Σελίδες

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Βόρειος Ήπειρος εναντίον Μεγάλης Αλβανίας

Βόρειος Ἤπειρος ἐναντίον Μεγάλης Ἀλβανίας
Γράφει ο Δημήτρης Πέτκος

Πρίν από λίγο καιρό, σωφρονιστικός υπάλληλος συνάντησε σε κελί ελληνικής φυλακής ένα παράξενο "έργο τέχνης": 

Ο Αλβανός κατάδικος είχε ζωγραφίσει στον τοίχο τον Αλή Πασά μαζί με τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας! Η πλύση εγκεφάλου των αλβανικών σχολικών βιβλίων, η υποστήριξη ξένων δυνάμεων και κυρίως η ελληνική αδιαφορία παγίωσαν τις διεκδικήσεις αυτές. Το χειρότερο είναι ότι η χώρα μας κατηγορείται επισήμως για τη δήθεν γενοκτονία των "Τσάμηδων" και υποβιβάζεται στο επίπεδό της χιτλερικής Γερμανίας και της κεφαλικής Τουρκίας. 

Δηλαδή από τη μία μεριά έχουμε στην Ελλάδα έναν άριστα εξοπλισμένο στρατό Αλβανών κακοποιών και από την άλλη μία αρνητική εικόνα στη Διεθνή Κοινότητα. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός για πρόκληση αναταραχής όπου ισλαμιστές και δυτικοί θα σπεύσουν να βοηθήσουν τούς "καταπιεζόμενους αλβανικούς πληθυσμούς" εναντίον των "αντιδραστικών", "ρωσόφιλων" Ελλήνων. Ασφαλώς δε θα δημιουργηθεί σε πρώτη φάση το κρατίδιο της "Τσαμουριάς", από την Κέρκυρα ως την Καστοριά και την Άρτα, στα πρότυπά του Κοσσυφοπεδίου. Θα δοθεί όμως η ευκαιρία στην Τουρκία να χτυπήσει σε Θράκη-Αιγαίο-Κύπρο, ενώ η αλβανική πολιτική ηγεσία θα έχει καταστεί για άλλη μία φορά πειθήνιο όργανό της. 
Μίας Τουρκίας πού δεν έχει βοηθήσει σε τίποτα τον αλβανικό λαό, σε σύγκριση με την Ελλάδα που τις τελευταίες δεκαετίες τρέφει την Αλβανία.

Το τελευταίο εμπόδιο στο σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας είναι ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός. Αυτοί είναι οι "αυτόχθονες" -λέξη πού έγραφε η περίφημη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας που "προσγειώθηκε" στο γήπεδο του Βελιγραδίου. Για αυτό στα ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου ξέσπασε το μένος των φανατικών το ίδιο βράδυ του εν λόγω αγώνα Σερβίας-Αλβανίας. Ενώ ο Αλβανός πρωθυπουργός λίγες μέρες μετά έκανε επίδειξη θράσους στο Πρέσεβο της Σερβίας προβάλλοντας ακριβώς το πόσο σέβεται η Αλβανία τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας!

Στο γενικό κλίμα απάθειας στην Ελλάδα, υπάρχουν και παρήγορα σημάδια όπως το άρθρο του έμπειρου δημοσιογράφου Γ. Δελαστίκ στο «Έθνος» πού αναδεικνύει το πρόβλημα της οργανωμένης τρομοκρατίας εναντίον των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Επίσης η παρουσία του Δημάρχου Θερμαϊκού και άλλων επισήμων σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στην Επανομή Θεσσαλονίκης, ένα απόγευμα Κυριακής πού οι περισσότεροι αγωνιούσαν μπροστά στις τηλεοράσεις για το αν θα καταφέρει η ομάδα τους με τη βοήθεια του γνωστού υποστηρικτή της Μεγάλης Αλβανίας ποδοσφαιριστή της να κερδίσει!

Για να λυθεί οριστικά το ζήτημα της προστασίας του Ελληνισμού στη Βόρειο Ήπειρο με όλα τα επιμέρους θέματα και να σταματήσει ο αλβανικός αλυτρωτισμός, αρκεί η Ελλάδα να θέσει δύο προαπαιτούμενα για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: 
Την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και την απαίτηση να καταργήσει το αλβανικό κοινοβούλιο κάθε συκοφαντική αναφορά εναντίον της Ελλάδος για το ζήτημα των Τσάμηδων. Και αν αυτά μοιάζουν "αντιευρωπαϊκά" ή "εθνικιστικά", ας δούμε τα προφητικά, όπως δυστυχώς αποδείχτηκε, γραφόμενα ενός Γάλλου σοσιαλιστή λίγους μήνες πριν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι. 

Γράφει λοιπόν ο Ιμπέρ Βεντρίν πού διετέλεσε υπουργός εξωτερικών από το 1997 ως το 2002 στην κυβέρνηση Ζοσπέν: "Οι Ευρωπαίοι θα ήθελαν να ζουν σε μία διεθνή κοινότητα διεπομένη από το Διεθνές Δίκαιο, ακόμα και αν ο πολυπολικός κόσμος πού επιβάλλεται σε μας δεν είναι ένας κόσμος καλά δομημένος, φιλήσυχος και σταθερός, αλλά είναι ένας γενικός χαμός πού διέπεται περισσότερο από το νόμο της ζούγκλας παρά από κάθε άλλο υπολογισμό ηθικού χαρακτήρα, έστω και αν όλα τα έθνη του κόσμου αλληλεξαρτώνται και οφείλουν να συνεργάζονται". Και συμπεραίνει: "Σιγά σιγά θα ανακαλύψουμε ξανά ότι τα συμφέροντά μας και τα ιδεώδη μας δεν μπορούν να διαχωρίζονται. Ο λόγος υπέρ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, γελοιοποιώντας τη φυσιολογική πρόσδεση των λαών στην ταυτότητά τους και στον τρόπο ύπαρξής τους, ωσάν να πρόκειται για αρχαϊκά και επικίνδυνα κατάλοιπα, αποδεικνύεται απατηλός... ".  

www.sfeva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.