Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς: Δεν κλείνει το Ελληνικό Προξενείο στην Κορυτσά

Το Υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στην ερώτηση του Βουλευτή Αχαϊας και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ.Νίκου Νικολόπουλου, για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και σειρά δημοσιευμάτων, περί φημολογούμενου κλεισίματος του Ελληνικού Προξενείου στην Κορυτσά, διαβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Νίκος Κοτζιάς, απέδωσε την περαιτέρω παραμονή του υπηρετούντος εκεί Προξένου σε καθαρά υπηρεσιακούς λόγους. 


Η Συντονιστική Επιτροπή ΑΝΕΛ Ιωαννίνων, εκφράζει την ικανοποίησή της, για τη θετική έκβαση της υπόθεσης, που προκαλεί μεγάλη ανακούφιση στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, που επιθυμούν την παραμονή του Προξενείου στην Κορυτσά. Επίσης, ευχαριστεί το Βουλευτή μας κ.Νίκο Νικολόπουλο, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, που εξασφάλισε την οριστική λύση στο φλέγον αυτό θέμα. 

Συντονιστική Επιτροπή ΑΝΕΛ Ιωαννίνων
24 Μαΐου 2015

Σχόλιο ΕΣΒΗ 1914: Το θέμα ως γνωστόν είχε αναδείξει με δελτίο τύπου ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914, ενημερώνοντας τόσο τα ΜΜΕ όσο και τον ελληνικό πολιτικό κόσμο.
Σε ερωτήσεις προς τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών για το ζήτημα που προέκυψε, το οποίο δεν βασιζόταν σε φήμες, προχώρησαν ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Παναγιώταρος και ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Νίκος Νικολόπουλος.
Τελικά με καθυστέρηση ενάμιση και πλέον μήνα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας στον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Νίκο Νικολόπουλο διέψευσε - και μάλιστα κατηγορηματικά - το σενάριο κλεισίματος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κορυτσά.

Ως Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που συμβάλαμε σε αυτή την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και θα συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερη θέληση και πυγμή τον αγώνα μας για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.