Σελίδες

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ενδεχόμενο να μεταφερθεί το μοντέλο της Κριμαίας στη Χιμάρα βλέπει η SHIK

«Εάν η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας καθορίσει τη Χιμάρα ως μια ξεχωριστή διοικητική περιφέρεια από την Αυλώνα, τότε υπάρχει πιθανότητα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, υπό την επιρροή των εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων, να ζητήσουν ανεξαρτησία σύμφωνα με το μοντέλο της Κριμαίας στην Ουκρανία» δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας Βίσο Α. Λίκα ενώπιον της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, όπου για περισσότερο από τέσσερις ώρες παρουσίασε την ετήσια έκθεση δράσης της Υπηρεσίας.

Πηγές από την επιτροπή, τις οποίες επικαλούνται τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Μεσίλα Ντόντα ρώτησε τον επικεφαλής της αλβανικής ΕΥΠ «αν η νέα διοικητική μεταρρύθμιση καθορίσει την Χιμάρα ως ξεχωριστό διοικητικό διαμέρισμα υπάρχει δυνατότητα -σύμφωνα με τις πληροφορίες σας- οι κάτοικοι της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κριμαίας».

Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος που ζήτησαν να απορριφθεί διότι είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης.

Παρά την παρέμβαση αυτή, ο επικεφαλής της αλβανικής ΕΥΠ δήλωσε ότι «οι πληροφορίες μας λένε πως υπάρχει μια τάση να χρησιμοποιούν το προηγούμενο της Κριμαίας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. elefteri ximara na dw ena prwi
    kai teli dimitri stin evrovouli

    me tetoious i n.d. tha parei psifous apo tous v/ipirwtes

    rofte partia dhe enveri
    rofte edhe lefteri deri

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.