Σελίδες

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η Αθήνα ξύπνησε! Έστειλε διάβημα στα Τίρανα τρεις μέρες μετά τα επεισόδια στη Δερβιτσάνη

Διάβημα διαμαρτυρίας στα Τίρανα για τα επεισόδια στη ΔερβιτσάνηΣε διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας προέβη ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, με το οποίο ζήτησε να καταδικαστούν από τις αλβανικές Αρχές τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χωριό Δερβιτσάνη εις βάρος μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας, μετά τη διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας - Αλβανίας.

Ο πρέσβης κ. Ροκανάς ζήτησε, επίσης, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την τιμωρία των υπαιτίων της απρόκλητης επίθεσης, καθώς και για την προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητας, ενόψει και των επικείμενων εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο πρέσβης της Ελλάδας μετέφερε την έντονη ανησυχία της Ελλάδας για παρόμοιες επιθέσεις, που στοχοποιούν τη φιλήσυχη ελληνική εθνική μειονότητα και προβάλλουν ως τροχοπέδη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, η οποία αποδυναμώνεται και σίγουρα δεν ενισχύεται από ακραίες συμπεριφορές και εθνικιστικές εξάρσεις που ξυπνούν μνήμες ενός βαλκανικού παρελθόντος, το οποίο όλες οι χώρες της περιοχής οφείλουν να εγκαταλείψουν προς όφελος του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντός του.

Τέλος, σε αντίστοιχες παραστάσεις προέβη προς τις τοπικές Αρχές και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Σε ποιες ενέργειες προέβη το ΥΠΕΞ μετά τις προκλήσεις ακραίων Αλβανών εθνικιστών εναντίον της ελληνικής μειονότητας για τα επεισόδια που έγιναν στη Δερβιτσάνη, ζήτησε να πληροφορηθεί με ερώτηση που κατέθεσε νωρίτερα στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ και τέως υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    «Το γεγονός δεν είναι μεμονωμένο και είναι προφανές ότι εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική επιθετικών κινήσεων σε βάρος της ελληνικής μειονότητας, που προωθείται από ακραίους πολιτικούς παράγοντες της Αλβανίας, προς τους οποίους όμως οι επίσημες αρχές επιδεικνύουν μια περίεργη ανοχή», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.