Σελίδες

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Το Κίεβο απέσυρε την υπογραφή του για διαχωριστική γραμμή με Ντονμπάς

Ο Αντρέι Πούργκιν δήλωσε ότι οι αρχές της Ουκρανίας απέσυραν την υπογραφή τους από τη συμφωνία που προβλέπει διαχωριστικη γραμμή  στην ανατολική Ουκρανία


Η ουκρανική κυβέρνηση χωρίς εξήγηση, απέσυρε την υπογραφή της από το έγγραφο που καθόριζε διαχωριστική γραμμή μεταξύ των ρωσόφιλων ακτιβιστών και των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας στα ανατολικά της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αντρέι Πούργκιν.

«Η γραμμή είχε συμφωνηθεί και υπεγράφη, αλλά το Κίεβο  έχει αποσύρει την υπογραφή του και ο εκπρόσωπος στρατηγός Γιούρι Ντουμάνσκι δεν έχει αναφερθεί σε κάποιο λόγο», είπε ο Πούργκιν.

Με τη μεσολάβηση του ΟΑΣΕ και της Ρωσίας, οι αρχές του Κιέβου και οι Ρωσόφιλοι στις 5 Σεπτεμβρίου κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο ειρήνης που επιβάλει τη διακοπή  της ένοπλης σύγκρουσης, την απόσυρση των βαρέων όπλων σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τη γραμμή επαφής, δημιουργώντας μια ρυθμιζόμενη ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων και συμφωνήθηκε η αναχώρηση των ξένων μισθοφόρων και από τις δύο πλευρές.


Η ΕΕ απειλεί με νέες κυρώσεις τη Ρωσία για ενδεχόμενη αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντοντέτσκ και Λουγκάνσκ

Η Ρωσία δήλωσε ότι αναγνωρίζει τις εκλογές στην Ουκρανία, αλλά θα αναγνωρίσει και τις εκλογές στις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Οι εκλογές στις δύο  αυτές δημοκρατίες θα πραγματοποιηθούν στις 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Russia Today.

Η αναγνώριση των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ από τη Ρωσία, όχι μόνο δεν θα συμβάλλει στην κατάργηση των κυρώσεων της ΕΕ, αλλά ενδέχεται να οδηγήσει στην εισαγωγή νέων περιορισμών προς τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της ΕΕ στη Ρωσία, Vygaudas Ušackas, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Ušackas, η ηγεσία της ΕΕ είναι προβληματισμένη, σχετικά με τα σχέδια της Ρωσίας να στείλει παρατηρητές στο Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ και ότι προτίθεται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.