Σελίδες

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Κανονικό δούλεμα από τον σύντροφο Ράμα: «Η Μεγάλη Αλβανία είναι ένας μύθος - Δεν έχουμε τίποτε με την ελληνική μειονότητα»

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, υποστηρίζει ότι η «Μεγάλη Αλβανία» δεν αποτελεί σχέδιο των Αλβανών, και ότι τα ‘πανιά' που πέταξαν πάνω από το Βελιγράδι δεν είναι η σημαία της Αλβανίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έμεινε σε μια ατυχή δήλωση που έγινε μετά το παιχνίδι, ενώ το Βερολίνο και η καγκελάριος Μέρκελ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπέρβαση του αδιεξόδου που δημιουργήθηκε», τόνισε ο Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός σχολίασε πόσο δύσκολο ήταν η αναβολή της επίσκεψης του στο Βελιγράδι.  Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Ράμα είπε ότι η «Μεγάλη Αλβανία» είναι εφιάλτης των Σέρβων και δεν αποτελεί σχέδιο των Αλβανών, και ότι στα ‘πανιά' που υψώθηκαν στο Βελιγράδι δεν έδειχναν την αλβανική σημαία.

Στην ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας: Έγιναν επιθέσεις μετά τον αγώνα, και κάηκαν σημαίες της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, καθώς και συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών και μελών της ελληνικής μειονότητας. Αυτό δηλώνει ότι θα υπάρξει κλιμάκωση της σύγκρουσης;

Πρώτον, δεν υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών και μελών της ελληνικής μειονότητας και επιτρέψτε μου να σας πω, εάν υπάρχει λόγος για μένα να το πω φωναχτά ,ότι είμαι υπερήφανος που είμαι Αλβανός είναι από το γεγονός ότι ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε ως πρώτη επίσκεψή του στην Ευρώπη να έρθει στα Τίρανα:
Ο λόγος είναι η θρησκευτική αρμονία  και η εθνοτική αδελφοσύνη που υπάρχει στη χώρα, όπως τη βιώνουν οι Έλληνες που ζούνε μαζί μας!

Οι Αλβανοί δεν υφίστανται καμία ταλαιπωρία εάν είναι μουσουλμάνοι ή χριστιανοί και δεν ταλαιπωρούνται οι εθνοτικές μειονότητες που ζούνε στα σπίτια τους. Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Αλβανία, αλλά και στο Κοσσυφοπέδιο και σε κάθε άλλη αλβανική πολιτεία στην περιοχή.

Όσο για αυτούς  που ήταν στο γήπεδο του Βελιγραδίου - ήταν τριάντα χιλιάδες άνθρωποι - φώναζαν, ξανά και ξανά «Σκοτώστε τους Αλβανούς»,  μας δίνουν το μήνυμα ότι η ειρήνη φαίνεται  να έχει καταστεί, ένα μεγάλο βάρος στους ώμους μας και είμαι βαθιά ευγνώμων προς την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία, ως πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης, επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η ειρήνη στα Βαλκάνια. 

Μπορώ να πω ότι εάν δεν είχε γίνει το Συνέδριο του Βερολίνου, όπου η καγκελάριος μας έφερε  στο τραπέζι της και για πρώτη φορά στην ιστορία, όλοι οι ηγέτες της περιοχής ήμασταν μαζί και μιλήσαμε για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον των Βαλκανίων, η επίσκεψή μου στο Βελιγράδι, δεν θα ήταν στο πρόγραμμά μου, μετά από όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, στην πρωτεύουσα της Σερβίας, όπου, δυστυχώς, ο πρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης επέλεξε να συμπεριφέρεται όπως οι οπαδοί,  μέσα από την παλιά ρητορική για τους Αλβανούς.

Χάρη στη διαδικασία που ξεκίνησε στο Βερολίνο,  το οποίο είναι ένα μεγάλο κίνητρο για να ελπίζουμε, ο Αλεξαντάρ Βούτσιτς και εγώ, ήμασταν σε θέση  να επικοινωνήσουμε και να συμφωνήσουμε να προχωρήσουμε, έστω και αν δεν έχουμε την ίδια προσέγγιση για τα γεγονότα του γηπέδου του Βελιγραδίου, σημειώνει το αλβανικό “mapoonline”.



Το σχόλιο μας: Εντάξει σύντροφε Ράμα, ότι πεις! απλώς όλος ο κόσμος είχε παραισθήσεις και είδε πράγματα που δεν συνέβησαν ποτέ το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου...
Όσο για τα περί "εθνοτικής αδερφοσύνης" να πας να τα πεις στους γονείς του Αριστοτέλη Γκούμα και στους κατοίκους της Δερβιτσάνης! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.