Σελίδες

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Διορθώθηκε με προχειρότητα το ΦΕΚ με τη λίστα των ελληνικών χωριών στη Β. Ήπειρο - εκτός ακόμα και καθαρά ελληνόφωνοι οικισμοί!

Διορθώθηκε το Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως 119 (21-1-2015) βάση του ΦΕΚ Β' 243 της 17ης Φεβρουαρίου 2015.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως είναι η πρώτη φορά που έστω και ο ελλαδικός παράγοντας, εντάσσει επισήμως τις περιοχές που κατοικούνται από τον ελληνισμό π.χ. εκτός από Χιμάρα στην λίστα βλέπουμε και περιοχές όπως την Άρτα, το Αντών Πότσι, Μουρσί κλπ.
Οφείλει να ακολουθήσει και η ΟΜΟΝΟΙΑ και να προχωρήσει ένα βήμα περισσότερο. Ιδίως δε να μην αμφιταλαντεύεται πχ αν η Χιμάρα είναι στη διασπορά ή να έχει σε διαφορετική μοίρα τους βλαχόφωνους, να (ημι)αγνοεί την Άρτα και σίγουρα να εκφράσει ξεκάθαρη άποψη για Ερσέκα, Κορυτσά κά.
από www.himara.gr

Δείτε εδώ 
http://imgur.com/a/lbxTT#1

Συμβολική και με το παραπάνω η ημερομηνία έκδοσης του συγκεκριμένου ΦΕΚ!

Σχόλιο από Πελασγό Κορυτσάς: Εμείς από την μεριά μας θα εκφράσουμε για ακόμη μια φορά την πίκρα μας για το παραπάνω γεγονός. Εκφράζουμε την λύπη μας με όλους τους τόνους που η Μητέρα Ελλάδα άφησε πάλη απ' έξω τους Έλληνες και Ελληνόβλαχους της περιοχής, άφησε έξω την μαρτυρική και ιστορική Μοσχόπολη και πολλά άλλα χωριά, όπως και την ευρύτερη περιοχή της Κορυτσάς που έχει χιλιάδες Έλληνες. 
Αν αυτό μας το κάνει η πατρίδα μας πως θα περιμένουμε να βρούμε το δίκιο μας από τους αλβανούς που τώρα απλώς τρίβουν τα χέρια τους. Αγαπητοί κύριοι στα κέντρα αποφάσεων είναι σαν να μας λέτε πως εμείς δεν υπάρχουμε και δεν χρειάζεται να υπάρχουμε και δεν αξίζει να κάνουμε τίποτα γιατί εσείς το έχετε πάρει απόφαση να μας εγκαταλείψετε και ότι η μοίρα μας είναι στα χέρια των αλβανών που επί δεκάδες χρόνια μας ονομάζουν γραικομάνους και όχι Έλληνες, και επί δεκάδες χρόνια πάλη έκαναν τα πάντα να εξαλβανίσουν πλήρως την περιοχή. 
Άλλαξαν μέχρι και τα μητρώα και έκαναν τα πάντα με κάθε τρόπο για να μην υπάρχουμε. Αν και είμαστε εδώ εσείς απλώς συμφωνήσατε με τους διώκτες μας, τους επιβεβαιώσετε και τους δώσατε την δυνατότητα και την άδεια να βάλουν ταφόπλακα σε μας. Συγχαρητήρια και πάλι είναι η τέταρτη φορά που μας εγκαταλείπεται. Ο Θεός είναι όμως ακόμη μαζί μας και θα κάνουμε τα πάντα για να αποδείξουμε και στις δύο πλευρές πως υπάρχουμε και μάλιστα είμαστε Γνήσιοι Έλληνες. 

Σχόλιο από τον Ελεύθερο Λόγο Αργυροκάστρου: Οι ιθύνοντες έβαλαν στη λίστα ολόκληρη την Επαρχία Τζάρας, αλλά "ξέχασαν" να συμπεριλάβουν τα χωριά του Δήμου Χιμάρας, παρά μόνο έβαλαν την ομώνυμη έδρα του Δήμου. Άφησαν απέξω ακόμα και τα αμιγώς ελληνόφωνα χωριά Δρυμάδες και Παλάσσα! Για να μην πούμε βέβαια και για άλλα χωριά βλαχόφωνα, βορείως και ανατολικά του Αργυροκάστρου και περιξ της Πρεμετής, της Ερσέκας, της Κορυτσάς... Λογικά θα το ξαναδιορθώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.