Σελίδες

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Το ιταλικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος - Ας θυμηθούν και το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας!

Η κάτω  βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου αναγνώρισε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα του καναλιού ‘9’ η αναγνώριση είναι καθαρά συμβολική και αποτελεί σύσταση προς την κυβέρνηση να λάβει την ίδια απόφαση στο υψηλότερο επίπεδο.

Για την πρόταση ψήφισαν υπέρ 300 βουλευτές, έναντι 45.

Μέχρι τώρα, μόνο η σουηδική κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.
Σε άλλες χώρες, όπως Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, η αναγνώριση γίνεται σε επίπεδο κοινοβουλευτικό και ως εκ τούτου είναι δηλωτική των προθέσεων των αντιπροσώπων, αλλά όχι των κυβερνήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η ισραηλινή ριζοσπαστική αριστερά, τους τελευταίους μήνες, έστειλε μια έκκληση προς τους ευρωπαίους βουλευτές να ψηφίσουν  για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Στην επιστολή  τους έγραψαν συγκεκριμένα προς τους βουλευτές της Βρετανίας: 

«Είμαστε Ισραηλινοί που νοιάζονται για την ευημερία του κράτους του Ισραήλ, πιστεύουμε ότι η μακροπρόθεσμη ύπαρξη και ασφάλεια του Ισραήλ, εξαρτάται από την ύπαρξη ενός ασφαλούς παλαιστινιακού κράτους . Για το λόγο αυτόν, εμείς,  οι υπογράφοντες καλούμε τα μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου να ψηφίσουν για την αναγνώριση από την  βρετανική κυβέρνηση του παλαιστινιακού κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.