Σελίδες

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Στο έλεος της θεομηνίας και η Βόρειος Ήπειρος



Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή της Δρόπολης που ζουν οι κάτοικοι της Ελληνικής Μειονότητας. Στο χωριό Βρυσερά της Πάνω Δρόπολης υπερχείλισε ο ποταμός Δρίνος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες που ήταν κοντά στον στην κοίτη του πόταμου.

Κατά την διάρκεια της νύχτας έγινε και διακοπή κυκλοφορίας στον οδικό άξονα Κακαβιάς-Βρυσερά και συγκεκριμένα στην γέφυρα που διασχίζει ο πόταμος Δρίνος.
Με το φως της ημέρας οι κάτοικοι είδαν μετά από χρόνια τον κάμπο της Δρόπολης πλημμυρισμένο και βέβαια όσες καλλιέργειες υπήρχαν καταστράφηκαν.

από himara.gr

Η Δερβιτσάνη επίσης μετατράπηκε σε Βενετία όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από την ομώνυμη σελίδα στο facebook.




Στα λευκά ντύθηκε το Πωγώνι. Φωτογραφίες από την Πολύτσανη (από τη σελίδα facebook Politsani Paradise City)





Χιμάρα: Ισχυρή κακοκαιρία και ατέλειωτες ώρες χωρίς ρεύμα

Στην Χιμάρα, από την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, οι άνεμοι δεν σταμάτησαν να "χτυπάνε" στα ανοιχτά της θάλασσας και στην συνέχεια σε υψηλότερα υψόμετρα μέχρι το Πήλιουρι, όπου και δημιουργήθηκε πρόβλημα στην ήδη προβληματική γραμμή ηλεκτροδότησης. Ως συνέπεια των καιρικών φαινομένων η Χιμάρα και το Πήλιουρι έμειναν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 27 ώρες.

Το Σάββατο, συνεχίστηκε η ισχυρή κακοκαιρία με έντονες μπόρες και ανέμους και την διακοπή της ηλεκτροδότησης να γίνεται συχνότερη σε διάφορα κομμάτια της Χιμάρας. Τα Σπήλια και το Στεφανέλι είχαν τις περισσότερες ώρες ρεύμα, με τις περισσότερες διακοπές να συμβαίνουν στο Λιβάδι, το Μιχαήλι και την Παλαιά Χιμάρα.

Την Κυριακή, δεν υπήρχαν έντονες βροχοπτώσεις, ωστόσο οι άνεμοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Ένα απλό δείγμα των πρωτοφανών αυτών ανέμων, είναι πως η άμμος στον κεντρικό δρόμο στα Σπήλια, από τα μεγάλα κύματα που δημιούργησαν οι άνεμοι έφτασαν μέχρι τις πόρτες των καταστημάτων. Η θάλασσα εδώ και μια εβδομάδα είναι φουρτουνιασμένη με αποτέλεσμα να ξεφεύγει αρκετές φορές στους δρόμους της Χιμάρας.
Το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης συνεχίζεται στις προπολεμικές γραμμές που φέρνουν το ρεύμα στην Χιμάρα και είναι ένα μεγάλο ζήτημα που παραμένει άλυτο για τους κατοίκους της.

Ο Λογαράς και τα Ακροκεραύνια όρη είναι ήδη αρκετά χιονισμένα, και συγκεκριμένα ο εθνικός δρόμος Χιμάρα - Αυλώνα στην κορυφή του Λογαρά όπου και περνάει, παραμένει αρκετά χιονισμένος εδώ και 3 μέρες με αποτέλεσμα να δυσκολεύει αρκετά την κίνηση των οχημάτων και τις συγκοινωνίες, αν και έχουν φτάσει κάποια οχήματα εκσκαφής από την περιφέρεια του Αυλώνα ώστε να κάνει ευκολότερη της πρόσβαση των οχημάτων. Σύμφωνα με το δελτίο καιρού, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αυτήν την εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή της Χιμάρας.

Πηγή: www.himara.gr

Οι φωτογραφίες με τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας στη Χιμάρα από Τα Νέα της Βορείου Ηπείρου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.