Σελίδες

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ας μην ενοχλούνται λοιπόν οι αλβανοί από αντίστοιχες ενέργειες στη Βόρειο Ήπειρο...

«Γενικη αγνοια» για την τεραστια αλβανικη σημαια στο Τετοβο


Όλη η πρόσοψη του κτηρίου  του Ιδρύματος του Εθνικού Κέντρου Πολιτισμού στην πόλη Τέτοβο, του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, καλύφθηκε με μια τεράστια αλβανική σημαία μήκους 40 μέτρων.

Πέρα από αυτήν, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης είχαν σημαιοστολιστεί  με την αλβανική σημαία, κατά τη εθνική γιορτή της Αλβανίας- «Εορτή της Σημαίας».

Η σλαβική εφημερίδα ‘Βεστ’ σχολιάζει το συμβάν αυτό, για την πόλη στην οποία πλειοψηφούν οι Αλβανοί, και σημειώνει ότι σε ερωτήσεις που έγιναν στους αρμοδίους, κανείς δεν γνωρίζει ποιος τοποθέτησε τόσο την τεράστια σημαία στο δημόσιο ίδρυμα, αλλά και ούτε κανείς γνωρίζει ποιος σημαιοστόλισε τους δρόμους της πόλης με σημαιάκια της Αλβανίας...

Ο διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού, Χακί Φαζλίου, δήλωσε: «Δεν γνωρίζω σχετικά, ίσως υπάρχουν υπηρεσίες για τέτοια πράγματα. Όταν ήρθα το πρωί την είδα. Η αστυνομία θα προβεί σε έρευνα».

 Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτισμού του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Μπεχατζουντίν Σαχίπι, στην δικαιοδοσία του οποίου ανήκει  το Κέντρο Πολιτισμού στο Τέτοβο, δήλωσε ότι «δεν έχει καμία γνώση για αυτό».

Αλλά και η δήμαρχος της πόλη του Τέτοβο, Τέουτα Αρίφι,  δήλωσε άγνοια, αλλά σημείωσε ότι σε όλη την πόλη υπάρχουν εκατοντάδες σημαίες του κράτους αλλά και αλβανικές.


Εκρήξεις σε Κουμάνοβο και Τέτοβο

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου το βράδυ, κοντά στα αστυνομικά τμήματα των πόλεων Κουμάνοβο και Τέτοβο.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες- όπως σημειώνει η σλαβική των Σκοπίων ‘Βέτσερ’-  στα δύο αστυνομικά τμήματα ρίχθηκαν χειροβομβίδες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πιθανόν να πρόκειται  για συντονισμένη επίθεση και δεν είναι γνωστό ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτήν την ενέργεια.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσες ότι κοντά στα αστυνομικά τμήματα ακούστηκαν εκρήξεις, αλλά αρνήθηκε ότι αυτά ήταν στόχος της επίθεσης.

«Οι εκρήξεις ακούστηκαν σε κοντινή απόσταση από τα αστυνομικά τμήματα. Δεν καταγράφηκαν ζημίες. Μέχρι να γίνει η ανάλογη έρευνα δεν μπορώ να δώσω οποιαδήποτε πληροφορία», δήλωσε ο  Ίβο Κοτέφσκι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (αλβανικά) στο Κουμάνοβο αναφέρουν ότι οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε φρεάτιο, κοντά στο δημοτικό σχολείο «Οκτώβριος 11», αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν  έχουν επιβεβαιωθεί.


Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


Αυτή η υπόθεση με την μεγάλη σημαία σας θυμίζει κάτι; 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.