Σελίδες

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ο αλβανός Συνήγορος του Πολίτη προτείνει νομοθεσία για τις μειονότητες

Ο Αλβανός συνήγορος του Πολίτη, Ιγκλί Τοτοζάνι, συναντήθηκε με  το δήμαρχο της σλαβικής κοινότητας του Πούστετς και τον εκπρόσωπο του σλαβικού κόμματος Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Έντμοντ Τεμέλκο και εκτίμησε ότι η Αλβανία θα ψηφίσει ένα νόμο για τις μειονότητες.

Τα αλβανικά μέσα γράφουν- επισημαίνει το  σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων- πιστεύουν ότι με έναν νόμο για τις μειονότητες θα διασφαλισθούν τα δικαιώματά τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν,  ότι ο Αλβανός Συνήγορος του Πολίτη ενημέρωσε τον Τεμέλκο , για τη σύσταση μιας  ομάδας εργασίας, η οποία θα  επισκεφθεί τα εδάφη που κατοικούνται από μειονότητες στην Αλβανία και θα συντάξει σχετική έκθεση με τα δικαιώματά τους και την τοποθέτησή τους, την οποία θα υποβάλει στο κοινοβούλιο της Αλβανίας.

Ο Τοτοζάνι ενημέρωσε τον Τεμέλκο ότι ο νέος αυτό-διοικητικός χάρτης, στην Αλβανία, θα πρέπει αν είναι σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις που εγγυώνται τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Πριν από λίγο καιρό Αλβανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ενημέρωσαν ότι δεν θα καταργηθεί κανένας από τους δήμους στην Αλβανία, όπου οι μειονότητες αποτελούν πλειοψηφία σε αυτούς, αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.