Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αρθρογραφία: Ο Έντι Ράμα τραμπούκος των Βαλκανίων; - O ρόλος της Τουρκίας

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, τραμπούκος των Βαλκανίων; 

Σε Βραδυφλεγή βόμβα για τα Βαλκάνια εξελίσσεται ο σοσιαλιστής, επιτυχημένος πρώην δήμαρχος Τιράνων και πάλαι ποτέ «εναλλακτικός καλλιτέχνης», νυν πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα.  Την Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου στα Τίρανα, παρουσία  του Σέρβου  ομολόγου του Αλεξάνταρ Βύτσιτς, προχώρησε ένα ακόμη βήμα προς την όξυνση, θέτοντας  θέμα ΑΟΖ και  ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να αρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις για τα θαλάσσια σύνορα.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

Απαίτησε την τροποποίηση του ελληνικού  προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, παρότι η συμφωνία είχε καθοριστεί επί εποχής Μπερίσα. Ο αλβανός πρωθυπουργός  εμπνέεται  και υιοθετεί κατ´ εικόνα και ομοίωση, την τουρκική στάση στο θέμα ΑΟΖ για το Καστελόριζο. Σαμποτάρισε σκληρά την ελληνοαλβανική συμφωνία του 2009 και κατηγόρησε τον Μπερίσα για εθνική προδοσία.  Οι αρνητές της συμφωνίας, μεταξύ των οποίων και ο Ράμα, ισχυρίζονταν ότι τα διαπόντια νησιά, βορείως της Κέρκυρας, δεν έχουν υφαλοκρηπίδα!
Λίγες μέρες μετά τις μάχες στο Κουμάνοβο,  συναντήθηκε  στο Πόγραδετς με όλους τους ηγέτες των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με αλβανόφωνη εφημερίδα «Lajmpress.com». Η συνάντηση συγκλήθηκε για να συζητηθεί η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις μάχες στο Κουμάνοβο.

Ο ίδιος, περίπου ενάμιση μήνα πριν ( 6 Απρίλη), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Πρίστινας "Kosova Klan"από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, προειδοποίησε ότι η ένωση της χώρας του με το Κόσοβο θα αποτελέσει γεγονός, εάν συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) να μην προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσσόβου, συγκεντρώνοντας έτσι την μήνιν της Σερβίας. Τα ίδια δήλωσε  και 15 ημέρες αργότερα!
Τον Ιανουάριο είχε δημοσιεύσει στο λογαριασμό του στο Facebook, μεταξύ πολλών φωτογραφιών,  την εικόνα του λαβάρου που προκάλεσε τις ταραχές και τα επεισόδια κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας - Αλβανίας. Μάλιστα η εικόνα αυτή της «Μεγάλης Αλβανίας» είχε προβληθεί και  στην πρόσοψη του πρωθυπουργικού μεγάρου ,όπου κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι πολίτες μπορούσαν να στείλουν sms με ευχές από τα κινητά τους και τα μηνύματα τους προβαλλόταν εκεί.
Είναι ο ίδιος που στήριξε την πλαστή απογραφή πληθυσμού η οποία «εξαφάνισε» την ελληνική μειονότητα και τους Χριστιανούς της Αλβανίας - κάτι που καταγγέλθηκε από ΗΠΑ, ΕΕ και όλους τους διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων το Στέητ Ντιπάρτμπεντ και το παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών! 

Μετά και τις συγκρούσεις στο Κουμάνοβο η ανησυχία αποσταθεροποίησης των δυτικών Βαλκανίων  διατρέχει τους λαούς της περιοχής. Η ανεργία, η φτώχεια, η έλλειψη προοπτικής, τα απομεινάρια πρόσφατων πολεμικών συγκρούσεων,  ο διαμελισμός χωρών, η γέννηση νέων, υποδαυλίζουν εθνικιστικά φαινόμενα που βασίζονται φυσικά στους προαιώνιους εθνικούς μύθους κάθε λαού.

Τα σύνορα τείνουν να γίνουν πάλι ρευστά με τη γεύση του αίματος, με την «ευγενική συνδρομή» της  Γερμανίας !
Η κα Μέρκελ  (για την οποία  Ράμα δήλωσε, ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο όραμα και τη βούλησή της για το μέλλον των Βαλκανίων), συνεπικουρούμενη από την Αυστρία και την Κροατία με την ανοχή και συμμετοχή της Γαλλίας και της Ιταλίας, επιδίδεται στο να συγκαλεί συναντήσεις ηγετών των δυτικών Βαλκανίων, στις οποίες κατά κανόνα  δεν καλείται η χώρα μας, σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι επιρροής, ανακατατάξεων  και πολιτικού ελέγχου της περιοχής.
Τα βαλκάνια όπου «ο χρόνος μετράται με τους αιώνες», φτωχά, καθυστερημένα, πάντα υπό την επιρροή μεγάλων δυνάμεων, μάλλον έχουν βρει στο πρόσωπο του Εντι Ράμα τον εν δυνάμει τραμπούκο τους.

www.news4people.gr


Το ύποπτο παιχνίδι των Τιράνων σε βάρος της Ελλάδας και ο ύποπτος ρόλος της Τουρκίας


Στην εποχή των μνημονίων και της κρίσης ελάχιστοι είναι εκείνοι που θυμούνται τα εθνικά θέματα. Δεν υπήρξε και δυστυχώς δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης με αποτέλεσμα αυτή να έχει εξελιχθεί σε εθνική απειλή κατά της χώρας, κατά του λαού, κατά του έθνους. 
Από την μία oι Σκοπιανοί προκαλούν συνεχώς με το όνομα »Μακεδονία” και οι Αλβανοί δηλώνουν πως τα σύνορά τους είναι στην Πρέβεζα!
Την ίδια ώρα στην Θράκη οι πράκτορες δρουν ανεξέλεγκτα προπαγανδίζοντας την απόσχιση εδαφών από την ελληνική επικράτεια και ο γιός του Ερντογάν προαναγγέλλει προβοκάτσια, λέγοντας σε σύναξη πρακτόρων ότι »όταν σας συμβεί κάτι, όταν χρειαστεί ανάγκη, τα αδέρφια σας είναι μοναδικά και είναι δίπλα».
Οι γειτονικές χώρες επιμένουν να αμφισβητούν κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας παρά τις διεθνείς συνθήκες.
Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, η Αλβανία έθεσε με προκλητικό τρόπο θέμα χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, τα Τίρανα έκαναν έντονο διάβημα στην Αθήνα ζητώντας να γίνει τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να ζήτησαν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ηπειρο! 
Ουσιαστικά, η Αλβανία θέτει με προκλητικό τρόπο θέμα χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα.
Και κάπου εδώ εμπλέκαται η Τουρκία και ο »σουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν. Πριν λίγες μέρες ο Τούρκος πρόεδρος, θεμελίωσε στα Τίρανα ένα τζαμί, το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με τον οποίο συζήτησε τις διμερείς σχέσεις, την περιφερειακή κατάσταση και τις πρόσφατες εξελίξεις στα Σκόπια.
Στην Αλβανία το ποσοστό των μουσουλμάνων ξεπερνά  το 60% και ο Ερντογάν »βλέπει» στη χώρα μια δυτική »αποικία
», γι “αυτό και στηρίζει υπογείως  τον Έντι Ράμα για να προβληθεί το όραμα της λεγόμενης »Μεγάλης Αλβανίας».
Ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την διάρκεια της παραμονής του στα Τίρανα, ήρθε σε επαφή με στελέχη του ανθελληνικού κόμματος των Τσάμηδων (PDIU). 
Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε την απόφασή του για την επίσημη ένταξη του PDIU, ως εταίρου, στον κυβερνητικό σχηματισμό. 
Πρόκειται για μια κίνηση καθαρά εχθρική προς την πατρίδα μας, η οποία δυναμιτίζει ακόμη πιο πολύ το ήδη τεταμένο κλίμα των ελληνο-αλβανικών σχέσεων.
Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας και της Αλβανίας για διολίσθηση σε μια »ψυχροπολεμική» κατάσταση με την Ελλάδα τη στιγμή που τα Βαλκάνια με τα γεγονότα στο Κουμάνοβο κινδυνεύουν να βυθιστούν ξανά στο χάος. 
Ας δούμε όμως σε αυτό το σημείο ποιοι είναι οι τσάμηδες .
Οι τσάμηδες βοηθούσαν με κάθε τρόπο τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής, τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι,χαιρετούσαν φασιστικά και έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα πολλούς Έλληνες πατριώτες.
Μάλιστα, παρά τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά των Ελλήνων, φθάνουν στο σημείο ακόμα και σήμερα, χωρίς καμία αιδώ, να διεκδικούν και ελληνικά εδάφη.
Οι Τσάμηδες, μουσουλμάνοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι σήμερα φανατικοί  εκφραστές του δόγματος Νταβούτογλου, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθούν στα πλαίσια του μουσουλμανικού τόξου. 
Οι τούρκοι χρησιμοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα την Αλβανία, με στόχο να αποδυναμώσουν την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.
Στην Αλβανία δραστηριοποιούνται 296 τουρκικές εταιρείες σε διάφορους τομείς, ενώ η Τουρκία έχει ήδη επενδύσει στην Αλβανία 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η συνεργασία τους, πέρα από το εμπορικό επίπεδο, έχει φθάσει και στο στρατιωτικό.
Πριν 1,5 χρόνο αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε, στρατιωτική-οικονομική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας και το πρωτόκολλο για την εφαρμογή της οικονομικής αυτής βοήθειας.
Η συμφωνία συνεργασίας συνίσταται στην παροχή, από την τουρκική πλευρά, του ποσού των 1.137.500 δολαρίων για την αγορά υλικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, επισκέψεις για θέματα υγείας, καθώς και για την εκπαίδευση προσωπικού.
Η συμφωνία προβλέπει επίσης την παροχή βοήθειας από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για τον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού αεροδρομίου της Κουτσοβάς στη νότια Αλβανία.
Ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει με κάθε θυσία να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και οι »φίλοι» μας γείτονες Αλβανοί, είναι πρόθυμοι ναι βοηθήσουν τον »σουλτάνο».
Και πράγματι, ποιοι καλύτεροι στρατιώτες της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια από τους Αλβανούς;
Έπαιξαν τον ρόλο αυτό στο παρελθόν, μπορούν να το παίξουν κάλλιστα και στο μέλλον.
Διαρκής επιθυμία της Τουρκίας, προτάσοντας το επιχείρημα της ίδιας θρησκείας, ήταν η δημιουργία μιας συμμαχίας στα Βαλκάνια τέτοιας που θα τη καθιστούσε άμμεσο δρώντα αν όχι ηγεμόνα της περιοχής. 
Η πολιτικοστρατιωτική επιρροή που επιχειρεί η Τουρκία στα Βαλκάνια βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση αδύναμων κρατών που ωστόσο είναι εν δυνάμει παράγοντες αστάθειας.
Τα Σκόπια η Αλβανία η Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο θεωρούνται στενοί συνεργάτες των Τούρκων και άρα πρόθυμοι να υλοποιήσουν τα όνειρα του δίδυμου Ερντογάν-Νταβούτογλου.
Η σημερινή κυβέρνηση και κυρίως τα αρμόδεια υπουργεία ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ πρέπει να είναι αρκετα προσεκτικά με τις ύποπτες κινήσεις της Αλβανίας, που στην ουσία όπως είπαμε παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας και να πράξουν τα δέοντα.
Από τη μία να καταγγείλουν στα αρμόδια διεθνή όργανα αυτές τις προκλητικές κινήσεις και από την άλλη κυρίως το ΥΠΑΜ, να έχει σε πλήρη ετοιμότητα για πάν ενδεχόμενο τις Ενοπλες Δυνάμεις, διότι τα Βαλκάνια »βράζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.