Σελίδες

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Εφημερίδα "δημοκρατία": Ο,τι θετικό έχει να επιδείξει η Αλβανία από την ιστορία της είναι ελληνικό - στα εδάφη της δεν άνθησε τίποτε άλλο παρά ο Ελληνισμός επί χιλιετίες



Η θέση μας: Να συνετιστεί η μικρή Αλβανία

Η χώρα που έχει ονειρώξεις μεγαλείου και έχει αιματοκυλίσει τη χερσόνησο του Αίμου είναι μικρή. Η έκτασή της είναι 28.748 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο πληθυσμός της, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, φτάνει τα 3.000.000 ψυχές. Το ετήσιο ΑΕΠ της μετά βίας φτάνει τα 32,2 δισ. δολάρια (το ελληνικό είναι 271,3 δισ. δολάρια). Το μεγαλύτερο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού της μικρής ταραχοποιού χώρας έχει καταλήξει στο εξωτερικό αναζητώντας μεροκάματο. 

Το πιο ονομαστό «εξαγώγιμο προϊόν» αυτής της χώρας είναι η μαφία της και η διεθνής κοινότητα την έμαθε πριν από λίγα χρόνια λόγω ενός «απελευθερωτικού» κινήματος, που πουλούσε ναρκωτικά και εκπαίδευε φανατικούς μουσουλμάνους στις τεχνικές του αντάρτικου και των ανθρωποσφαγών. 
Αλβανία ονομάζεται αυτή η χώρα. Ο,τι θετικό έχει να επιδείξει από την ιστορία της είναι ελληνικό, μια και στα εδάφη της δεν άνθησε τίποτε άλλο παρά ο Ελληνισμός επί χιλιετίες. 


Σήμερα εκεί καταπιέζεται η διεθνώς αναγνωρισμένη εθνική μειονότητά μας. Ακόμα και το γελοίο πανό που φρόντισαν μερικοί επικίνδυνοι Αλβανοί εθνικιστές να υψωθεί πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν στον ποδοσφαιρικό αγώνα των εθνικών ομάδων Σερβίας και Αλβανίας έγραφε «Autochthonous», δηλαδή «αυτόχθονες». Παρόλο που δεν έχουν κάτι αμιγώς «δικό» τους να προβάλουν, οι Αλβανοί εθνικιστές έχουν αξιώσεις. Και σε αυτό το πανό διακρινόταν ο χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας», που περιλάμβανε ελληνικά εδάφη. 


Οπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η άθλια πρόκληση ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των Σέρβων ποδοσφαιριστών και ο αγωνιστικός χώρος έγινε μια μικρογραφία του... Κοσσυφοπεδίου. Αυτό που έγινε στο γήπεδο μπορεί να γίνει ξανά και ξανά στη Βαλκανική· τη χερσόνησο που υποφέρει εδώ και αιώνες από την αποσταθεροποιητική κληρονομιά του οθωμανικού τάφου στον οποίον είχαν κλειστεί λαοί, φυλές και εθνότητες. 


Η μικρή Αλβανία, αντί να λύσει τα εσωτερικά προβλήματά της, καταφεύγει σε... μικρομεγαλισμούς και ονειρεύεται επεκτάσεις εις βάρος των χωρών με τις οποίες γειτνιάζει. Καλό για εκείνην είναι να συνετιστεί και να ασχοληθεί με τα του οίκου της...


δημοκρατία

1 σχόλιο:

  1. Η Αλβανία, μικρή ή "μεγάλη", δεν συνετίζεται με άρθρα και παραινέσεις. Θα συνετιζόταν αν είχε γείτονα σοβαρό προς νότον. Δεν έχει, όμως :(

    Προέβη τουλάχιστον σε καμιά δήλωση το ΥπΕξ της Αθήνας, ή συνεχίζει να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.