Σελίδες

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της θυσίας του Παύλου Μελά στον Παρακάλαμο Πωγωνίου

MELAS-PAYLOS PARAKALAMOS 2• Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου και μαθητών γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Μακεδονομάχου, Ηπειρώτη στην καταγωγή Παύλου Μελά στον Παρακάλαμο Πωγωνίου, απ' όπου είχε τις ρίζες του

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης και Άννα Ασημακοπούλου, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού, της Πυροσβεστικής, συλλόγων και τοπικών φορέων. 

Της επιμνημόσυνης δέησης προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωήλ, ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε και αγώνα δρόμου μεταξύ των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Παρακαλάμου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Παρακαλάμου, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό,  ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο μήνυμα της αλληλεγγύης που στέλνει η θυσία του Παύλου Μελά, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων. Καψάλης  που αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τη θυσία του Μακεδονομάχου ήρωα, για να ακολουθήσει η κεντρική ομιλία από τον εκπαιδευτικό Σωκράτης Οικονόμου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι την εκδήλωση τίμησαν και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ντότη – Οικονόμου.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, υπογράμμισε ότι «ο Παύλος Μελάς ήταν σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα και ο αγώνας του εξακολουθεί να είναι επίκαιρος». Η Άννα Ασημακοπούλου χαρακτήρισε συγκινητική τη συμμετοχή των σχολείων, ενώ ο Σταύρος Καλογιάννης, υπογράμμισε ότι αγώνες σαν του Παύλου Μελά, προλείαναν το έδαφος για τις μεγάλες νίκες των Ελλήνων που ακολούθησαν.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.