Σελίδες

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Αποσχιστική οργάνωση ετοίμαζε χτύπημα στη Βενετία - 24 συλλήψεις

«Συμμαχία» (Alleanza) είχαν ονομάσει την ομάδα την οποία είχαν δημιουργήσει 24 άτομα τα οποία και συνελήφθησαν το πρωί στην βορειοανατολική Ιταλία. Κατηγορούνται από την εισαγγελία της πόλης Μπρέσια για τρομοκρατική δράση και προσπάθεια ανατροπής του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Σύμφωνα με Ιταλούς εισαγγελείς, τα μέλη της «Συμμαχίας» ήθελαν να πετύχουν την απόσχιση της περιφέρειας Βένετο από την Ιταλία και να επεκτείνουν, παράλληλα, την δράση τους και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και ο Φράνκο Ροκέτα, ιδρυτής του κινήματος Λίγκα Βένετα, το οποίο, το 1999, είχε πάρει μέρος στην ίδρυση της Λέγκας του Βορρά. Ο κ. Ροκέτα είχε εκλεγεί βουλευτής με την Λέγκα, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από την πολιτική.
Στην φυλακή, οδηγήθηκε, επίσης, ο Λούτσιο Κιαβεγκάτο, ένας από τους κύριους εμπνευστές του «Κινήματος με τα Δίκρανα», το οποίο αμφισβητεί τις ευρωπαϊκές πολιτικές οικονομικής λιτότητας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.
Οι έρευνες, εκτός από την Βενετία και άλλες κύριες πόλεις του Βένετο, επικεντρώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο - το Πεδεμόντιο - όπως και σε περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας.
Οι καραμπινιέροι, τέλος, κατέσχεσαν ένα «αυτοσχέδιο τανκ», το οποίο είχε συναρμολογηθεί χρησιμοποιώντας, ως βάση, ένα τρακτέρ. Το εν λόγω άρμα μάχης διέθετε πυροβόλο δώδεκα χιλιοστών. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι αυτή την στιγμή, η κατασκευή του είχε παρουσιάσει σειρά τεχνικών προβλημάτων. Τελικά, όμως, είχε ολοκληρωθεί, και το τανκ των Ενετών αυτονομιστών ήταν σε θέση να πυροβολήσει.
Στην επιχείρηση των εισαγγελέων της Μπρέσια αναφέρθηκε, τέλος, μέσω Facebook, ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι: «βοηθούν τους μετανάστες, καταργούν το αδίκημα λαθρομετανάστευσης, απελευθερώνουν χιλιάδες εγκληματίες και συγχρόνως συλλαμβάνουν όσους ζητούν την ανεξαρτησία. Είναι καθαρή τρέλα, αν το κράτος θεωρεί ότι θα καταφέρει να εκφοβίσει κανέναν, κάνει λάθος», τόνισε ο επικεφαλής της Λέγκας.

Η φωτογραφία από IL Giornale Di Vicenza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.