Σελίδες

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον Γ.Γ. του ΟΗΕ: Δικό μας το βόρειο τμήμα του νησιού

Δριμύ κατηγορώ κατά του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, με ταυτόχρονες αυστηρές προειδοποιήσεις, εξαπέλυσαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης μετά το... τελεσίγραφο που έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για άμεσο χρονοδιάγραμμα των επαναδιαπραγματεύσεων.

«Το βόρειο μέρος της πατρίδας μας δεν θα το εκποιήσουμε, δεν θα το προσφέρουμε στον κατακτητή, είναι δικό μας. Αργά ή γρήγορα θα πάμε να ζήσουμε στον χώρο αυτόν, ασχέτως εάν οι ισχυροί της Γης έχουν διαφορετικές απόψεις και ασχέτως εάν ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και ο εδώ εκπρόσωπός του, που έπρεπε να ήσαν υπέρμαχοι των αρχών που πρέπει να διέπουν τα Ηνωμένα Έθνη, έπρεπε καταλλήλως να συμπεριφέρονται και όχι εκβιαστικά» είπε, σύμφωνα με το dogma.gr, με ένταση ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος.


Κατά τη διάρκεια θείας λειτουργίας, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη χειροτονία του, στην οποία συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ξεκαθάρισε ότι, όσο ζει, η φωνή του θα ακούγεται.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι πολλά είναι που θα πρέπει «οριστικά να ξεκαθαρίσουν, μια για πάντα, με τον κ. Ντάουνερ».

Ο κ. Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τη θέση ότι ο ΟΗΕ έχει βάλει τα δύο πόδια της ελληνοκυπριακής πλευράς σε ένα παπούτσι, ανέφερε ότι «εγώ δεν αισθάνομαι να είναι τα δυο μου πόδια σε ένα παπούτσι», επισημαίνοντας ότι δεν δέχεται εκβιασμούς και χρονοδιαγράμματα.

Από τη μεριά του ο γ.γ. σε ανακοίνωσή του υπογράμμιζε την ανησυχία του για το γεγονός ότι το αδιέξοδο για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος εμποδίζει την επανέναρξη των συνομιλιών, και έκανε λόγο για «περιορισμένο παράθυρο ευκαιρίας», εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα ξεπεράσουν το αδιέξοδο και θα επιλύσουν τα όποια άλλα εκκρεμούντα θέματα στο διάστημα μεταξύ 4 και 8 Νοεμβρίου, κατά το οποίο θα βρίσκεται στην Κύπρο ο Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.