Σελίδες

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Έρευνες στο Ιόνιο θα κάνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια σε περιοχή που η Αλβανία θεωρεί δική της

YDROGONATHRAKES• Μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση έκανε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.) Γρηγόρης Στεργιούλης, η οποία αφορά τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, σε μια περιοχή που η Αλβανία εγείρει αντιδράσεις, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.  
Κατά την γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου λοιπόν, ανακοινώθηκε ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια θα υποβάλουν προσφορά για την παραχώρηση του οικοπέδου 1 στο Βορειοδυτικό Ιόνιο, για το οποίο εκφράστηκαν αμφισβητήσεις από την πλευρά της Αλβανίας.
Ενήμερο το Υπ. Εξωτερικών
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη το Δημόσιο παραχωρεί για έρευνες υδρογονανθράκων συνολικά 20 περιοχές στο Ιόνιο και το νότιο Κρητικό πέλαγος και η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος αν δεν δοθεί νέα παράταση λήγει στις 14 Ιουλίου. Το θέμα του οικοπέδου 1, όπως είπε ο κ. Στεργιούλης, έχει συζητηθεί με το Υπουργείο Εξωτερικών και, αν και δεν είναι το πιο ενδιαφέρον ενεργειακά, τα ΕΛΠΕ θα υποβάλουν προσφορά προκειμένου να μην αμφισβητηθούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Η στρατηγική του ομίλου
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ομίλου των ΕΛΠΕ Ε. Τσοτσορός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο,  μίλησε για την στρατηγική του ομίλου, η οποία περιλαμβάνει περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας (ήδη τα ΕΛΠΕ εξάγουν το 50% της παραγωγής τους), μετεξέλιξή του σε σημαντικό ενεργειακό όμιλο στην Ανατολική Μεσόγειο, ενίσχυση της ασφάλειας, αύξηση του μεριδίου λιανικής αγοράς από 30% που είναι τώρα σε 40% σε βάθος πενταετίας με περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων και εφαρμογή του συστήματος ελέγχου εισροών - εκροών με στόχο τον περιορισμό του λαθρεμπορίου.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.