Σελίδες

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Βαγγέλης Παπαχρηστος: Όλοι οι Βορειοηπειρώτες να ψηφίσουν ΜΕΓΚΑ

Μετά από  μακρά περίοδο λογομαχίας και αβεβαιότητας, σ’ ένα σκηνικό παζαριού εξωτερικών παρεμβάσεων, η αντιπολίτευση στην Αλβανία δέχτηκε ν’ αφήσει την τρίμηνη σκηνή της, που είχε στήσει έξω από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο, και να συμμετέχει στις εκλογές, αφού προσκόμισε μερικά από τα αιτήματά της. Φυσικά ανέβαλε και την ημερομηνία των εκλογών για την 25η Ιουνίου, κατά μία εβδομάδα, για να μην έδειχνε στο κοινό πως υποχώρησε χωρίς καμία ανταλλαγή.
Τα αλβανικά κόμματα, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θα τα βρουν αναμεταξύ τους.  Γιατί  όλα, στην πάροδο του χρόνου, είναι μπλεγμένα  και συνυπεύθυνα για την κατάσταση της χώρας. Για την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Για την μετατροπή της χώρας σε χασισοφυτεία και την διεφθαρμένη  δικαιοσύνη. Για την καλλιέργεια και προώθηση του τρελού εθνικισμού και ανθελληνισμού.  Απλώς είναι τα λεγόμενα παζάρια εξουσίας και οικονομικών συμφερόντων που τους αναγκάζουν να “αλληλοβρίζονται” και να κατηγορούνται στις εκλογικές εξέδρες.
Το χάσμα των δικών μας κομμάτων  
Δυστυχώς το σαράκι της φυλής μας και ο εγωισμός των ηγετών της, δεν άφησαν περιθώριο να τα βρουν τα δύο κόμματα, ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ, κόμματα τα οποία υποστηρίζει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός. Η Ομόνοια, ως μοναδικός εκπρόσωπος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, δεν μπόρεσε να τους πείσει να κατέβαιναν σε δικό τους ξεχωριστό συνασπισμό, τα δύο μαζί, με κοινούς εκπροσώπους, ως μοναδικός τρόπος σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, στοχεύοντας στον πολλαπλασιασμό του αποτελέσματος αλλά και στην πολυπόθητη δημοκρατική ενότητα μεταξύ ομογενών.
Το ΚΕΑΔ διάλεξε το δρόμο της αντιπολίτευσης, ν’ απέχει από τις εκλογές, να μην κατέβει ως εκλογικό υποκείμενο και να είναι ικανοποιημένο, μετά τις αλλαγές που έγιναν,  με την ανάδειξη υποψηφίων του  στις λίστες του Δημοκρατικού κόμματος, μάλιστα τον Πρόεδρό του, κ.  Ντούλε, σε μια σίγουρη θέση, τρίτον στη λίστα της  περιφέρειας Αυλώνας, όταν το κόμμα αυτό εξασφαλίζει μέχρι 5 έδρες στην ζώνη αυτή.
Το ΜΕΓΚΑ να κατεβαίνει ανεξάρτητο και αδέσμευτο από άλλες κομματικές και πολιτικές συμμαχίες, ανεξαρτήτως που οι πιθανότητες ανάδειξης, έστω και του πρώτου στην λίστα, είναι πολύ δύσκολες.
Διχασμένος ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός
Σ’ αυτά τα πλαίσια, αυτός που χάνει και που βρίσκεται σε  μεγάλο αδιέξοδο είναι ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.
Για πρώτη φορά  στην ιστορία του, στην μεταπολίτευση,  οι Βορειοηπειρώτες βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση. Είναι τουμπανισμένοι από το πολιτικό μπάχαλο που τους οδήγησαν οι δικοί τους ηγέτες. Τι θα ψηφίσουμε; αναρωτιούνται. Θέλουμε να ψηφίσουμε ΚΕΑΔ, αλλά όχι διαμέσου του ΔΚ.  Είδαμε μέχρι σήμερα και άλλους ελληνικής καταγωγής βουλευτές στα δύο μεγάλα κόμματα. Ούτε ωμό, ούτε ψημένο. Καμία συζήτηση, καμία επερώτηση, καμία θέση για τα προβλήματα της Ελληνικής μας Κοινότητας. Γιατί είναι βουλευτές αλβανικών κομμάτων. Τους δεσμεύει το πρόγραμμα και το καταστατικό αυτών των κομμάτων.
Να ψηφίσουν ΜΕΓΚΑ, δεν αφήνουν τα διάφορα φερέφωνα που από το πρωί έως το βράδυ κατηγορούν. Βρίζουν.  Ποιον; Τους ίδιους του Έλληνες Βορειοηπειρώτες.
«Καλούμε τους συμπατριώτες μας να πράξουν με γνώμονα τα δίκαια του ελληνισμού και το καλό του τόπου μας στηρίζοντας την εκπροσώπησή μας στο αλβανικό κοινοβούλιο διαμέσου της λίστας του ΔΚ…», τονίζει η ανακοίνωση αυτών που υποστηρίζουν το ΚΕΑΔ. 
«Καλούμε δημόσια τον Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, όλα τα στελέχη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και όλους τους Έλληνες πέρα από τις ιδεολογικές τους αντιλήψεις να συγχρονιστούμε και συμπορευτούμε  στην κοινή διεκδίκηση για αυθεντική εκπροσώπηση στη αλβανική βουλή . Αυτή τη φορά  το Κόμμα των Ελλήνων είναι το μοναδικό πολιτικό εγχείρημα που πρέπει να αναδείξει διεθνώς το φιλότιμο, το ψυχικό σθένος του Ελληνισμού στην Αλβανία, ο οποίος ξέρει να αναδύεται μέσα από τις στάχτες σαν ο φοίνιξ», τονίζει η ανακοίνωση του ΜΕΓΚΑ.
Σ’ αυτήν την κατάσταση που οδηγηθήκαμε, πρέπει όλοι οι Βορειοηπειρώτες να ψηφίσουν ΜΕΓΚΑ, για να βγει κι άλλος ένας ακόμα βουλευτής, αφού η εκλογή του κ. Ντούλε είναι σίγουρη. Έτσι πρέπει να σκεφτούμε και να πράξουμε.

Ο εθνικισμός στο μεγαλείο του
Σαν δεν φτάνει αυτός ο αποπροσανατολισμός και το αδιέξοδο που οδήγησαν την Ε.Ε. Μειονότητα, οι Αλβανοί εθνικιστές κομμάτων φάντασμα: «Για μια ενωμένη Αλβανία», «Για μια μεγάλη Αλβανία», «Για μια φυσική Αλβανία», έχουν εξαπολύσει ένα άγριο κυνηγητό κατά των Βορειοηπειρωτών και  σε καθετί που θυμίζει ελληνικό και Ελλάδα.
Τέσσερις φορές ποδοπάτησαν και έκαψαν την ελληνική σημαία στα γραφεία της Ομόνοιας.  Κατέβασαν, ποδοπάτησαν και έκαψαν στη σειρά τις ελληνικές σημαίες στις πρώην επαρχίες του Αλύκου και της Λιβαδειάς.  Από το μνημείο του θρυλικού ήρωα καπετάνιου Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά βεβηλώνοντας και την ίδια την προτομή. Μουτζούρωσαν όλες τις ελληνικές πινακίδες στην εθνική οδό Κακαβιά-Αργυρόκαστρο, ακόμα κι αυτές που αναδείχνουν τα  αρχαιολογικά πολιτιστικά μνημεία του χώρου.
Μπαράζ δημοσιευμάτων κατά των Βορειοηπειρωτών, της Ελλάδας και του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, σε όλα τα ηλεκτρονικά και γραπτά μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζοντας τους αγωνιστές Βορειοηπειρώτες ως τρομοκράτες. Αποκαλούν τρομοκράτες εκείνους που αγωνίζονται για τα δίκαιά  τους, τα ανθρώπινα και μειονοτικά. Αυτούς που υπερασπίζονται τα ήθη και έθιμά τους, τους αγωνιστές και ήρωές τους. Και τα γράφουν οι πραγματικοί τρομοκράτες, για να δικαιολογήσουν  τα ανεξήγητα. Την βεβήλωση των εθνικών συμβόλων μας. Τις δεκάδες ληστείες στα σπίτια των Βορειοηπειρωτών, που τους κάνανε τη ζωή κόλαση. Την άρνησή τους να μιλάμε τη γλώσσα μας την όμορφη, την ελληνική. Και φέρνουν πάνω τους και τίτλους «καθηγητής» και «καθοδηγητής». Και  έχουν τα δόντια τους γεμάτα τρίμματα ελληνικού ψωμιού. Και καθοδηγούν ακόμα και από τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο και το Κόσσοβο.
Καθήκον του κάθε Βορειοηπειρώτη, που τον πονά αυτός ο τόπος και κόσμος είναι να σκεφτεί και να πράξει λογικά, αναδείχνοντας ακόμα κι άλλον έναν δικό μας υποψήφιο, δίνοντας έτσι την πρέπουσα απάντηση στους κυβερνώντες, που μας θέλουν διχασμένους και στους τυφλούς Αλβανούς εθνικιστές.
Η ένωση και ο κοινός αγώνας, είναι η καλύτερη απάντηση.
Βαγγέλης Παπαχρήστος
από sfeva.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο κ. Βαγγέλης Παπαχρήστος είναι μάλλον ο τελευταίος που ζει μόνιμα στη Βόρειο Ήπειρο και ακολουθεί τη γραμμή του Μητροπολίτη Σεβαστιανού και παρά τα όσα αντιμετώπισε δεν άλλαξε ποτέ τα πιστεύω του. Στην άποψη του λοιπόν μόνο σεβασμό μπορούμε να δείξουμε και να συμφωνήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.