Σελίδες

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης: Να επεκταθεί στην Κακαβιά η Ιόνια Οδός

• Με την παράδοση των νέων τμημάτων της Ιόνιας Οδού και την ολοκλήρωση της Ολυμπίας, αλλάζει άρδην η εικόνα του οδικού δικτύου στη Νότια και Βορειοδυτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα συχνά οι φορείς της Ηπείρου να επαναφέρουν το αίτημα για σύνδεση της Ιόνιας με την Κακαβιά. Μάλιστα η καθυστέρηση ενός έργου που έχει πλήρη μελετητική ωριμότητα, προκαλεί ερωτηματικά, στα οποία θα πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι.

Την αναγκαιότητα επέκτασης της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά, επανέφερε χθες με επιστολή του προς τους Υπουργούς Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και Οικονομίας Δημ. Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.


Ο Δήμαρχος επανέρχεται στο θέμα, τονίζοντας ότι εάν το έργο παραπεμφθεί στις καλένδες, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή, επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση εξεύρεση λύσης. 


«Η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου είναι επιτακτική, καθώς θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη στα πλαίσια της διακρατικής υπόστασης που έχει, ενώ επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά ότι ήδη υπάρχει μελετητική ωριμότητα.


»Το έργο έχει ελπίδες υλοποίησης μέσω του CEF (Connectio Europe Facility), κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, ανοίγοντας μεγάλες προοπτικές για το εμπόριο, τις μεταφορές και τον τουρισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του. 


Κλείνοντας ο κ. Καψάλης καλεί τους Υπουργούς «να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου η Ήπειρος, ο Νομός Ιωαννίνων και το πολύπαθο Πωγώνι να δουν επιτέλους υλοποιημένο αυτό το σημαντικό διασυνοριακό έργο υποδομής».


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.