Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση του ΕΣΒΗ 1914 στην Αθήνα με θέμα "Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα 101 χρόνια μετά το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας"


H σημαία του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914", πίσω από το πάνελ των ομιλητώνΛίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στην πρώτη σειρά των επισήμων από αριστερά: Αντιστράτηγος Χρήστος Μπολώσης, πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, Ναύαρχος Περικλής Κυρίτσης - Σπυρομήλιος, Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας Στέφανος Φούσας. 
Στη δεύτερη σειρά στην άκρη δεξιά διακρίνεται ο πρώην Έπαρχος Μεσοποτάμου Βασίλης Καλυβάς, που ήρθε στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την εκδήλωση. 


Ο εξόριστος κατά τη διάρκεια του κομουνιστικού καθεστώτος κ. Σπύρος Κουμπούλης (αριστερά) και ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστος Παππάς.Στο πάνελ από αριστερά προς δεξιά: Θαλής Μυλωνάς (πρώτος ομιλητής), Ιωάννης Παπαφλωράτος (δεύτερος ομιλητής), Γρηγόρης Γκιζέλης (συντονιστής), Σταύρος Γκίνος (εκπρόσωπος ΕΣΒΗ 1914) Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων Σπύρος Δημητρίου απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους των συνδιοργανωτών.


Ο Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου Θαλής Μυλωνάς κατά την ομιλία του με θέμα "Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και η σύγχρονη πραγματικότητα"Ο Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου Ιωάννης Παπαφλωράτος στην ομιλία του με θέμα: "Το διπλωματικό παρασκήνιο του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος έως την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας"Βράβευση του κ. Θαλή Μυλωνά με την τιμητική - αναμνηστική σημαία του ΕΣΒΗ 1914, από τον κ. Σπύρο Δημητρίου.Βράβευση του κ. Ιωάννη Παπαφλωράτου με την τιμητική - αναμνηστική σημαία του ΕΣΒΗ 1914, από τον Ναύαρχο κ. Περικλή Κυρίτση - Σπυρομήλιου, γόνο της γνωστής ηρωικής οικογένειας της Χιμάρας.Η τοποθέτηση του κ. Σταύρου Γκίνου εκ μέρους του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" σχετικά με την κατάσταση σήμερα στη Βόρειο Ήπειρο και την περιγραφή των αυτονομιακών καθεστώτων για εθνικές μειονότητες στην Ευρώπη που καθιστούν επίκαιρη και ρεαλιστική την διεκδίκηση του αιτήματος Αυτονομίας για το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Άποψη από το κοινόΗ εκδήλωση έκλεισε με την απόδοση του Εθνικού Ύμνου


Φωτογραφίες: Θωμαϊς Παριανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.