Σελίδες

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ο Μπελέρι τραγουδάει... Μπάσα!

Ξεδοντιάζουμε τα γελοία επιχειρήματα με τα οποία μας καλεί να ψηφίσουμε PD

Το είδαμε κι αυτό!!!

Ο "μέγιστος πατριώτης" και "Ελληναράς", που χαρακτήριζε "προδότες", "ρουφιάνους", "διασπαστές" και "όργανα των αλβανών", όσους δεν ψήφιζαν ΚΕΑΔ και πολιτεύονταν ή έριχναν την ψήφο τους στα αλβανικά κόμματα ή ακόμα και στο "μπερισικό" ΜΕΓΚΑ, το πρωτοπαλίκαρο της ΕΝΒΗ και της Ομόνοιας Φρέντη Μπελέρι, μας καλεί να ψηφίσουμε το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα!

Ο λόγος φυσικά είναι επειδή ο προϊστάμενος του, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγκέλ Ντούλε, είναι υποψήφιος στη λίστα του κόμματος που έχει πρόεδρο - βιτρίνα τον Λουλζίμ Μπάσα.

Ο εν λόγω παράγοντας, πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας, έχει το απύθμενο θράσος να νομίζει ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν μνήμη χρυσόψαρου, κρατώντας για τον εαυτό του τον ρόλο του παντογνώστη που μόνο αυτός ξέρει ποιο είναι το καλό μας.

Ας ξεδοντιάσουμε όμως ένα ένα τα ηλίθια και υποτιμητικά για τη νοημοσύνη μας επιχειρήματα του: 


Το ΚΕΑΔ από την πλευρά του, σταθερό στις αρχές με τις οποίες πορεύθηκε εδώ και δεκαετίες, στάθηκε απέναντι στην κυβέρνηση Ράμα για τα όσα εγκληματικά έκανε στον τόπο μας. Έτσι είχε κάνει το πρώτο βήμα φεύγοντας από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Ταυτιζόμενο με την αντιπολίτευση στο δίκαιο αίτημα για καθαρές και τίμιες εκλογές προχώρησε στο δεύτερο βήμα και συντάχθηκε με αυτή στις διαμαρτυρίες που οδήγησαν τελικά στην παραπάνω συμφωνία.

Το ΚΕΑΔ είναι πράγματι σταθερό στις αρχές του, δηλαδή να συνεργάζεται με όλες τις αλβανικές κυβερνήσεις, χωρίς να λύνει τα προβλήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, αλλά να μοιράζει θέσεις υπουργικές, περιφερειακές, διευθύνσεων και άλλων πόστων σε "ημέτερους". 

Το αποκορύφωμα ήταν να αναδειχθεί ένας από τους προέδρους του υποκαταστήματος "Ομόνοια" σε πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα.
Έτσι τα συμφέροντα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ταυτίστηκαν με τα συμφέροντα μίας κλίκας.

Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο η Ελληνική Εθνική Μειονότητα εκλήθη να λάβει αποφάσεις για τον τρόπο που θα πολιτευτεί σε αυτές τις εκλογές που εν πολλοίς θα επηρεάσουν και το πως θα πολιτεύεται από εδώ και πέρα στην αλβανική πολιτική σκηνή. Όπως πάντα, καμία σοβαρή κουβέντα δεν έγινε μεταξύ των φορέων και έτσι ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του.


Η μόνη σοβαρή κουβέντα για τον Μπελέρι είναι να παραμένει αιωνίως βουλευτής ο Ντούλε. Καμία άλλη πρόταση δεν θεωρείται για αυτόν εθνικά συμφέρουσα.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο γεννάται το πραγματικό ερώτημα: για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο να έχουμε ή να μην έχουμε βουλευτή;

Πριν αναλύσω την δική μου απάντηση θα προσπαθήσω να απαντήσω στα βασικά επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να μην εκπροσωπηθούμε στο κοινοβούλιο υπό αυτές τις συνθήκες:

Ο βουλευτής αυτός που θα εκλεγεί μέσα από τις λίστες του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν θα έχει καμία διαφορά από τους υπόλοιπους ελληνικής καταγωγής βουλευτές που εκλέγονται με αλβανικά κόμματα.

Η πολιτική πορεία του Β. Ντούλε κάθε άλλο έχει δείξει παρά το ότι μπορεί να συγκριθεί με τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές που πολιτεύονται με τα αλβανικά κόμματα.

Έχει απόλυτο δίκιο ο Μπελέρι εδώ! Όντως ο Ντούλε δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλο βουλευτή ελληνικής καταγωγής που πολιτεύεται με αλβανικά κόμματα, για τον απλούστατο λόγο ότι αποτελεί τον πιο άχρηστο και ανύπαρκτο πολιτευτή που γνώρισε ποτέ η Εθνική Ελληνική Μειονότητα. 

Ο Τάβος και ο Ξέρρας τουλάχιστον έχουν κάνει έργα για τα χωριά της Δρόπολης όπου κατέβαιναν υποψήφιοι, έρχονταν σε επαφή με το κόσμο και μάθαιναν για τα προβλήματα τους. Ο Ντούλε εμφανιζόταν στα χωριά μόνο στις προεκλογικές περιόδους και στις εθνικές επετείους.


Θα διαλυθούν οι δομές του κόμματος

Οι δομές του κόμματος δεν κινδυνεύουν με διάλυση αν χωριό προς χωριό, σπίτι προς σπίτι εξηγήσουμε στους ψηφοφόρους την απόφαση και τους κινητοποιήσουμε να συμμετάσχουν στις εκλογές ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουμε. 


Πολύ σωστά πρόεδρε της Ομόνοιας Χιμάρας! 
Πρέπει να εξηγήσετε στους Έλληνες ψηφοφόρους ότι όλοι οι άλλοι ελληνικής καταγωγής πολιτευτές που πάνε στα αλβανικά κόμματα είναι "προδότες", "ρουφιάνοι", "διασπαστές", "δούρειοι ίπποι" και "όργανα των αλβανών", όταν όμως κάνετε εσείς το ίδιο πρόκειται για "πολιτική τακτική". 

Άλλωστε αυτοί που μέσω των ΜΜΕ κόπτονται πιο πολύ για την διάλυση των δομών, είναι αυτοί που εδώ και χρόνια πολεμούν λυσσαλέα το ΚΕΑΔ.

Δεν ήταν απόφαση συλλογικών οργάνων η ανάδειξη του υποψηφίου

Η απόφαση ήταν του προεδρείου του ΚΕΑΔ όπου συμμετείχα και δεν άκουσα καμία αντίθετη άποψη. Ασφαλώς θα έπρεπε να αποφασίσει και το Γενικό Συμβούλιο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά ποιο συμβούλιο αφού πέραν της αρχικής του σύστασης σε σώμα, ποτέ δεν έχει καταφέρει να συνεδριάσει με απαρτία και η ευθύνη για αυτό βαραίνει όλους μας.

Ωπππ!!!! Εδώ ο κ. Μπελέρι κάνει μία μεγάλη αποκάλυψη. Μας λέει στην ουσία πόσο αποσαθρωμένο και απαξιωμένο είναι αυτό το περίφημο και μέγιστο συλλογικό όργανο, το "Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας" από τα ίδια του τα μέλη!

Είναι κοινό μυστικό ότι ο νυν Γενικός Πρόεδρος της οργάνωσης δεν έχει με το μέρος του παρά μόνο είκοσι άτομα (το πολύ) από τα εξήντα ένα μέλη του Γ.Σ.  
Έτσι η πλειοψηφία φροντίζει να τον αγνοεί ώστε να του θυμίζει ποιο είναι το πραγματικό αφεντικό.
Αλλά και πάλι δύο χρόνια και κάτι, είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να μην έχει συνέλθει το σώμα.

Βέβαια ακόμα και όταν λειτουργούσε και έβγαζε αποφάσεις το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας ο Ντούλε το ξεφτίλιζε ανά πάσα στιγμή. 
Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του χρίσματος για τον υποψήφιο Έπαρχο Άνω Δρόπολης στις δημοτικές εκλογές του 2011. Το Γ.Σ. ψήφισε τον Ηλία Παπαηλία αλλά ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ με το "έτσι γουστάρω", επέβαλε ως υποψήφιο Έπαρχο τον Τάκη Ντούτση.

Η απουσία μας από το κοινοβούλιο θα μας βοηθήσει να οργανώσουμε με καλύτερους όρους τον χώρο.

Δεν υπάρχει καμία πολιτική λογική που να λέει ότι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα έχει χειρότερες δομές και οργάνωση από ένα μη κοινοβουλευτικό. Ο Βαγγέλης Ντούλες ως πρόεδρος του ΚΕΑΔ εντάχθηκε στην λίστα του ΔΚ και όχι ως μεμονωμένο πρόσωπο. Άρα όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την οργάνωση του χώρου μας, γνωρίζουν ότι έχοντας βουλευτή αυτή επιτυγχάνεται με καλύτερους όρους.

Η τοποθέτηση του Ντούλε, ακόμα και ως προέδρου του ΚΕΑΔ, στην τρίτη θέση της λίστας του Δημοκρατικού Κόμματος στην Περιφέρεια Αυλώνας, καθιστά την εκλογή του βέβαιη, αφού το κόμμα του Μπερίσα θα διασφαλίσει εκεί τουλάχιστον πέντε έδρες.

Συνεπώς πρόκειται για έναν βουλευτή ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ και όχι εκλεγμένο από τις ψήφους των Βορειοηπειρωτών, τους οποίους ισχυρίζεστε ότι εκπροσωπεί. 
Είναι άραγε τόσο φιλεύσπλαγχνοι οι αλβανοί που κόπτονται για την εκπροσώπηση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και βάζουν σίγουρα τον Ντούλε στη βουλή από το παράθυρο; ή μήπως έγινε τόσο πολύ φιλελληνικό το κόμμα του ανθέλληνα Μπερίσα;   
Εκτός κι αν ξεχάσατε πως αποκαλούσατε τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας.

Δεν μπορεί η ΕΕΜ να εκπροσωπείται συνέχεια από το ίδιο άτομο.

Η άποψη αυτή δεν αντέχει σε κριτική. Δεν υπάρχει κόμμα στον κόσμο που τα στελέχη, οι συμπαθούντες, οι υποτιθέμενοι οπαδοί του να ζητούν από τον ηγέτη του να παραιτηθεί. 


Αν το πάρουμε καθαρά από άποψη λαϊκής αποδοχής και επιλογής, το ίδιο άτομο που εκπροσωπεί την ΕΕΜ συνέχεια, δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Τάβο, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στη Δρόπολη ανελλιπώς από το 1997.
Ο Ντούλε από το 2001 βγαίνει βουλευτής από την παναλβανική λίστα μέσω Ντούσκου.

Εδώ κατέχουμε παγκόσμια πρωτεία, την ώρα που ο συγκεκριμένος πρόεδρος έχει αποδείξει με την στάση του όλα αυτά τα χρόνια κάτι που και οι φανατικότεροί του εχθροί παραδέχονται: είναι ο καταλληλότερος εκπρόσωπος του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού στην αλβανική βουλή.

Ο Ντούλε είναι ο 
καταλληλότερος εκπρόσωπος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στην αλβανική βουλή μόνο στον μικρόκοσμο της κλίκας σας και κάποιων καλοπροαίρετων και άσχετων Ελλαδιτών που τους παραμυθιάζετε. 
Πάντως αν θέλετε να μας πείσετε ότι οι φανατικότεροι εχθροί του είναι οι αλβανοί, αυτοί έχουν κάθε λόγο να τον θεωρούν για την πάρτη τους καλλίτερο εκπρόσωπο της ΕΕΜ αφού είναι παντελώς ανύπαρκτος ουσιαστικά. Ανεβάζει τους τόνους στη Βουλή μόνο όταν πλησιάζουν εκλογές για να κάνει τηλεοπτικά σόου και όταν είναι να τσακωθεί με τους τσάμηδες με τρόπο πάντα που θα φέρνει το θέμα στην επικαιρότητα και θα του δίνει πόντους.

Αν είχε συνεργαστεί το ΚΕΑΔ με το MEGA, θα μπορούσε η ΕΕΜ να εκλέξει μόνη της βουλευτή.

Αυτό κι αν είναι ψέμα, όσοι το ισχυρίζονται πρέπει να ρίξουν μια ματιά στα νούμερα. Για να εκλέξει βουλευτή ένα μεμονωμένο κόμμα στην περιφέρεια Αυλώνα απαιτούνται τουλάχιστον 8.500 με 10.500 ψήφοι. Για κάθε λογικό άνθρωπο στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, απαγορευτικός αριθμός.


Τότε δεν έχετε κανένα απολύτως δικαίωμα να λέτε ότι εκπροσωπείτε τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και να μιλάτε εκ μέρους του, από τη στιγμή που δεν είστε ικανοί όχι μόνο να πάρετε την ψήφο του, αλλά ούτε καν τολμάτε να τη ζητήσετε ως ανεξάρτητη επιλογή.

 Όσοι έχουν αντίθετη άποψη, θα μπορούσαν σε αυτές τις εκλογές να συνασπιστούν, να αυτό-οργανωθούν και να στηρίξουν το ΕΕΜΜ-MEGA και να κερδίσουν την έδρα. Και αν δω ότι όλοι οι Βορειοηπειρώτες παράγοντες που έχουν άλλη άποψη, ενώνονται και οργανώνονται, δεσμεύομαι να στηρίξω και εγώ την κοινή προσπάθεια.

Εδώ γελάμε όλοι! Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η θέση του προέδρου της Ομόνοιας Χιμάρας για οποιαδήποτε νέα προσπάθεια συσπείρωσης. Λειτουργεί ως άλλος Ηρώδης με σκοπό να καταπνίξει εν τη γεννέσει του οτιδήποτε μπορεί να αμφισβητήσει την παντοκρατορία και το μονοπώλιο Ντούλε.  

Είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν θα συμβεί για τους εξής λόγους:

- Δεν πρόκειται να ενωθούν γιατί υπάρχουν πολλές προσωπικές ατζέντες.


Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...

- Το MEGA δεν θα διεκδικήσει καν βουλευτή γιατί δεν θα του το επιτρέψει ο άνθρωπος που το κατεύθυνε και το προέτρεψε να εγγραφεί και να κατέλθει στην εκλογική αναμέτρηση.

Τουλάχιστον αυτό το κόμμα κατεβαίνει ανεξάρτητο στις εκλογές και είναι το μόνο που ζητάει καθαρά ελληνικές ψήφους. Είναι το μόνο που θέτει εαυτόν στην κρίση των Βορειοηπειρωτών. Και μία ψήφο να πάρει τουλάχιστον αυτή την ψήφο θα την έχει κερδίσει. Γι' αυτό ας μην το πιάνουν στο στόμα τους αυτοί που κατεβαίνουν με τις πλάτες των αλβανικών κομμάτων.

Έχουμε στην ίδια λίστα τον Τσάμη Ταχίρι.

Ασφαλώς και δεν είναι σε κανέναν ευχάριστη η παρουσία του Ταχίρι στην λίστα του ΔΚ και το ενδεχόμενο εκλογής του ως βουλευτή αλλά θέλω να θυμίσω ότι τις ψήφους που θα πάρει ο Ταχίρι, θα τις στερήσει από τον Ιντρίζι.


Αυτό είναι μέσα στα πιο γελοία επιχειρήματα! Θέλετε να μας πείσετε ότι ο "δικός σας" τσάμης είναι "καλύτερος". Δεν θα είναι δηλαδή τόσο δυναμικός και επιθετικός όσο ο άλλος! 
Είστε ικανοί να κάνετε ακόμα και προεκλογική εκστρατεία εντός των τσάμηδων για να τους πείσετε ότι ο Ταχίρι είναι αποτελεσματικότερος από τον Ιντρίζι!
Ποιος να το φανταζόταν ότι Βορειοηπειρώτες και τσάμηδες θα πήγαιναν στην κάλπη αγκαλιά!

Δεν έγινε καλή διαπραγμάτευση από το ΚΕΑΔ με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Με τον κακό χαμό που έγινε στο ΔΚ αμέσως μετά την δημοσίευση της λίστας των υποψηφίων, καταλαβαίνει ο καθένας αν ήταν εύκολη ή δύσκολη η διαπραγμάτευση.

Αυτό το μυστικό που ξέρουμε όλοι μας, ότι μόνοι μας δεν εκλέγουμε βουλευτή, ενδέχεται να το ξέρει και ο Μπάσα και αφού τον μισό τον κάναμε 1 μπορεί η διαπραγμάτευση να θεωρηθεί επιτυχημένη. Δεν είχε κανένα λόγο να μας δώσει κάτι παραπάνω.


Α τώρα είστε αχάριστοι απέναντι στον Μπάσα! Δεν φτάνει που σας έδωσε έτοιμη μία βουλευτική έδρα χωρίς να ιδρώσετε, εσείς του ζητάτε να σας δώσει έτοιμη και ολόκληρη κοινοβουλευτική ομάδα!
Βέβαια το ΚΕΑΔ έχει συνηθίσει στα μνημόσυνα με ξένα (αλβανικά) κόλλυβα. 

Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να πω ότι μπορεί να ήταν μία δύσκολη και επίπονη απόφαση αλλά η συμμετοχή στις λίστες του ΔΚ ήταν σωστή.

Ε βέβαια! Αφού διασφαλίζεται η βουλευτική καριέρα του προϊσταμένου σας είναι δυνατόν να μην θεωρείται σωστή η συμμετοχή στις μπερισικές λίστες!

Κατά κοινή ομολογία, η κυβέρνηση Ράμα ήταν η χειρότερη κυβέρνηση της μετα - κομμουνιστικής περιόδου στην Αλβανία. 


Ναι και το αντιληφθήκατε μετά από τριάμιση χρόνια συγκυβέρνησης!
Μην ξεχνάμε ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2016 το ΚΕΑΔ είχε το Ράμα πρώτη μούρη στα συνέδρια του.

Θέλω να θυμίσω:

- ραγδαία αύξηση αρπαγών περιουσιών
- κατεδαφίσεις και βεβήλωση ναών και εκκλησιαστικής περιουσίας
- διοικητική διαίρεση


Αλήθεια τότε, γιατί ο Ντούλε και οι υφυπουργοί του δεν παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2014 όταν και είχε ψηφιστεί η διοικητική διαίρεση και μάλιστα η ένωση του Δήμου Χιμάρας με τη λιάμπικη Επαρχία Βρανίστι; ή έστω τον Σεπτέμβριο μετά την κατεδάφιση του Ι. Ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες;;;

- ταύτιση με το δόγμα του Ερντογάν
- παρότρυνση Τσάμηδων για επιθετικότητα εναντίων της Ελλάδος κτλ.


Καλά το "τσάμικο" είναι στην ατζέντα του Σοσιαλιστικού Κόμματος από το 1991 και η ρητορική του Ράμα ήταν σταθερή και ασταμάτητη για το ανύπαρκτο θέμα. Μετά από τιράμιση χρόνια συγκυβέρνησης τα "ανακαλύψατε" όλα αυτά;;; 


Άρα είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να πάμε εναντίων του Ράμα, να πάμε στην συμμαχία του Δημοκρατικού Κόμματος και του Μπάσα ο οποίος έχει δείξει ένα άλλο προφίλ και πιστεύουμε πως θα έχει μία πιο ειλικρινή σχέση και με την ΕΕΜ αλλά και θα κάνει προσπάθειες για βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.


Εδώ φτάνουμε στο αποκορύφωμα της γελοιότητας. Τα ίδια λέγατε και πριν τέσσερα χρόνια για το Ράμα. Αλλά στην πορεία πέσατε από τα σύννεφα... 
Κάθε άλλο σχόλιο περισσεύει για αυτό το ξεκαρδιστικό επιχείρημα! 


Θέλω να απευθυνθώ με κάθε ειλικρίνεια στους φίλους μου, συναγωνιστές και πολιτικούς αντιπάλους, αδέρφια βορειοηπειρώτες και μη που ανησυχούν για την κατάσταση. Η απόφαση αυτή όπως για όλους έτσι και για μένα δεν ήταν καθόλου ευχάριστη αλλά ήταν το λιγότερο κακό. Συχνά στην πολιτική όταν βρίσκεσαι μπροστά σε δύο δύσκολες αποφάσεις οφείλεις να επιλέξεις το μικρότερο κακό. Μετά τις εκλογές και με δεδομένο το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, πρέπει να γίνει μια ειλικρινής κουβέντα μεταξύ μας για το πώς θα πορευτούμε.

Αλλίμονο, ο κ. Μπελέρι δεν αρνείται τις ειλικρινείς κουβέντες, αρκεί βέβαια στο τέλος να επιβάλλει ότι μόνο ο Ντούλε είναι ικανός και άξιος να μας εκπροσωπεί, αλλιώς θα χαθούμε χωρίς αυτόν!

Πολλοί θα αναρωτηθούν το εύλογο «πως είσαι σίγουρος ότι και ο Μπάσα αν έλθει στην εξουσία δεν θα κάνει τα ίδια;». Όχι μόνο σίγουρος δεν είμαι αλλά αμφιβάλλω κατά πόσον θα κάνει μέρος αυτών. 


Από τη στιγμή όμως που διασφαλίζει την έδρα και κατ΄επέκταση το επάγγελμα του προέδρου του ΚΕΑΔ μας κάνει μια χαρά...

Για το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι αν δεν ρίξουμε τους τόνους δεν τα βρούμε μεταξύ μας, αν δεν κάνουμε την αυτοκριτική μας και δεν συνεννοηθούμε, δεν θα πάψουμε να είμαστε το κλοτσοσκούφι των δύο μεγάλων αλβανικών κομμάτων.

Ο μόνος τρόπος να τα βρούμε με τον πρόεδρο της Ομόνοιας Χιμάρας είναι να συμφωνήσουμε ότι χωρίς τον Ντούλε βουλευτή δεν αξίζει η ζωή...



Το αποκορύφωμα του εθνικού αγώνα των Βαγκέλ Ντούλε και Φρέντη Μπελέρι:
Προεκλογική συγκέντρωση στα Σπήλια της Χιμάρας 
πλαισιωμένοι από μπάνερς με την αλβανική σημαία!
Άντε και σε καμία πρεσβεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.