Σελίδες

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Εποικοδομητικός διάλογος με την ηγεσία του κόμματος ΕΕΜΜ στη Φοινίκη - Η Ομόνοια εξακολουθεί να λειτουργεί σαν κλίκα

452 Η συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος των Ελλήνων στη Φοινίκη, αυτές τις ημέρες μετατράπηκε κυριολεκτικά σε έναν πραγματικά εποικοδομητικό διάλογο με θέματα συζήτησης απλά και καθημερινά. Οι νέοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη έθεσαν από τις αρχές την έντονη ανησυχία τους για την φθορά που παθαίνουν καθημερινά με την καθυστέρηση της πώλησης του καλαμποκιού αυτής της χρονιάς. Τόνισαν ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη κρατική μέριμνα να προωθηθεί αυτή η παραγωγή και η τιμή του δεν ανταποκρίνεται στο κόστος παραγωγής του. Κινδυνεύουν να πάνε χαμένοι όλοι οι κόποι της χρονιάς γιατί ενδέχεται να εισαχθεί καλαμπόκι από το εξωτερικό με χαμηλή τιμή και ποιότητα και το δικό τους να μείνει απούλητο.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», κ. Χρήστος Κίτσιος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο πρόβλημα των νέων αγροτών και δεσμεύτηκε ότι και σε προσωπικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο θα προβάλλει την ανησυχία τους  και ταυτόχρονα στο γραφείο του κόμματος θα λειτουργήσει μια γραμματεία που θα παρέχει τακτικά πληροφορίες  σε όλους του Έλληνες παραγωγούς για τις κρατικές και ευρωπαϊκές ευκαιρίες επιδοτήσεων, καθώς και τεχνική βοήθεια για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων εγγράφων στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στη συνέχεια της συζήτησης οι συμμετέχοντες έθεσαν ξανά το θέμα της ατέρμονης καθυστέρησης της χαρτογράφησης των ιδιοκτησιών του χωριού τους εκ μέρους του κράτους και της αδικαιολόγητης  αναστολής της διαδικασίας νομιμοποίησης αυθαιρέτων. Ο πρώην έπαρχος και μέλος της ηγεσίας του Κόμματος των Ελλήνων κύριος Ζήσος Λούτσης, διευκρίνισε στο κοινό ότι στη θητεία του έχουν γίνει έγκαιρα όλες οι διαδικασίες και τα αιτήματα να προχωρήσουν τα δύο αυτά θέματα αλλά δυστυχώς η κεντρική κρατική μηχανή τηρεί γενικά σιωπή ιχθύος  απέναντι σε τέτοια θέματα της μειονότητας, ενώ καθόλου δε σταματάει την εκστρατεία υφαρπαγής της γης από υποτιθέμενους πρώην ιδιοκτήτες. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο όλες οι πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας πρέπει να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να πιέσουν τις κυβερνήσεις να ανταποκριθούν σοβαρά στις υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες ελληνικής καταγωγής.



Σ’ αυτό το σημείο, ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Κίτσιος τόνισε ότι «Είμαστε και επιμένουμε στην ένωση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού στην Αλβανία και κάναμε το πρώτο βήμα προσέγγισης πριν από κάμποσο διάστημα. Είπαμε να ξεκινήσουμε από την αναβάθμιση της Ομόνοιας σε έναν εθνικό φορέα που να συμπεριλαμβάνει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση στους κόλπους της. Και αυτό να γίνει με δημοκρατική διαδικασία και συμμετοχή όλων σ’ αυτή τη διαδικασία. Παρατηρούμε όμως ότι η παρούσα ηγεσία εξακολουθεί τη μονομερή διεξαγωγή των εκλογών και αυτό δε συμβάλλει θετικά στη συσπείρωση των δυνάμεων. ΄Εχουμε μπροστά μεγάλες προκλήσεις και μία απ’ αυτές είναι οι τοπικές εκλογές με το νέο διοικητικό χάρτη, που για τον Ελληνισμό είναι μια καλή ευκαιρία ανάπτυξης και προόδου, και είναι απαραίτητο να είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Στη συνάντηση συζήτησαν αρκετοί παρευρισκόμενοι όπως ο Φώτος Πύλιος, ο Κυριάκος Παπάς, ο Γιώργος Κώστας κλπ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  EEMM
Άγιοι Σαράντα 25 Νοεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.