Σελίδες

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Σε ισχύ και το 2014 τα βιβλιάρια υγείας των Βορειοηπειρωτών



• Αν το θέμα της επαναχορήγησης των συντάξεων στους υπερήλικους βορειοηπειρώτες, παραμένει σε εκκρεμότητα και προς το παρόν δεν φαίνεται «φως» στον ορίζοντα, το έτερο άλλο μεγάλο θέμα που τους απασχολούσε, αυτό της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, φαίνεται ότι οδεύει προς θετική κατεύθυνση. 

Σύμφωνα με δέσμευση του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, και για το έτος 2014, θα ισχύσει η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε όλους όσους έγινε η περικοπή των συντάξεων. 

Την παραπάνω διαβεβαίωση έδωσε ο Θεσπρωτός βουλευτής και Υφυπουργός σε συνάντηση που είχε, μετά από πρόσκλησή του,  με Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την οποία αποτελούσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Οικονόμου και τα μέλη της Επιτροπής Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, Ηλέκτρα Κίκη, Μαρίνα Τζάκου και Νίκο Ζέκη. 

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανηπειρωτική, ο κ. Μπέζας, ανάφερε ότι θα επιδιωχθεί συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αλβανίας και τους Επάρχους, προκειμένου να γίνει δωρεάν αποστολή φαρμάκων από το Υπουργείο Υγείας, τα οποία θα διανέμονται από τα κοινωνικά φαρμακεία που με ευθύνη τους, θα οργανώσουν και θα λειτουργήσουν τα ελληνικά επαρχεία. 

Όσον αφορά την επαναχορήγηση των συντάξεων, ο Υφυπουργός μετέφερε στην Αντιπροσωπεία τις δυσκολίες που υπάρχουν, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σοβαρό θέμα το οποίο αφορά τη συνολική κυβερνητική πολιτική.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Το σχόλιο μας: Για εμάς τους κακοπροαίρετους το ζουμί είναι στην τελευταία παράγραφο.
Υπάρχουν δυσκολίες λοιπόν για την επαναχορήγηση των συντάξεων του ΟΓΑ στους ομογενείς αφού πρόκειται για "σοβαρό θέμα το οποίο αφορά τη συνολική κυβερνητική πολιτική"!
Για το Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας όμως είναι πανεύκολο να δαπανώνται 2,5 εκ. ευρώ...
Αυτό άραγε το έθεσαν καθόλου στον κ. Μπέζα από την αξιότιμη αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής ή δεν ήθελαν να χαλάσουν τις δημόσιες σχέσεις τους;

1 σχόλιο:

  1. qirii tis epitropis vorioipirotiku elinismu/ kallo tha itan na sovareftite poli ja to provlima tis epanahorijisi tis sindakseos ton iperilikon omojenis mas...qitakste prota to dhasos ,qe ohi to dhendro / opsos vlepo,o hortamenos dhen pistevi ton nistikooooooooooooo...eleos...sos ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.