Σελίδες

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η πάταξη κυκλωμάτων ναρκωτικών κοινός στόχος των Τελωνείων Ελλάδας και Αλβανίας

KAKABIA TELWNEIO• Μία ακόμη συνεργασία με φόντο τα Ελληνοαλβανικά σύνορα και τον καλύτερο συντονισμό των τελωνειακών αρχών, είχαν χθες στα Γιάννενα οι τελωνειακοί των δύο χωρών, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση πελατών και εμπορευμάτων, αλλά και με  κοινή στόχευση το μέτωπο κατά των ναρκωτικών. 
Κατά την συνάντηση συζήτησαν διεξοδικά για τους τομείς και το εύρος της συνεργασίας, αλλά και για τις λύσεις που επιδέχονται τα όποια προβλήματα υπάρχουν.
Ελλείψεις προσωπικού
Όπως ανέφερε η Γενική Διευθύντρια Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης  Ειρήνη Γιαλούρη πρόκειται για μια ακόμη συνάντηση που γίνεται στο πλαίσιο διευρυμένης συνεργασίας. Έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία με την αλβανική πλευρά και χαρακτήρισε «αγκάθι» την έλλειψη προσωπικού.
«Δεν είμαστε σε καλή κατάσταση από άποψη προσωπικού. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη, αλλά προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο επίκεντρο η εξυπηρέτηση
Η Γενική Διευθύντρια Τελωνείων Αλβανίας Ελίσα Σπιροπάλι στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και υπογράμμισε ότι σκοπός είναι η διευκόλυνση και πελατών και εμπορευμάτων, αφού και πολλοί Αλβανοί εργάζονται στην Ελλάδα και πολλοί Έλληνες δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Αλβανία. Γι’ αυτό, όπως είπε εξετάζεται  και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων.
Β. Στ.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.