Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Νίκος Νικολόπουλος: Νομικά ισχυρό το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος  Νικολόπουλος στις εκδηλώσεις
για την «101η επέτειο ανακήρυξης αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου»

Στις εκδηλώσεις για την 101η επέτειο ανακήρυξης αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου  Ηπείρου παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος απαντώντας μετά το πέρας της εκδήλωσης σε σχετικές ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ, μεταξύ άλλων είπε:

Η 17η Φεβρουαρίου 1914, ημέρα ανακήρυξης της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, αποτελεί κορυφαίο ορόσημο στην πολυκύμαντη ιστορική πορεία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Η μαχητικότητα των Βορειοηπειρωτών και η αταλάντευτη προσήλωση στην Ελληνική του συνείδηση, αλλά και ο αγώνας για ελευθερία είχαν ως αποτέλεσμα την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, κειμένου νομικά ισχυρό μέχρι σήμερα με το οποίο παρείχε πλήρης αυτονομία στην Βόρειο Ήπειρο.

Σήμερα έναν αιώνα μετά στερεύουμε τη σκέψη μας στον αγώνα των Βορειοηπειρωτών και με σεβασμό στην μνήμη  των ηρώων κλίνουμε γόνυ & καταθέτουμε το δάφνινο στεφάνι Στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη! 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουν ότι παραμένουν στο πλευρό των αδελφών μας Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και παλεύουν μαζί τους για τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και  όσοι μένουν καιροφυλακτούν εστίες και Θερμοπύλες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.