Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Εκατό χιλιόμετρα «λειτουργικής» Ιόνιας Οδού μέχρι το τέλος του έτους

IONIA EYHNOS
Εκατό χιλιόμετρα λειτουργικής Ιόνιας Οδού αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του έτους ενώ το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου θα έχει αποπερατωθεί μέχρι το τέλος του 2016. Όλα αυτά βέβαια με βάση τα σημερινά δεδομένα κι αν δεν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες τους οδικούς άξονες.


Τα έργα της Ιόνιας Οδού επισκέφθηκαν η Κοινοτική Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Έργων Παραχώρησης Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδος Ζήσιμος Καρβούνης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μέχρι το τέλος της χρονιάς, εκατό χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού, θα είναι λειτουργικά. Πρόκειται για ένα τμήμα μήκους 34 χιλιομέτρων στην περιοχή του Αγρινίου κι άλλα 50 χιλιόμετρα στην περιοχή της Άρτας.
Μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν προστεθεί δύο ακόμη μικρότερα τμήματα του έργου.
Η «λειτουργική» Ιόνια θα φέρει και τα πρώτα διόδια. Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει ο σταθμός στην περιοχή του Αγρινίου.

Βάση των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στην Κοινοτική Επίτροπο μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 55% του έργου στον οδικό άξονα της Ιόνιας.
Το σύνολο, περιλαμβανομένης και της σήραγγας στην Κλόκοβα, εκτιμάται ότι θα έχει αποπερατωθεί στο τέλος του 2016.
Σημειώνεται ότι η διάνοιξη της σήραγγας ξεκίνησε εδώ και μερικές ημέρες και προχωρά παράλληλα από την βόρεια και τη νότια είσοδο.

Στη συνάντηση τονίστηκαν για μία ακόμη φορά τα προβλήματα που υπάρχουν με τις απαλλοτριώσεις και οι καθυστερήσεις εξ αιτίας αρχαιολογικών ευρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.