Σελίδες

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας απευθύνει μήνυμα ενότητας και καλεί έμμεσα τον Ντούλε να αποσυρθεί

Το αποτέλεσμα των  δημοτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 21η Ιουνίου 2015, ήταν τα πιο αρνητικά που είχαν από την ίδρυση τους η «Ομόνοια» και το ΚΕΑΔ.

Βεβαίως το αποτέλεσμα δεν ήταν προϊών δημοκρατικών και ελεύθερων εκλογών. Για άλλη μία φορά βιώσαμε την πίεση  και τον εκφοβισμό κρατικών και κομματικών μηχανισμών. Ειδικότερα στο Δήμο Χειμάρρας υπάρχουν αποδείξεις σοβαρών παρατυπιών και ενδείξεις για αλλοίωση του αποτελέσματος. 

Ως «Ομόνοια» μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι δεν κάναμε εκπτώσεις σε αντεθνικές προτάσεις για συμμαχίες  που μας ήθελαν εκτός διεκδίκησης δήμων εκτός μειονοτικών ζωνών όπως είναι της Κονίσπολης και της Χειμάρρας.  Παρόλο αυτά δεν απαλλασσόμαστε από τις ευθύνες που έχουμε για το ότι ως βορειοηπειρωτικός ελληνισμός κατεβήκαμε διχασμένοι όπως και για άλλες λανθασμένες επιλογές, απόρροια των οποίων ήταν το αρνητικότατο αποτέλεσμα.

Το γεγονός ότι στο Δήμο Φοινίκης οι ψήφοι μοιράστηκαν στα δύο μειονοτικά σχήματα και στη Δρόπολη  η πλειοψηφία επέλεξε την υποψηφιότητα της «Ομόνοιας» ή αυτή του ανεξάρτητου, αναδεικνύει την επιθυμία  των συμπατριωτών μας για ανεξάρτητη πολιτική εκπροσώπηση και όχι την ένταξη μας στα μεγάλα πολιτικά σχήματα της χώρας, κάτι που αποτελεί και πάγια θέση της «Ομόνοιας».

Την καθολική απαίτηση των συμπατριωτών μας που θέλουν τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό ενωμένο κάτω από την ίδια πολιτική στέγη, δεν μπορεί κανείς να την παραβλέψει. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς γενναίες υποχωρήσεις δημοσίων - προβεβλημένων στελεχών ώστε να διευκολυνθεί η απαιτούμενη μετάγγιση στις δομές της οργάνωσης και του κόμματος.     .
Τα κοινά προβλήματα και η αγωνία που έχουμε για το μέλλον του τόπου μας αλλά και η πολύ κρίσιμη καμπή του έθνους λόγο της οικονομικής κρίσης, δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να πανηγυρίζει ή να πενθεί.

Τα συλλογικά όργανα της «Ομόνοιας» θα εξετάσουν με ψυχραιμία και υπευθυνότητα τα νέα δεδομένα, και θα λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις. Είναι  απαραίτητο να αρχίσει άμεσα ένας ευρύς διάλογος στελεχών, μελών και παραγόντων του εθνικού κέντρου για μια νέα αρχή,  σε μία συστράτευση  αρχών και κοινού οράματος για το μέλλον της ιδιαίτερης μας πατρίδας.

Τέλος να συγχαρώ τους νέους δήμαρχους και όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την εκλογή τους και να τους υπενθυμίσω πως η «Ομόνοια» είναι το πατρικό τους σπίτι.

Λεωνίδας Παππάς
Γενικός Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ»  Το σχόλιο μας: Τα έντονα γράμματα είναι δική μας παρέμβαση θέλοντας να δώσουμε έμφαση στην έκκληση του Λεωνίδα Παππά για "γενναίες υποχωρήσεις δημοσίων - προβεβλημένων στελεχών" ώστε να προχωρήσει η ανανέωση της Ομόνοιας από τη βάση. 
Δηλαδή - τουλάχιστον με τη δική μας ερμηνεία - εμμέσως πλην σαφώς και όσο πιο ευγενικά γίνεται καλεί τον Ντούλε και τους αυλικούς του να ξεκουμπιστούν από το προσκήνιο και γιατί όχι από το παρασκήνιο, ώστε να αναλάβουν νέα πρόσωπα την εκπροσώπηση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. 
Παράλληλα μας χαροποιεί το γεγονός ότι ο κ. Παππάς απευθύνει μήνυμα ουσιαστικής ενότητας, κάνοντας γνωστές τις προθέσεις του να συμβάλλει στην καθοριστική αλλαγή της Ομόνοιας προς το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.