Σελίδες

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Οι Αλβανοί των ΗΠΑ κατά της ένταξης του Μαυροβουνίου στο NATO και η... Γκιόσα λαμβάνει την υποστήριξη της Αθήνας

Οι διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των Αλβανών στο Μαυροβούνιο, ξύπνησαν το ενδιαφέρον της αλβανικής διασποράς στις ΗΠΑ και προσπαθούν να λάβουν μέτρα για την υποστήριξή τους.
Έτσι, η αλβανική ένωση στις ΗΠΑ διοργάνωσε διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς στην Ουάσιγκτον.
Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι  η εμπόδιση στην ένταξη του Μαυροβουνίου στο NATO.
«Ο Τζουκάνοβιτς παίζει ένα διπλό παιχνίδι. Από τη μία πλευρά, δημιουργεί φιλίες με τους πολιτικούς ηγέτες στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, ενώ συνεχίζει στην πίεση των Αλβανών στην περιοχή», δήλωσαν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας.
Ο Πάσκο Γκιοκάι εκπρόσωπος του σωματείου «Malësia e madhe» είπε ότι «στόχος της οργάνωσης είναι οι Αλβανοί του Μαυροβουνίου να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα με τις άλλες μειονότητες στα Βαλκάνια».
Ο ίδιος έθεσε ως παράδειγμα τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου «οι οποίοι έχουν δικαιώματα περισσότερα από ό, τι τα άλλα έθνη στην περιοχή».


Παράλληλα η... Γκιόσα έλαβε την ελληνική υποστήριξη για ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Η υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Κλάιντα Γκιόσα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στην Αθήνα, είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Κούρκουλα.


Οι διαδικασίες ολοκλήρωσης σε ολόκληρη την περιοχή, ήταν το επίκεντρο αυτής της συνάντησης, κατά την οποία εκφράσθηκε αισιοδοξία σε μια θετική απόφαση για την Αλβανία, στην απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας, τον Ιούνιο.

«Η διαδικασία ένταξης είναι σημαντική για την ανάπτυξη της χώρας και η παρούσα κατάσταση είναι απλά ένα ακόμη βήμα σε αυτήν την διαδικασία. Όσον αφορά την απόφαση του Ιουνίου, εργαζόμαστε σε διμερές επίπεδο με την ανταλλαγή επισκέψεων σε διάφορες χώρες της ΕΕ, αλλά και με τις γειτονικές», δήλωσε η  Γκιόσα.

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, υπογράμμισε τη σημασία για σταθερότητα στην περιοχή και αξιολόγησε το ρόλο της Αλβανίας.

« Η διαδικασία ένταξης της Αλβανίας και η απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας, είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για ολόκληρη την περιοχή. Η Αλβανία διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σταθερότητα της περιοχής. Αναμένουμε θετική απόφαση τον Ιούνιο», δήλωσε ο Κούρκουλας.



Το σίγουρο είναι ότι οι και Βορειοηπειρώτες από την πλευρά τους δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. 
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ετοιμάζονται να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την άνευ όρων υποστήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, με τρελό γλέντι!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.