Σελίδες

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Αλλαγή φρουράς στο Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου

Αλλαγή φρουράς στο Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου
Αποχαιρετιστήριο δείπνο παρέθεσε ο Γ. Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο,  και νυν πρέσβης, Νικόλαος Κοτροκόης με την ευκαιρία της απομάκρυνσής του από το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου. 
Συμμετείχε ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα κ. Λεωνίδας Ροκανάς, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας Λεωνίδας Παπάς, ο πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ Χριστάκης Κίτσιος, πρόεδροι παραρτημάτων και μέλη του Γενικού Συμβουλίου, οι δήμαρχοι Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα, Φλαμούρ Μπίμπε και Στέφανος Τσίπας,  βουλευτές, οι έπαρχοι της Ελληνικής Κοινότητας, απλοί Βορειοηπειρώτες απ' όλες τις επαρχίες, από την Χιμάρα και τα παραθαλάσσια.

Βαθιά συγκινημένος ο κ. Κοτροκόης μίλησε για την αξέχαστη περίοδο που πέρασε ανάμεσα στους Βορειοηπειρώτες, που γνώρισε από κοντά την ιστορία και τον αγώνα τους, τα πάθη και την σκληρή μάχη για επιβίωση.  «Γνώρισα έναν αξιοθαύμαστο και ταλαντούχο λαό, τους Βορειοηπειρώτες, αυτό το εκλεκτό κομμάτι του Ελληνισμού και μέσα μου άφησαν ανεξίτηλα ίχνη. Άφησα εδώ ένα κομμάτι της ψυχής μου και πάντα ο νους μου θα είναι εδώ, ανάμεσα σας…» τόνισε ανάμεσα στ’ άλλα ο κ. Κοτροκόης.

Αλλαγή φρουράς στο Ελληνικό Προξενείο ΑργυροκάστρουΟ κ. Κοτροκόης, στην τρίχρονη θητεία του, επισκέφτηκε όλες τις βορειοηπειρωτικές κοινότητες και επαρχίες, σχολεία, ιδρύματα, έλαβε μέρος σε κάθε χαρά και σε κάθε πόνο των Βορειοηπειρωτών και σύμβαλλε με τον καλύτερο τρόπο στην ενότητα και την χαλάρωση του χάσματος που πάει να φωλιάσει στους κόλπους των Βορειοηπειρωτών.

Αντιπροσωπεία από την επαρχία του Λουκόβου, με τον έπαρχο Βλαδίμηρο Κουμή, απένειμε στον κ. Κοτροκόη, την τιμητική διάκριση «Επίτιμος Δημότης Επαρχίας Λουκόβου», ύστερα από απόφαση του δικού τους επαρχιακού Συμβουλίου, μέσα σ’ ένα κλίμα θερμό και εντυπωσιακό.

Όλοι τους ευχήθηκαν στον κ. Κοτροκόη καλή θητεία, ως πρέσβης, στην Βενεζουέλα και ν’ αντιπροσωπεύσει επάξια την Ελλάδα σ’ αυτήν την μακρινή χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Αυτές τις μέρες αναμένεται ο νέος Γενικός Πρόξενος, για ν’ αναλάβει τα καθήκοντά του.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.