Σελίδες

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ο Ερντογάν εύχεται "καλή επιτυχία" στον Ράμα και του ζητά "να τα βρει" με τον Μέτα


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Ερντογάν είναι υπέρ της αλληλεγγύης μεταξύ Ράμα και Μέτα

19 Ιουνίου 2017

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν, σε συνέντευξή του στην αλβανική τηλεόραση 'Top Channel',  αναφέρεται στις αλβανικές εκλογές αλλά και στις τουρκικές επενδύσεις στην Αλβανία.

Συγχρόνως ‘προειδοποιεί’ την αλβανική κυβέρνηση για τα εκπαιδευτικά μουσουλμανικά ιδρύματα του Φετουλάχ Γκιουλέν,  που λειτουργούν στην Αλβανία, ζητά να κλείσουν «για να μην μπει σε κίνδυνο η Αλβανία, όπως η Τουρκία πριν από ένα χρόνο».

Ο Τούρκος πρόεδρος τονίζει την υποστήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία με τις επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα  και τις υπολογίζει σε τρία δισεκατομμύρια ευρώ «περισσότερα από όσα έχει προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Θα τονίσει ακόμη ότι «η Αλβανία είναι μία χώρα με μοναδική πολιτιστική και θρησκευτική πολυμορφία και από αυτήν την άποψη υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών.

Προσθέτει ότι υπάρχουν άλλοι που προσπαθούν να διαιρέσουν τη χώρα. «Προσεύχομαι να σπάσει το κεφάλι τους στο τοίχο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει μια ειδική σχέση με τους Αλβανούς πρωθυπουργούς, αλλά φαίνεται ότι η σχέση με τον Έντι Ράμα, προχωρεί πολύ περισσότερο. Μάλιστα, δεν θα διστάσει να τον συγχαρεί στα μέσα της προεκλογικής εκστρατείας», γράφει με έκπληξη αλβανικό κείμενο.

Συγχρόνως ζητά από τον Ράμα  να έχει καλή σχέση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα.

«Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον αγαπητό μου φίλο και πρωθυπουργό Έντι στις προσπάθειές του. Επίσης και τον εκλεγμένο πρόεδρο, προσωπικά είμαι υπέρ της αλληλεγγύης μεταξύ τους», είπε ο Ερντογάν.

(gazetadita.al)

Λίγες μέρες πριν...

17 Ιουνίου 2017

Έντι Ράμα εναντίον Ιλίρ Μετά για δηλώσεις σε ελληνική τηλεόραση



«Ο Ράμα για τον Μέτα στην ελληνική τηλεόραση:  Συγκλονιστικό! Πως μπορεί ο Πρόεδρος να παρουσιάζει τον πρωθυπουργό ως εξτρεμιστή στον γείτονα;»


Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα αντέδρασε μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Ιλίρ Μέτα, στην ελληνική τηλεόραση ‘star’.

Ο Ράμα χαρακτήρισε συγκλονιστική τη συνέντευξη και αναρωτήθηκε πως μπορεί ένας Αλβανός πρόεδρος να επικρίνει τον πρωθυπουργό  ως εξτρεμιστή, στον γείτονα.



«Συγκλονιστική  η συνέντευξη του Ιλίρ Μέτα στην ελληνική τηλεόραση! Πως μπορεί ένας Αλβανός πρόεδρος να παρουσιάζει σαν έναν εξτρεμιστή τον πρωθυπουργό στον γείτονα; Ντροπή!» 

Ερωτηθείς από Έλληνες δημοσιογράφους για τη δύσκολη σχέση με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο Μέτα δήλωσε ότι ο Ράμα έχει δυσκολίες στις σχέσεις με όλους και είναι ασταθής όπως είναι με την Ελλάδα. Όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με άλλες γειτονικές χώρες.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε ότι «ο Ράμα είναι, δυστυχώς, αδύνατο να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και ανοχή στη συμπεριφορά του ως πρωθυπουργός της χώρας».

Ο ίδιος τόνισε ότι προσπαθεί  την αποφυγή συγκρούσεων, που θα προκαλούσαν μια πολύ σοβαρή κατάσταση στην Αλβανία.
 
Μέσα στο προεκλογικό κλίμα στην Αλβανία μετά τη χθεσινή συνέντευξη του Μέτα, ο οποίος εξέφρασε τη θέλησή του για στενότερες σχέσεις με την Ελλάδα, αντέδρασε και ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος τον αποκάλεσε ‘σουρεαλιστή’  και επικρίνοντας τον,  είπε ότι πωλεί την αληθινή φιλία για ένα πιάτο φακές.

(balkanweb.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.