Σελίδες

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Βορειοηπειρώτες μιλούν στον ΣΚΑΪ για τα επεισόδια στη Δερβιτσάνη - Κων. Μπογδάνος: Κάνει τζιζ να πούμε ότι υπάρχουν Έλληνες στη Β. Ήπειρο;

Με εκτενή ρεπορτάζ κάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ τα επεισόδια που προκάλεσαν οι αλβανοί εθνικιστές τόσο στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβία - Αλβανία στο Βελιγράδι όσο και στη Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου μετά την διακοπή της αναμέτρησης για τα προκριματικά του Euro 2016. 

Το πρώτο ρεπορτάζ το παρακολουθήσαμε από την εκπομπή "ΣΚΑΪ στις 6" με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, του οποίου τα σχόλια μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.

Δείτε την εκπομπή "ΣΚΑΪ στις 6" από το 29:15.

Μετά το 33:50 ο κ. Μπογδάνος λέει "Τώρα να σας πω τι συζητάμε εδώ πέρα; Δεν θα σας πω τι συζητάμε. Απλώς ακούστηκε μέσα στο στούντιο κάτι που αποτελεί ιστορική πραγματικότητα. Ότι ο Ελληνικός Στρατός την έχει απελευθερώσει τη Βόρειο Ήπειρο δύο φορές". 
Στη συνέχεια σχολιάζει τα γεγονότα με την δημοσιογράφο Έλλη Τριανταφύλλου η οποία τόνισε ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δεν αναφέρθηκε καθόλου στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Δερβιτσάνη.
Και τότε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εξέφρασε την απορία ή καλύτερα το παράπονο που βρίσκεται στα χείλη των Βορειοηπειρωτών και όλων των Ελλήνων πατριωτών:
"Ταμπού είναι το γεγονός ότι υπάρχει Ελληνική Μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο; Βέβαια αυτή δεν είναι μία ερώτηση για το ρεπορτάζ, είναι ένα ρητορικό ερώτημα. Δηλαδή, κάνει τζιζ να το αναφέρουμε; χωρίς αλυτρωτισμούς, ούτε φανατίλες... Κάνει τζιζ να πούμε ότι υπάρχουν Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο;" 

Ακολούθησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 9 το βράδυ με την Σία Κοσιώνη, όπου μίλησαν για τις επιθέσεις που δέχθηκαν οι Έλληνες της Β. Ηπείρου ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπάρκας και ο συγγραφέας Γιώργος Μύτιλης ο οποίος ήταν παρών στα γεγονότα.

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στον ΣΚΑΪ για τα επεισόδια σε Βελιγράδι και Δερβιτσάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.