη ευκαιρία τις περιοχές, όπου ζούνε τα μέλη της ελληνικής μειονότητας.

STV2
Mε τον Πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λεωνίδα Παππά (αριστερά) και τον υποψήφιο βουλευτή του Ποταμιού, Θανάση Βασιλείου (δεξιά).

STV3
Με τον Πρόεδρο του ΜΕΓΚΑ Χρήστο Κίτσιο (δεξιά) και τον υποψήφιο βουλευτή του Ποταμιού, Θανάση Βασιλείου (αριστερά).
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του κόμματος του "ΕΕΜΜ- ΜΕΓΚΑ" κ. Χρήστος Κίτσιος συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.Τα Νέα της Βορείου Ηπείρου
Το σχόλιο μας: Αφού μας πήραν τα ποτάμια, οι λίμνες και οι θάλασσες αυτές τις μέρες στις πόλεις και τα χωριά μας, είπαν και οι Βορειοηπειρώτες πολιτικοί εκπρόσωποι να κάνουν μια βόλτα στο πολιτικό "Ποτάμι" μιας και φαινόταν επίκαιρο. 
Εάν έρθει πάντως στη Βόρειο Ήπειρο ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει παρά να κάνει τη συγκέντρωση του στην συνοικία "Ποτάμι" της Χιμάρας!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.