Σελίδες

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Οι τρομοκράτες του UCK έχουν πρόσβαση στα χημικά όπλα της Αλβανίας

Ενώ τα αργυρώνητα ΜΜΕ (ΜΜ Εξαπάτησης) και οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι έχυναν επί μήνες τόνους λάσπης συκοφαντίας περί των χημικών όπλων του Άσσαντ, τα οποία ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν, ενώ δεν απαιτούν από το Ισραήλ να καταστρέψει και αυτό τα απαγορευμένα όπλα μαζικής καταστροφής που έχει στο οπλοστάσιό του, τα ίδια αυτά ΜΜΕ σιωπούν για τα χημικά όπλα της Αλβανίας του Χότζα, τα οποία εξακολουθούν και σήμερα να είναι άκρως επικίνδυνα ως χημικά κατάλοιπα στην γειτονική χώρα.

Εξηγούμεθα αναλυτικότερα. Το 2002 η Αλβανία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε 16(!) τόνους χημικών όπλων κινεζικής προέλευσης τα οποία είχε προμηθευτεί ο φίλος και σύντροφος του Γλέζου Ενβέρ Χότζα από την κομμουνιστική Κίνα του Μάο. Το χημικό οπλοστάσιο ανακαλύφθηκε σε υπόγειες αποθήκες στην πόλη Qafemolle, η οποία κείται κοντά στην πρωτεύουσα Τίρανα. Στις συνημμένες φωτογραφίες φαίνονται οι αποθήκες του χημικού οπλοστασίου και των πυρομαχικών. Για όσους αμφιβάλλουν οι συντεταγμένες των αποθηκών είναι  41ο 20’ 43.36’’Ν , 19ο 57’ 21.90’’Ε. 

Τα Τίρανα επειδή δεν κατείχαν την τεχνολογία εξουδετέρωσης χημικών όπλων ζήτησαν βοήθεια από το εξωτερικό αναφέροντας ταυτόχρονα ότι πλην της τεχνολογίας δεν έχουν και τα απαραίτητα κονδύλια για την καταστροφή τους. Οι ΗΠΑ υπό τον φόβο τα χημικά όπλα να καταλήξουν σε μη ελεγχόμενες από αυτές ομάδες τρομοκρατών διέθεσαν τα αναγκαία χρήματα για την σωστή φύλαξη αυτών των όπλων μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων συρματοπλεγμάτων και φυλάκων, και για την ανάπτυξη ενός φορητού κλιβάνου-αποτεφρωτήρα για την καταστροφή των χημικών όπλων. Το εγχείρημα το ανέλαβε η γερμανική εταιρία Eisenmann AG  ενώ η εταιρία URS των ΗΠΑ ορίσθηκε ο επιβλέπων σύμβουλος.

Η εξουδετέρωση των όπλων έγινε επί τόπου στις υπόγειες αποθήκες που είχαν κατασκευαστεί επί κομουνιστικού καθεστώτος. Οι ΗΠΑ διέθεσαν 45 εκατομμύρια δολάρια στην Αλβανία για την εξουδετέρωση των 16,6 τόνων χημικών όπλων στο Qafemolle και επιβεβαιωμένα αυτά είχαν εξουδετερωθεί ως όπλα έως τον Ιούλιο του 2007. Δυστυχώς όμως για τους Αλβανούς αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Διότι ναι μεν εξουδετερώθηκε το χημικό οπλοστάσιο ως όπλο μαζικής καταστροφής, αλλά δεν εξουδετερώθηκαν τα χημικά απόβλητα ή χημικά συστατικά αυτών των όπλων. 

Το αλβανικό Υπουργείο Άμυνας συμφώνησε με τους κατ’ εξοχήν στυλοβάτες και φίλους του Αμερικανούς να κατασκευάσει εργοστασιακή μονάδα εξουδετέρωσης αυτών των πολύ επικίνδυνων χημικών αποβλήτων που προέρχονται από τα χημικά όπλα. Ζητήθηκε μάλιστα και η βοήθεια της ΕΕ. Όμως τίποτε απολύτως δεν έχει γίνει ως σήμερα και τα άκρως επικίνδυνα χημικά, ουσιαστικά όπλα μαζικής καταστροφής, εξακολουθούν και βρίσκονται στο χώρο με τις προαναφερθείσες συντεταγμένες. Τα επικίνδυνα και τοξικά απόβλητα είναι αποθηκευμένα σε containers στο συγκεκριμένο χώρο. Τα containers πέραν του ότι αρχίζουν και έχουν διαρροές είναι αφύλακτα και προσβάσιμα σε κάθε ισλαμιστή τρομοκράτη του UCK ή σε άλλους επίδοξους αριστερούς αντάρτες πόλεων.

Τα containers περιέχουν  χημικά συστατικά όπως άλατα βαρέων μετάλλων, αρσενικό, μόλυβδο  και υδράργυρο. Χημικά συστατικά δηλαδή που στα χέρια τρομοκρατών μπορούν να αποτελέσουν σοβαρότατη απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας. Επειδή οι γνωστοί πολιτικάντηδες θα προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν το γεγονός, τους πληροφορούμε ότι δεν υπάρχουν πλέον φύλακες στο συγκεκριμένο χώρο, λόγω έλλειψης κονδυλίων, και δεν λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα συναγερμού

Η εικόνα των αποθηκών στο Qafemolle είναι εικόνα εγκαταλελειμμένου εργοστασίου. Η ιταλική κυβέρνηση ήδη έχει κάνει διαβήματα στην Αλβανία ώστε τα χημικά αυτά να μην πέσουν στα χέρια τρομοκρατών. Απ’ ότι γνωρίζουμε οι Ιταλοί δεν κινδυνεύουν από τους τρομοκράτες του UCK.

Κινδυνεύουμε όμως εμείς οι Έλληνες που έχουμε απειληθεί επανειλημμένα από αυτούς. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ως τώρα διαμαρτυρηθεί, ίσως και να μην γνωρίζει το γεγονός. Εξ άλλου που να βρει χρόνο ο Βενιζέλος από το κυνήγι μαγισσών εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Τους προειδοποιούμε ότι φέρουν ακεραία την ευθύνη για ότι συμβεί που θα θέσει σε κίνδυνο την ζωή Ελλήνων στην Ελλάδα και Βόρειο Ήπειρο. Τα χημικά απόβλητα της Αλβανίας μπορούν να μετατραπούν από τρομοκράτες σε όπλα μαζικής καταστροφής.
Γ.Λ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.