Σελίδες

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Σε Αλύκο, Φοινίκη και Καραχάτζι ο υποψήφιος Βουλευτής του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ Νίκος Κούρης

Αλύκο
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΠΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ
Ιδιαίτερα συναισθηματική ήταν η συνάντηση του υποψήφιου βουλευτή στην περιφέρεια του Αυλώνα του Κόμματος των Ελλήνων κ. Νίκου Κούρη με τους κάτοικους του χωριού Αλύκο το πρωί της 18ης Ιουνίου. Και αυτό πρωτίστως από την ανθρώπινη και ταπεινή τοποθέτηση του υποψηφίου, αλλά και από την παρουσία κατά το τέλος της συνάντησης του Γενικού προέδρου της Ομόνοιας Λεωνίδα Παππά.
«Ο αρχηγός του ΚΕΑΔ κάνει αριθμητικούς υπολογισμούς για το πως μπορεί να βγει βουλευτής για πολλοστή φορά. Και πιστεύει ότι αν δεν υπάρχει αυτός, δεν υπάρχει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, τόνισε  ο κύριος Κούρης μεταξύ άλλων στην ομιλία του. Δεν είναι όμως έτσι. Εμείς υπάρχουν, επιμένουμε και διεκδικούμε να έχουμε τη δική μας θέση στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας ως ξεχωριστή οντότητα, χωρίς μεσολαβητές. Γι’ αυτό το κόμμα των Ελλήνων είναι εδώ, να καλέσει όλους τους Έλληνες να στηρίξουν τη δική τους φωνή για να έχουν αύριο λόγο στα κέντρα αποφάσεων όχι ως μαριονέτες άλλων δυνάμεων, αλλά ως πραγματικοί εκπρόσωποι των συμφερόντων τους.
Καταθέστε την ψυχή σας σ’ αυτές τις εκλογές και μην ακούτε κανέναν. Εμείς ξέρουμε τι λέει η ψυχή σας. Μην τσακίζεστε αν κάποιοι κρατικοδίαιτοι σας πιέζουν να αλλάξετε την απόφασή σας. Το Αλύκο έχει μια ιστορία που τη γνωρίζουμε όλοι και αυτή η ιστορία διδάσκει, εμπνέει. Αφαιρέστε το δικαίωμα εκπροσώπησης εκείνων που φέρονται ως λυτρωτές σας με τη δύναμη των αλβανικών κομμάτων και επιλέξτε τη δική σας φωνή που είναι το κόμμα των Ελλήνων Σας διευκρινίζω ότι, τα μεγάλα κόμματα είναι ίδια:όταν είναι στην κυβέρνηση μας τσακίζουν και όταν είναι στην αντιπολίτευση μας χαϊδεύουν για να μας κατατροπώσουν όταν έρθουν στην εξουσία».
Ο κύριος Κούρης ως γιατρός και άνθρωπος χαίρει μεγάλης εκτίμησης  όχι μόνο στο Αλύκου, αλλά και στους δύο νομούς των Αγίων Σαράντα και Δελβίνου και ο λόγος του είναι σεβαστός παντού.
Ο κύριος Λεωνίδας Παππάς, πρόεδρος της Ομόνοιας, εμπέδωσε την τοποθέτηση του κ. Κούρη προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι: «Όταν πάμε να ψηφίσουμε, πάμε να επιβραβεύσουμε. Εγώ επιβραβεύω το Νίκο Κούρη γιατί τον αγαπούν όλοι. Δεν υπάρχει πιο δημοφιλής άνθρωπος σ’ αυτόν τον κόσμο. Συμμετέχει στη λίστα του Κόμματος των Ελλήνων. Ποιος δε χρωστάει πράγματα στο Νίκο Κούρη, το γιατρό. Αυτό θα ήθελα να επιβραβεύσω. Αν ήθελα να τιμωρήσω κάτι σήμερα θα ήταν η πολιτική του Έντι Ράμα, που τους δικούς μας τους ανθρώπους τους εκβιάζει γιατί έχουν μια θέση δουλειάς. Αυτό δε γινόταν ποτέ και λυπάμαι γιατί μπαίνουν σ’ αυτή τη διαδικασία και οι υπάλληλοι του δήμου, του δήμου που ο Χριστάκης Κίτσιος και εγώ στηρίξαμε ώστε αυτά τα πέντε παιδιά που μείναμε εδώ να γίνουμε νοικοκυραίοι στον τόπο μας. Αντί να γίνουμε νοικοκυραίοι στον τόπο μας, κάποιοι φέρνουν νέους αγάδες. Είναι λυπηρό που αφεντικά στον τόπο μας είναι άλλοι και όχι εμείς… Κανέναν ψήφο σ΄αυτή την πολιτική γιατί ο Έντι Ράμα με την ψήφο σας θέλει να πει ότι ο Χριστάκης ο Κίτσος, ο Λεωνίδας Παππάς είναι κάποιοι ακραίοι και οι Έλληνες είναι με μένα. Ξέρετε από μόνοι σας τι πρέπει να κάνετε. Όχι τι θα κάνετε μόνο εσείς. Έχετε κι ένα γείτονα, έχετε κι ένα συμπέθερο, έχετε παιδιά στην Ελλάδα. Να τους ενημερώσετε όλους να κάνουν αυτό που πρέπει, το Σωστό».
Την έναρξη της δραστηριότητας έκανε   ο διαχειριστής της Δημοτικής Ενότητας Αλύκου κύριος Βασίλης Στούκας, ο οποίος τόνισε ότι « Οι εκλογές είναι προ των πυλών. Η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει τη μειονότητα. Εμείς πρέπει να αντισταθούμε. Οι αριθμοί υπάρχουν. Να βοηθήσουμε το ΜΕΓΚΑ, το μοναδικό κόμμα των Ελλήνων για να έχουμε δική μας εκπροσώπηση».
Ο Γιώργος Ιωαννίδης στο λόγο του, αφού ανάφερε το μύθο του αμπελουργού για τη δύναμη της ένωσης, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν το Κόμμα των Ελλήνων γιατί στις φλέβες μας κυκλοφοράει αίμα ελληνικό. Ο διαχειριστής της Δημοτικής Ενότητας Λιβαδειάς κύριος Ηλίας Καλυβιώτης  τόνισε ότι η μειονότητα βάλλεται από όλες τις μεριές, είναι τραυματισμένη και αιμορραγεί και πρέπει να μεταγγίσουμε το δικό μας αίμα για να επανέλθει.

Φοινίκη
Όπως συνήθως το χωριό Φοινίκης στηρίζει πάντα  τα εγχειρήματα που υπερασπίζονται τα εθνικά και μειονοτικά συμφέροντα στις βουλευτικές εκλογές. Και αυτή τη φορά δηλώνει πλειοψηφικά τη στήριξη στο Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ, για να έχουμε ανεξάρτητη φωνή  στην αλβανική Βουλή.
«Για μας τους Έλληνες  δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός απ’ αυτή που μας  υπαγορεύει η εθνική μας καταγωγή. Δεν πρέπει να  πέσουμε στην παγίδα των μεγάλων κομμάτων που θέλουν να σβήσουν τη μειονότητα. Εφόσον υπάρχουμε, πρέπει και να το αποδείξουμε με την ψήφο μας, είπε ο επιχειρηματίας Β. Κώτσης»
«Θα νιώθουμε τύψεις στη συνείδησή μας για μια ζωή και θα ντρεπόμαστε μπροστά στα παιδιά και τα εγγόνια μας, αν αυτή τη φορά που τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν ψηφίσουμε ελληνικό κόμμα, είπε ο Φ. Πύλιος. Είναι το μοναδικό στο ψηφοδέλτιο. Πρέπει όλοι μας να παραμερίσουμε εκείνα που μας χωρίζουν και να πράξουμε εθνικά, να ψηφίσουμε τον αρ. 15, το Κόμμα το δικό μας, το Κόμμα των Ελλήνων».
Ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος των Ελλήνων κ. Νίκος Κούρης εξήγησε τους παρευρισκόμενους Φοινικαίους τη σημασία αυτών των εκλογών, την αναγκαιότητα συσπείρωσης της ψήφου στο κόμμα των Ελλήνων και τη βούλησή του να ανταποκριθεί όπως πάντα στις καθημερινές ανάγκες και προβλήματα των απλών ανθρώπων.
«Βρισκόμαστε υπό καθεστώς απειλής, κινδυνεύουμε να εξαφανιστούμε. Και αυτό το οφείλουμε πρώτα από όλα στους κακούς μας χειρισμούς, στην έλλειψη στρατηγικής και πράξεων που επέφεραν αρνητικά αποτελέσματα. Είμαστε εδώ για να σταματήσουμε την κατρακύλα, να δώσουμε ελπίδα σε σας για να πάρουμε αύριο την ανηφόρα όλοι μαζί, με δική μας ανεξάρτητη φωνή, χωρίς  εξαρτήσεις από τα αλβανικά κόμματα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικά μας δικαιώματα», είπε ο κύριος Κούρης.
Αρκετοί παρευρισκόμενοι εξέφρασαν ανοιχτά τη συμπάθεια  τους στην επιλογή του Νίκου Κούρη στη λίστα του Κόμματος των Ελλήνων στην περιφέρεια Αυλώνα και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους το συνδυασμό που αντιπροσωπεύει.

Καραχάτζι
Μαζική ήταν και η προσέλευση των κατοίκων του χωριού Καραχάτζι της Φοινίκης, στην εκλογική συγκέντρωση του Κόμματος των Ελλήνων.
Την έναρξη έκανε ο πρόεδρος της συντονιστική κύριος Γρηγόρης Ζαφείρης, ενώ την κύρια ομιλία είχε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΜΕΓΚΑ, Νίκος Κούρης. «Είμαστε εδώ να στηρίξουμε την υποστήριξή σας, είπε ο κύριος Κούρης, γιατί θέλουμε να έχει αξία ο λόγος σας αύριο, να αποδείξουμε ότι είμαστε δυνατοί, ότι υπάρχουμε, γιατί κάποιοι θέλουν να μας σβήσουν από το χάρτη. Τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται με τα μεγάλα κόμματα, ούτε με εκείνα συγκεκριμένων προσώπων που μια ζωή κοροϊδεύουν με μας. Η φωνή μας, η δική σας φωνή πρέπει να ακούγεται οργανωμένα γιατί μόνο έτσι μπορούν να μας υπολογίσουν».
Στις έντονες ανησυχίες μερικών κατοίκων που το τελευταίο διάστημα δέχονται σκληρές πιέσεις από τους προπαγανδιστές του κυβερνώντος κόμματος ο κύριος Κούρης απάντησε: Μην φοβάστε κανέναν. Η ψήφο είναι δική σας και μην επιτρέπετε να σας την πάρει με βία κανένας. Κατατροπώστε τους, ξεφτιλίστε τους δημοσίως. Εκεί που θα πάτε, στην κάλπη, ένα σκεφτείτε: η ψήφο σας είναι πολύτιμη και είναι δική σας.Και η απόφαση είναι δική σας. Μην τις πουλάτε σε κανέναν».
από mega-eemm.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.