Σελίδες

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Κόμμα ΕΕΜΜ προς Αλβανό Υπ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Να συγκεντρωθεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα σε μία διοικητική Περιφέρεια

400ΠΡΟΣ κ.  BLEDI ÇUÇI
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ   ΤΙΡΑΝΑ

Το MEGA-ΕΕΜΜ είναι πολιτικός φορέας με ξεκάθαρο και συγκεκριμένο πρόγραμμα και με βασικό άξονα την παρακολούθηση και επίλυση των θεμάτων που άπτονται της καθημερινής διαβίωσης και της προοπτικής της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, βάσει πάντα του Συντάγματος της χώρας και των Διεθνών Συμβάσεων περί των εθνικών μειονοτήτων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Εμείς, ως πολιτική δύναμη που έχομε και άλλες φορές εκφραστεί για μια νέα αναδιοργάνωση της διοικητικής διαίρεσης της χώρας, έχοντας κατά νου την ως τώρα υφιστάμενη διοικητική εικόνα της Μειονότητας, χαιρετίζομε την προσπάθεια της Κυβέρνησης και ευχόμαστε να πετύχει η νέα μεταρρύθμιση.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας για τον νέο διοικητικό χάρτη της χώρας, ζητούμε να γίνει σεβαστό το Σύνταγμα και οι Διεθνείς Συμβάσεις περί της προστασίας των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Στο Σύνταγμα αναφέρεται ρητά ότι η διοικητική διαίρεση μπορεί να διοργανωθεί με βάσει τα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα, τον πολιτισμό, τις παραδοσιακές σχέσεις καθώς και μια σειρά άλλα τοπικά στοιχεία, με στόχο την άνοδο του επιπέδου και τη βελτίωση όλων των λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης προς όφελος της τοπικής κοινότητας και της εφαρμογής τέτοιων πολιτικών που θα μπορούν να εγγυηθούν τοπική, περιφερειακή και ευρύτερη ανάπτυξη.
Σημειώνουμε ότι η διοικητική διαίρεση του 1992 αποτέλεσε κατάφωρη παραβίαση του statusτης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του Αλβανικού κράτους όπου η δημογραφική οντότητα της Ε. Ε. Μειονότητας χωρίστηκε σε δυο Περιφέρειες, του Αργυροκάστρου και της Αυλώνας με αρνητικές επιπτώσεις στην όλη λειτουργία της ζωής της Μειονότητας. Η νέα μεταρρύθμιση πρέπει να λάβει υπόψη της εν λόγω παραβίαση και να επαναφέρει την πριν το 1992 κατάσταση.
Το MEGA–ΕΕΜΜ ως πολιτικός φορέας άμεσα ενδιαφερόμενος για την εν λόγω μεταρρύθμιση ζητάει να γίνει μέρος της όλης διαδικασίας, να συνεργαστεί και να συμβάλει με συγκεκριμένες προτάσεις.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΣΙΟΣ                                                                                

Αγ. Σαράντα  20/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.