Σελίδες

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ

Αγαπητοί συμπατριώτες Έλληνες των περιφερειών  Αυλώνας, Αργυροκάστρου, Κορυτσάς και όλης της Αλβανίας που συμμετείχατε  στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Θα ήθελα  κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσω από καρδιάς όλους που δώσατε το παρόν σ’ αυτή την  περίεργη πολιτική μάχη  για την ανάδειξη των εκπροσώπων σας στην αλβανική βουλή. Και αυτό επειδή εμείς ως κόμμα των Ελλήνων στηρίζουμε τη συμμετοχή  στους αγώνες, επενδύουμε στη διεκδίκηση και όχι στη αποχή  και ελπίζουμε ότι κάποια μέρα ο αγώνας μας θα αποδώσει.
Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους Έλληνες που στήριξαν ανεπιφύλακτα  με την ψήφο τους  την επιλογή μας, το Κόμμα των Ελλήνων,  για μια ανεξάρτητη, αυθεντική, αυτόνομη εκπροσώπηση και τους συγχαίρουμε που δεν έπεσαν στην παγίδα των χορηγών της οριστικής διάλυσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, που στάθηκαν όρθιοι μπροστά στις πιέσεις των τριών βασικών κομμάτων, που αγνόησαν την δελεαστική προσφορά  της εξουσίας για θέσεις εργασίας και για «προστασία». Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί δίνουν σε μας που αγωνιζόμαστε και σε όλους εκείνους που οραματίζονται ένα ασφαλές και προκομμένο μέλλον της  Εθνικής Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, δύναμη και σθένος να συνεχίσουμε τον διεκδικητικό αγώνα μας για την διασφάλιση και εφαρμογή των δικαιωμάτων που απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις για τις μειονότητες, καθώς μας προτρέπει άμεσα στην  αναθεμελίωση της στρατηγικής μας για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος που κατά βάση είναι στόχοι της ΕΕΜ.
΄Ηταν για μας ένας δύσκολος, αλλά έντιμος αγώνας. Στο λίγο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας μπορέσαμε να πηγαίνουμε σε αρκετά χωριά και νοικοκυριά, συνομιλήσαμε με τους απλούς πολίτες, καταγράψαμε τα προβλήματά τους και αντλήσαμε απ’ αυτούς μηνύματα ξεκάθαρα, ότι είναι απαραίτητο να εισακουστεί η φωνή της μειονότητας στην αλβανική πολιτεία και ότι επείγει η συσπείρωση όλων των Ελλήνων σε ένα κοινό μέτωπο για να βγούμε από  την εσωστρέφεια, να γίνουμε υπολογίσιμη δύναμη στην Αλβανία.
Ο λίγος χρόνος που είχαμε, αλλά και οι οικονομικές μας δυσκολίες  μάς στέρησε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε και πολλά άλλα χωριά και περιοχές  για να αναπτύξουμε την εκλογική μας πλατφόρμα και αυτό μέτρησε στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά εμείς δεσμευόμαστε ότι στο προσεχές διάστημα  θα δώσουμε το παρόν για να συνεχίσουμε την ατέρμονη συνομιλία για τα κοινά προβλήματα που μας ανησυχούν .
Κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό και το προσδοκώμενο ( σ’ αυτό επηρέασαν  αρνητικά πολλοί παράγοντες τους οποίους δε θα τους αναλύσουμε αυτές τις στιγμές), για μας είναι σεβαστό γιατί κατέγραψε το δείγμα αντίστασης κατά των ιδιοτελών συμφερόντων και κυρίως κατά της έντονης κρατικής εκστρατείας για τον αφανισμό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.  
Με γνώμονα την πίστη στα ιδανικά και τα οράματα του Ελληνισμού της Αλβανίας οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας  ακόμη πιο δυνατοί, πιο συνετοί και πιο οργανωμένοι. Η επόμενη μέρα είναι η χθεσινή και η σημερινή που μας δίδαξαν ότι χωρίς θυσίες και σύμπνοια δε μπορεί  να πετύχεις τους στόχους.
Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ  ήρθε στην πολιτική σκηνή για να αναπτερώσει τις ελπίδες των Βορειοηπειρωτών για ένα καλύτερο μέλλον  στη γενέτειρά τους και απ’ αυτό δε θα παρεκκλίνει ποτέ.
Με εκτίμηση
Χρήστος Κίτσος
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.