Σελίδες

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Τιμήθηκε (επιτέλους!) από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η κυρά της Χιμάρας Ερμιόνη ΜπρίγκουΤιμήθηκε χθες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η κα Ερμιόνη Μπρίγκου από το Σκουτάρι της Χειμάρρας. Η κα Μπρίγκου για 74 ολόκληρα χρόνια φροντίζει τα μνήματα των ενταφιασμένων στην αυλή του σπιτιού της στη Χειμάρρα, 6 Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στο έπος του 1940.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιος Σούρλας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ΣτρατηγόςΜιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.


Υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Το σχόλιο μας: Έπρεπε να περάσουν δεκαετίες για να τιμήσει επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία την κυρία Ερμιόνη Μπρίγκου. Κι ας αναφέρουν λάθος το επίθετο της, που το γράφουν συνέχεια "Πρίγκου" (άσχετα που εμείς το διορθώνουμε) και ας λένε ότι είναι από το "Σκουτάρι" (;) Χιμάρας. Το θέμα είναι να δείξουν ενδιαφέρον από το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και για το χώρο που είναι θαμμένοι οι έξι Έλληνες στρατιώτες στο περιβόλι της οικίας της γιαγιάς Ερμιόνης, όπως και για τα οστά των εκατοντάδων άταφων παιδιών της Ελλάδας που έπεσαν στις πολύνεκρες μάχες του Σκουταρά.
Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί η βράβευση να γινόταν σε μορφή ανοικτής πανηγυρικής εκδήλωσης, τελικά, για άγνωστους λόγους, αποφασίστηκε να γίνει μία πολύ σύντομη τελετή σε στενό κύκλο.
Όπως και να' χει καλύτερο από το τίποτα. 

δείτε τις φωτογραφίες από τη βράβευση της κυρίας ΜπρίγκουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.