Σελίδες

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η ιστοσελίδα του Κοκεδήμα Shqiptarja.com στοχοποιεί τον Μητροπολίτη Ανδρέα και τον πάτερ Χρήστο για τις εκδηλώσεις σε Δελβινάκι και Κρανιά!

Σκάνδαλο! η ελληνική εκκλησία ζητά ακόμα την αποκοπή της Βορείου Ηπείρου
του Aurel Pepa 

Τίρανα - Φαίνεται ότι η εκκλησία της Ελλάδος είναι η ''Ναυαρχίδα'' του Ελληνικού Υπερ-Εθνικισμού.
Η 17η Μαΐου είναι η 101η Επέτειος της Υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας όπου όπως είναι γνωστό οι Μεγάλες Δυνάμεις έδωσαν την Αυτονομία στο επονομαζόμενο κράτος της Βορείου Ηπείρου και γιορτάστηκε από Εθνικιστικούς Ελληνικούς Κύκλους παραδόξως υπό την αιγίδα ενός υψηλού Ιεράρχη της Ελληνικής Επίσημης εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης ήταν ο διοργανωτής αυτών των εορτασμών στην πόλη του Δελβινακίου κοντά στα σύνορα με την αλβανία. 

Ο Μητροπολίτης Ανδρέας εξέδωσε ανακοίνωση δύο μέρες πριν καλώντας όλους τους πιστούς να συγκεντρωθούν την Κυριακή 17 Μαΐου για να γιορτάσουν την 101η Επέτειο του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι η Επέτειος της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου καθώς και η υπενθύμιση του αγώνος των Ελλήνων Πατριωτών για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου από τους αλβανούς. 
Με αυτόν τον τρόπο την Κυριακή ο Μητροπολίτης Ανδρέας τέλεσε μυστήριο προς τιμήν των μαρτύρων για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου και μετά όλοι οι συγκεντρωμένη παρέλασαν ξεκινώντας από την εκκλησία στους δρόμους του Δελβινακίου.

Ο Παππάς ενός χωριού του Δελβίνου

Η 101η Επέτειος της λεγόμενης αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου γιορτάστηκε στο χωριό Κρανιά του Δελβίνου. Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευθεί στη σελίδα του υπερεθνικιστικού συνδέσμου ΣΦΕΒΑ στο διαδίκτυο αυτοί οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 Μαΐου και συμμετείχαν εκεί μερικά Ελληνικά εθνικιστικά σωματεία. Αυτοί κατέθεσαν στεφάνια στον ανδριάντα του επικεφαλής των Ελληνικών αντάρτικων μονάδων, που είναι κατασκευασμένο σε αυτό το χωριό. Αλλά αυτό που έκανε εντύπωση σε αυτούς τους εορτασμούς ήταν η συμμετοχή του Ιερέα Χρήστου ο οποίος είναι μέρος της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Και δεν φτάνει αυτό από τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας της ΣΦΕΒΑ φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο πατήρ Χρήστος κρατάει ομιλία και πλάι του δυο παιδιά κρατούν ξεδιπλωμένη τη σημαία της Δημοκρατίας της Αυτονόμου Βορείου Ηπείρου. 
Μετά από αυτή τη φωτογραφία οι επικεφαλής της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας θα πρέπει να μας εξηγήσουν τους λόγους της παρουσίας του πάτερ Χρήστου. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Γιαννουλάτος θα πρέπει να εξαναγκαστεί από την αλβανική κυβέρνηση ώστε να τιμωρήσει αυτούς τους ιερείς που παίρνουν μέρος σε αυτές τις υπερεθνικιστικές δραστηριότητες που παράγουν εθνοτικό μίσος και ακόμα χειρότερα αποσκοπούν να βλάψουν την ακεραιότητα του κράτους.

Σας θυμίζουμε ότι αυτοί οι εορτασμοί δεν γίνονται για πρώτη φορά. Ο Ιερέας του Δελβίνου και πέρυσι ήταν πρωτοπόρος στους εορτασμούς των Ελλήνων Εθνικιστών στην Κρανιά, το ίδιο και ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας ήταν ο διοργανωτής αυτών των εορτασμών στην πόλη του Δελβινακίου.

shqiptarja.com


Το σχόλιο μας: Δεν κοιτάν τα καραγκιοζιλίκια τους οι αλβανοί με τα γεγονότα στο Κουμάνοβο πριν δύο εβδομάδες, στο Βελιγράδι και την Δερβιτσάνη το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου 2014 και την εξαγωγή τζιχαντιστών που σφάζουν αθώο κόσμο στη Συρία και το Ιράκ, αλλά χαρακτηρίζουν ως κινήσεις εθνοτικού μίσους τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που έχουν σκοπό να καλέσουν τους αλβανούς να σεβαστούν τις υπογραφές τους. 
Αλλά έτσι είναι, τους δίνει θάρρος η Αθήνα και βγάζουν γλώσσα οι τρισάθλιοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.