Σελίδες

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

O Γρηγόρης Αναγνώστης Επίτιμος Δημότης Επαρχίας Μεσοποτάμου

Βορειοηπειρώτες, παράδειγμα προς μίμηση: o Γρηγόρης Αναγνώστης, Επίτιμος Δημότης Επαρχίας Μεσοποτάμου
Τα Επαρχιακά Συμβούλια των ελληνικών επαρχιών της Βορείου Ηπείρου, όλο και περισσότερο εντείνουν τις προσπάθειες τους για ν’ αναδείξουν και να τιμήσουν με τον τίτλο «Επίτιμος Δημότης» πρόσωπα που έχουν συμβάλλει ή και συμβάλλουν ακόμα με τον αγώνα τους, στην πολιτικο-κοινωνική δράση και το έργο τους, για την αναβάθμιση του βορειοηπειρωτικού χώρου, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των  Βορειοηπειρωτών, για την προβολή των αξιών αυτού του τόπου και κόσμου.

Παραμονές των Χριστουγέννων το Επαρχιακό Συμβούλιο Μεσοποτάμου τίμησε, ανακηρύσσοντάς τον «Επίτιμο Δημότη» της Επαρχίας, τον Γρηγόρη Αναγνώστη.

Ο Γρηγόρης Αναγνώστης, δάσκαλος στο επάγγελμα, σήμερα συνταξιούχος, κατάγεται από την Κρανιά επαρχίας Μεσοποτάμου. Με την δασκαλική του πορεία των 36 χρόνων, την κοινωνική του δραστηριότητα και την συγγραφική του έρευνα, συνέβαλε με τον δικό του τρόπο για την πορεία της δικής του κοινότητας, για την αναβάθμιση  του χώρου, για την προβολή των πλούσιων ήθη, εθίμων, παραδόσεων και ιδίως της ιστορικής και αρχαιολογικής καταγωγής της Βορείου Ηπείρου και των Βορειοηπειρωτών, διαμέσου των πολλών γραπτών και του ιστορικού του βιβλίου: «Η Κρανιά των Αγίων Σαράντα ανά τους αιώνες - Ιστορικά, Πολιτιστικά, Λαογραφικά, Τοπωνυμικά».

Η απονομή του τιμητικού αυτού τίτλου έγινε στη γενέτειρά του την Κρανιά με τη συμμετοχή όλων των συγχωριανών του, πολλών φίλων και συναδέλφων από τον δασκαλικό κόσμο.  Παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΚ Ανδρέας Μάρτος, ο έπαρχος Φοινίκης Σωκράτης Σπύρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Δασκάλων νομών Δελβίνου και Αγίων Σαράντα, Γιώργος  Ζαφειράτης.

Για την δράση και το πρόσωπο του Γρηγόρη μίλησε ο Πρόεδρος του επαρχιακού Συμβουλίου Μεσοποτάμου Παναγιώτης Μπόλης, για να χαιρετήσουν με τη σειρά τους ο έπαρχος Θεμιστοκλής Καΐσης, ο βουλευτής Ανδρέας Μάρτος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Δασκάλων Γιώργος Ζαφειράτης και ο συνταξιούχος δάσκαλος και συγγραφέας Χαράλαμπος Κίτσιος.

Ο Γρηγόρης ευχαρίστησε το Επαρχιακό Συμβούλιο για την τιμητική διάκριση, το Σύλλογο των Συνταξιούχων Δασκάλων που εισηγήθηκε το όνομά του. 
Την απονομή έκαμαν ο έπαρχος Θ. Καΐσης με τον πρόεδρο του επαρχιακού συμβουλίου Π. Μπόλη.

Το εννιάχρονο σχολείο του Μεσοποτάμου έδωσε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με απαγγελίες, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, με την όμορφη παραδοσιακή ενδυμασία της περιοχής.

από το sfeva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.