Σελίδες

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Αδελφοποίηση παιδιών Αγρινίου, Χειμάρρας και Μεσοποτάμου

Αδελφοποίηση παιδιών Αγρινίου, Χειμάρρας και Μεσοποτάμου
Εξαιρετική η πρωτοβουλία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου για την πραγματοποίηση εκδήλωσης για τη Β. Ήπειρο, στα πλαίσια της οποίας αδελφοποιήθηκαν οι μαθητές των κατηχητικών Ι. Ναού με αυτούς των σχολείων στη Χειμάρρα και το Μεσοπότο. Από το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών παραθέτουμε ένα απόσπασμα:

"Με την παρουσία και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή, 10 Μαΐου 2015, η εκδήλωση της 6ης «Χριστιανικής Αγάπης»που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ενότητος και Μελέτης - Προβολής των Ελληνικών Αξιών «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», με την ευκαιρία της λήξεως των πνευματικών ευκαιριών καθώς και του πέρατος των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για την περίοδο 2014-2015, που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. [...]

Η φετινή Χριστιανική Αγάπη ήταν αφιερωμένη στη Βόρεια Ήπειρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την Ανακήρυξη της Αυτονομίας της, στις 17 Φεβρουαρίου 1914 με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας.
Στην εκδήλωση, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ. Λεωνίδα Παππά, Πρόεδρο της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (Δ.Ε.Ε.Ε.Μ.) «Ομόνοια» της Βορείου Ηπείρου, τον κ. Νικόλαο Μπρίγκο, διευθυντή του Ελληνικού Σχολείου της Χειμάρρας «Όμηρος», εκπαιδευτικούς και παιδιά από τα σχολεία του Μεσοποτάμου και της Χειμάρρας της Βορείου Ηπείρου. Οι κ.κ. Παππάς και Μπρίγκος με τους συγκινητικούς χαιρετισμούς που απηύθυναν και τα Βορειοηπειρωτόπουλα με την παρουσία τους, τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, τα ποιήματα και τα τραγούδια τους (όπως ο «Θούριος», το «Νά ’τανε το ’21 - Χρόνια Δοξασμένα» κ.α.) μας έδειξαν πόσο δυνατά χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας στη Βόρειο Ήπειρο και δίδαξαν τον τρόπο που μπορούμε και εμείς να ξεπεράσουμε την κρίση που διανύουμε, εμποδίζοντας την αλλοίωση που επιχειρείται εναντίον μας και κρατώντας στην καρδιά μας το Χριστό και την Ελλάδα, όπως για αιώνες το πράττουν και οι Βορειοηπειρώτες, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες που αντιμετώπιζαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν.

Κατά την εκδήλωση, προβλήθηκε επίσης το νέο DVD-video του πατρός Κωνσταντίνου Καντάνη «Οι Υιοί των Αετών» (εκδόσεις Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου), αφιερωμένο στην από αρχαιοτάτων χρόνων ιστορία του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, αλλά και στους συνεχιζόμενους διωγμούς που αυτός υφίσταται. Για να δείτε το DVD - αφιέρωμα στη Βόρειο Ήπειρο, πατήστε ΕΔΩ.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση των εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. ΚΟΣΜΑ και με την αδελφοποίηση των παιδιών του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με τα παιδιά της Χειμάρρας και του Μεσοποτάμου της Βορείου Ηπείρου.[...]"

Αδελφοποίηση παιδιών Αγρινίου, Χειμάρρας και Μεσοποτάμου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.