Σελίδες

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Με επιτυχία η συγκέντρωση του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ στην Δίβρη


Σαν ένα ποτάμι που σιγά σιγά διογκώνεται, καθώς στην κοίτη του προστίθενται νερά που κατεβαίνουν από τις παγωμένες βουνοκορυφές,μοιάζει και η καθημερινή  άνοδο  της υποστήριξης του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» από τους Έλληνες στις περιοχές του Βούρκου, των Ριζών, του Δελβίνου, των Αγίων Σαράντα, της Χιμάρας , του Αργυροκάστρου, της Δερόπολης και του Πωγωνίου.  
Φαίνεται να πήρε νέες διαστάσεις  ο αγώνας της πλειοψηφίας του  Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για  μια ελεύθερη, οργανωμένη και ανεξάρτητη φωνή στην αλβανική βουλή.

Αυτό το μήνυμα θα μπορούσε να αποκόμιζε κανείς από τη σημερινή μάζωξη  στο κέντρο της Δίβρης, όπου μικροί και μεγάλοι  συνομίλησαν με τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος των Ελλήνων κύριους Χρήστο Κίτσο και Νίκο Κούρη και εξέφρασαν ανεπιφύλακτα την υποστήριξή τους στον δίκαιο και έντιμο αγώνα που διεξάγουν σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Ως  παιδί της Δίβρης πρώτος πήρε το λόγο ο ιατρός Νίκος Κούρης, ο οποίος είπε στους συγχωριανούς του μεταξύ άλλων ότι η απόφασή μας να σταθούμε ανεξάρτητοι έχει να κάνει με την αποστολή που έχουμε: να αποδείξουμε ότι η ελληνική μειονότητα είναι υπολογίσιμη δύναμη και διεκδικεί τη δική της θέση σ’ αυτή την πολιτεία, ότι  το κράτος αυτό πρέπει να σεβαστεί και να υπολογίσει την παρουσία της, τις αξίες και τη συμβολή της και να αναλάβει τις υποχρεώσεις που του ανήκουν στα θέματα περιουσιών, ταυτότητας, παιδείας, πολιτισμού, ανάπτυξης, ασφάλειας κλπ. 

Εμείς κατεβαίνουμε σ’ αυτές τις εκλογές, είπε ο κύριος Κούρης και με έναν άλλο σημαντικό στόχο: να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα συσπείρωση των δυνάμεων απάνω σε μια ξεκάθαρη πλατφόρμα συμβιβασμών για τα κοινά μας θέματα και όχι για τα ιδιοτελή συμφέροντα προσώπων και ομάδων.

Ο πρόεδρος του κόμματος και συνάμα υποψήφιος κύριος Χρήστος Κίτσος μετέφερε στους Διβριώτες αισιόδοξα μηνύματα από την Ελλάδα, από όλους τους βορειοηπειρωτικούς συλλόγους και αδελφότητες που υπόσχονται μαζική κάθοδο στις κάλπες για να στηρίξουν το δική τους επιλογή, το κόμμα των Ελλήνων. 

Εντωμεταξύ χαρακτήρισε ανήθικη την επίθεση  του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Ευάγγελλου Ντούλε προς το Κόμμα των Ελλήνων, για να αποψιλώσει τον πολιτικό αγώνα που αυτό δίνει από την ίδρυσή του  για τη διευθέτηση των διαχρονικών προβλημάτων της μειονότητας. Τόνισε ότι είναι  κρίσιμες αυτές οι στιγμές. Τα λάθη δεκαετιών  πρέπει να μας διδάξουν. Η επανόρθωση τους εξαρτάται από το κατά πόσο εμείς θα υψώσουμε το ανάστημα και από το πόσο θα έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου αυτών των στιγμών. Το σημερινό λάθος θα το πληρώσουμε ακριβά  αύριο αν τώρα δεν πάρουμε τη σωστή απόφαση.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν ταυτόχρονα και την απαίτησή τους να συνεχιστεί με σωστές προδιαγραφές ο δρόμος από τη Δίβρη  μέχρι τη Λεσινίτσα ή και Μάλτσανη και να ενισχυθεί το ηλεκτρικό ρεύμα της περιοχής.


ΕΕΜΜ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.