Σελίδες

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πρόεδρος του LSI ιδιοκτήτης τουριστικού χωριού που θα κατασκευαστεί στις Δρυμάδες - Να τα βλέπει ο ελληνόφωνος κυβερνητικός εταίρος του

«O Πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής και Πρόεδρος του κόμματος LSI, Ιλίρ Μέτα, είναι ο ιδιοκτήτης τουριστικού χωριού που θα κατασκευαστεί στις Δρυμάδες», σύμφωνα με δήλωση του πρώην Υπουργού Οικονομίας της Αλβανίας Dritan Prifti.

Η δήλωση αυτή έγινε στο μεγαλύτερο Αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Τop Channel και στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε και να τον ακούσετε να δίνει λεπτομέρειες για το πoιός είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του τουριστικού χωριού που θα κατασκευάσει η εταιρία του Fatmir Merkaj. Επίσης μας εξηγεί ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του Fatmir Merkaj και πια είναι η σχέση του με τον Ιλίρ Μέτα.

Η συνέντευξη έχει γίνει το 2011 και με τις αποκαλύψεις που έκανε προκάλεσε τις μεγάλες διαδηλώσεις της 11ης Ιανουαρίου του 2011 όπου 4 άτομα σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν από τα πυρά της αστυνομία και της προεδρικής φρουράς.
Το βίντεο μας το έστειλε αναγνώστης του Himara.gr, ο όποιος αφού διάβασε το άρθρο μας για το νέο χωριό Palasa Village που θα κατασκευάσει η εταιρία του Fatmir Merkaj στο Δραλαίο, μας έστειλε το εν λόγω βίντεο συνδράμοντας έτσι στην ένωση των κομματιών του παζλ.

Αναλυτικά, από το τρίτο λεπτό του βίντεο, ο πρώην υπουργός εξηγεί ότι ο Fatmir Merkaj ο όποιος ήταν ο οδηγός του Ιλίρ Μέτα, τώρα μαζί με την εταιρία του δουλεύει για τον Ιλίρ Μέτα.
Στο 3:25 του βίντεο, μας εξηγεί ότι με τα λεφτά του Ιλίρ Μέτα, o Fatmir Merkaj θα φτιάξει τουριστικό χωριό στις Δρυμάδες.

Δείτε το βίντεοΤο πρώτο σχετικό άρθρο του Himara.gr

Προσεχώς νέο χωριό με ονομασία Παλάσα στο Δραλαίο

Εδώ και καιρό σας έχουμε ενημερώσει για τα νέα σχέδια που προβλέπουν την κατασκευή 6 οικισμών στην περιοχή της Χιμάρας και 2 στο Λούκοβο.
Μετά από αρκετές έρευνες καταφέραμε να βρούμε:
- Ποιος είναι το δεύτερος οικισμός που περιμένει να αδειοδοτηθεί στο Δραλαίο.
- Ποιος είναι ο επενδυτής και κατασκευαστής.
- Πως κατάφεραν να πάρουν την ιδιοκτησία σε αυτό το τεράστιο κτήμα 100.000 τ.μ στο Δραλαίο.


Ο οικισμός:
Ο δεύτερος οικισμός που περιμένει να αδειοδοτηθεί στο Δραλαίο είναι το PALASA VILLAGE που βλέπετε στην φωτογραφία.

Πρόκειται για ένα τεράστιο οικισμό με συνολική επιφάνεια 100.000 τετραγωνικά μέτρα και θα έχει 3 ξενοδοχειακές μονάδες, πάνω από 30 διώροφες βίλες και πάνω από 50 πολυκατοικιές μέχρι τριών ορόφων με διαμερισματα προς πώληση.
Εάν κρίνουμε από το σχέδιο, όταν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, θα έχει ένα πληθυσμό με πάνω από 1.500 κατοικούς, δηλαδή ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟ της σημερινής Παλάσας.
Ο οικισμός αυτός συνορεύει βόρια με τον άλλο οικισμό, Green Coast Village, που έχει αδειοδοτηθεί για την εταιρία MANE TCI.

Ο επενδυτής:
Κατασκευάστρια εταιρία είναι Αλβανική XH & M Shpk. που είναι η πρώην εταιρία MERKAJ Shpk. με διαχειριστή (νομικό εκπρόσωπο) τον Fatmir Merkaj.

Καθώς είναι πολύ δύσκολο να λάβουμε πληροφορίες για αυτά τα σχέδια από το Δημαρχείο της Χιμάρας, δεν γνωρίζουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αδειοδότησης. Προς το παρόν, δεν φαίνεται να έχει πάρει έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Πολεοδομίας της Αλβανίας.
Ο ίδιος επενδυτής φέρεται να είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να πάρει άδεια στην συγκεκριμένη τοποθεσία στο Δραλαίο καθώς είχε ιδιωτικοποιήσει ένα κτήμα 20.000 τ.μ από την εταιρεία πυραμίδα, ΚAMBERI, με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα με απόφαση του πρωθυπουργικού συμβουλίου στις 8 Μαρτίου 2003. Είναι η ίδια στιγμή που ανακατασκευάστηκε ο δρόμος στον Λογαρά το 2003.

Η ιδιοκτησία:
Το 2010 η απόφαση ιδιωτικοποίησης του Ιλίρ Μέτα ακυρώθηκε με απόφαση του τότε πρωθυπουργό Σάλι Μπερίσα μετά από καταγγελίες του τότε δημάρχου της Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου και της οικογένειας Λάτη που είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες.

Έτσι ο επενδυτής αναγκάστηκε να βρει άλλο τρόπο για να γίνει ιδιοκτήτης σε αυτό το κτήμα αλλά αυτή την φορά σε μια επιφάνεια πέντε φορές μεγαλύτερη.
Αγόρασε το κτήμα από τον πρώην αντιδήμαρχο της Χιμάρας Μήλο Πετρομήλιο. Πρόκειται για τον πρώην αντιδήμαρχο της Χιμάρας και πρώην Δημογέροντα της Παλάσας, επί δημαρχίας Βίκτορα Μάτου την περίοδο 2000 - 2003.
Από το 2006, ο Μήλος Πετρομήλιος προσπαθούσε να πουλήσει το κτήμα το οποίο είχε με πιστοποιητικό από το Γραφείο Εγγραφής Ακίνητης Περιουσία (Κτηματολόγιο) Αυλώνας!!! με συνολική έκταση 100.000 τ.μ.
Δεν γνωρίζουμε πως κατάφερε ο Μήλος Πετρομήλιος να γίνει ιδιοκτήτης σε αυτό το κτήμα καθώς από το ηλεκτρονικό μητρώο της Εθνικής Επιτροπής Επιστροφής της Γης στην Αυλώνα δεν προκύπτει να έχει παρθεί κάποια απόφαση στο όνομα του.
Γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο κτήμα ήταν προς πώληση για 10 ευρώ το τετραγωνικό μετρό αλλά δεν ξέρουμε ποια ήταν η τελική τιμή πώλησης στην XH & M Shpk.
Παραπάνω γράψαμε αυτά που ανακαλύψαμε μετά από έρευνα αλλά έχουμε ακόμα πιο πολλά να μάθουμε για το τι συμβαίνει με τα κτήματα στην περιοχή της Χιμάρας.
Ελπίζω, μέχρι τότε, μα μην είναι πολύ αργά και να έχουνε χαθεί όλα.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικοί σύνδεσμοι:
http://www.merkaj-construction.com/eng/new.html https://docs.google.com/spreadsheets/d/1PRVsv2yYCt8vuwKkFL-zebziMrykqgXFp4wWUjAj_qk/pubhtmlΠηγή: www.himara.gr 
himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.