Σελίδες

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ένας Βορειοηπειρώτης πολιτικός με αξιοπρέπεια! Παραιτήθηκε ο Άλκης Πούλης από υφυπουργός εξωτερικών της Αλβανίας

‘’Τελευταία μέρα "υπηρεσίας", επιστροφή στην επιστήμη στα παλιά αγαπημένα στέκια ‘’ αυτή  τη  δήλωση  αντικρίσαμε  στον  προσωπικό του   λογαριασμό  στο fc  πριν  λίγες  ώρες. 

 Την  παραίτηση  του  -αν και  καθυστερημένα - την  υπέβαλε  επισήμως  στον   πρόεδρο  του  ΚΕΑΔ  Ευάγγελο  Ντούλε  μέρες πριν. Οι  λόγοι  που τον  οδήγησαν  στην  παραίτηση  είναι  φυσικά  η  εχθρική  στάση  της  κυβέρνησης  προς  την  Εθνική  Ελληνική  Μειονότητα  και  η  καταπάτηση  των  Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων  από την  κυβέρνηση  Ράμα.

Ο κ. Πούλης  είχε  τα  κότσια  να  τα  βροντήξει  και  να  φύγει  αφήνοντας  πίσω  του  την βολεμένη   καρέκλα  του  Υφυπουργού Εξωτερικών-  όπου  αρκετοί   τη  λαχταρούν   και  λίγoι την  αποχωρίζονται.

Πληροφορίες από τον στενό  του  κύκλο τον  θέλουν  στις  προσεχείς  εκλογές  να θέση  υποψηφιότητα για την  προεδρεία  της  ΟΜΌΝΟΙΑΣ,  θέλοντας  να  δώσει  νέα  ‘’καθαρή  ‘’πνοή  στη Βόρεια  Ήπειρο.

Εμείς, το  ΔΊΚΤΥΟ  ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΏΝ, ελπίζουμε να συνεχίσει με την  ίδια  αποφασιστικότητα  και  πατριωτισμό  τον  αγώνα  του    για τον  Ελληνισμό  της  (κατεχόμενης) Βορείου  Ηπείρου  και να  του  ευχηθούμε από μεριάς μας καλή επιτυχία σε ότι επιλέξει! 

από το diktuovip.blogspot.gr


Το σχόλιο μας: Συμφωνούμε απόλυτα με τη θέση του Δικτύου Βορειοηπειρωτών. Είχαμε κατά καιρούς εκφράσει την αντίθεση μας με την ανάληψη της θέσης του υφυπουργού εξωτερικών της Αλβανίας από τον πολλά υποσχόμενο νέο που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά κ. Άλκη Πούλη από τη Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου. 
Αποτέλεσε κατ' αρχάς μεγάλη έκπληξη που έμπλεξε με την Ομόνοια - ΚΕΑΔ κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2013, αφού υπό τις ισχύουσες συνθήκες και δεδομένα ήταν ολοφάνερο ότι η τοποθέτηση του στην πρώτη θέση της λίστας υποψηφίων βουλευτών της Περιφέρειας Αργυροκάστρου αποτελούσε μία κίνηση της κλίκας προκειμένου να τον κάψει πολιτικά, από τα πρώτα του κιόλας βήματα. Η δε τοποθέτηση του στο αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε σκοπό να τον φθείρει για τα καλά.

Σύμφωνα πάντως με κάποιες άλλες πληροφορίες, ο κ. Πούλης είχε υποβάλλει την παραίτηση του ήδη από τις αρχές Αυγούστου όταν το ΚΕΑΔ δεν αποχώρησε από την κυβέρνηση Ράμα μετά την ψήφιση της διοικητικής διαίρεσης από την αλβανική βουλή, αλλά ήρθε τώρα στη δημοσιότητα.

Όπως και να έχει έστω και αργά κατάλαβε τι παιχνίδια παίζονταν εις βάρος τόσο του ίδιου προσωπικά αλλά πολύ περισσότερο εις βάρους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού από την ανίερη συμμαχία Ράμα - Μέτα - Ντούλε.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ισχύουν οι φήμες για την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρεία της Ομόνοιας αλλά αν κάτι τέτοιο αληθεύει, με το καθεστώς που υφίσταται στην οργάνωση, πρακτικά το κρίνουμε ακατόρθωτο. 
Όταν οι εκλογές μάλιστα για την ανάδειξη προέδρου γίνουν μέσω των τοπικών οργανώσεων και των παραρτημάτων και όχι από τη βάση, τότε αμέσως καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι να τα βάζεις με τους ισχυρούς κατεστημένους μηχανισμούς.

Εν αναμονή εξελίξεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.