Σελίδες

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ο Αρμπέν Λάλα ξαναχτύπησε και επιτίθεται με γελοία σενάρια σε όσους αγωνίζονται για τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών

... με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 101η επέτειο της Αυτονομίας


Σκάνδαλο στο Δέλβινο: Κατεβαίνει η αλβανική σημαία και υψώνεται αυτή της Βορείου Ηπείρου

Στις 16 Μαΐου, με την ευκαιρία των 101 χρόνων από την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας που αναγνωρίζεται από τους Έλληνες ως Αυτονομία της Βόρειου Ηπείρου - Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, μια ομάδα Ελλήνων συνοδευόμενη από Βορειοηπειρώτες στην Κρανιά Δελβίνου απέτισαν φόρο τιμής στον ανδριάντα του Έλληνα αντάρτη Θύμιου Λιώλη ο οποίος διέπραξε σφαγές έναντι του αλβανικού πληθυσμού κατά τα έτη 1914-1944. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κατέβασαν την αλβανική σημαία και ύψωσαν αυτή της Αυτονόμου Βορείου Ηπείρου. Αυτή η σοβαρή πρόκληση συνέχισε με τον Οδυσσέα Μπόρο πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλίας ' Ο Πύρρος". Αυτός κράτησε ομιλία με εθνικιστικό τόνο κάνοντας έκκληση για την Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου και πως δεν την έχουμε ξεχάσει. Σε αυτήν την δραστηριότητα ήταν παρόντες και παραστρατιωτικές ομάδες Ελλήνων της Ένωσης Εθνικιστών Ελλάδος.

Τέτοιες πράξεις όπως το κατέβασμα της αλβανικής σημαίας και η ύψωση της σημαίας της αυτονόμου Βορείου Ηπείρου υποκινούν εθνοτικό μίσος στους αλβανούς πολίτες παραμονή των δημοτικών εκλογών της 21ης Ιουνίου.

Την επομένη 17 Μαΐου ο Σταύρος Γκίνος, ο Οδυσσέας Μπόρος μαζί με τον Πρόεδρο της Ομόνοιας Λεωνίδα Παππά συμμετείχαν στην παρέλαση στο Δελβινάκι Πωγωνίου που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Μητροπολίτης Κονίτσης για την ανακήρυξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στο νότο της Αλβανίας.Έλληνες παραστρατιωτικοί κρατούσαν στα χέρια τους πανό που έγραφε: Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη!

Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κράτησε ομιλία για την αυτονομία του νότου της Αλβανίας και συναντήθηκε με ανώτατους αξιωματούχους της ασφάλειας και του Ελληνικού στρατού.

Έχει πάνω από δυο χρόνια που στο νότο της Αλβανίας κινούνται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, ο πρώην αρχηγός Γενικού Επιτελείου του Ελληνικού Στρατού και στρατηγοί της Ελληνικής ασφάλειας και αντικατασκοπείας. Στόχος τους είναι η αναγνώριση του αλβανικού εδάφους.

Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου Βαγγέλης Ντούλες , Φρέντης Μπελέρης, Αναστάσιος Γκούντας και Γιάννης Μπάμπης διοργάνωσαν πορεία για αυτήν την επέτειο ζητώντας με κάθε κόστος οι Βορειοηπειρώτες να ψηφίσουν τους υποψηφίους του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας.

Ο Βαγγέλης Ντούλες το 2010 ήταν ένας από τους εμπνευστές για την τοποθέτηση του ανδριάντα του αντάρτη Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά Δελβίνου. Ο αντιπρόεδρος της αλβανική βουλής συμμετείχε κάθε χρόνο στον εορτασμό της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στον ανδριάντα του Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά αλλά φέτος μετά τις γραφές μου και τις καταγγελίες μου για αντιαλβανικές δραστηριότητες και σαν άνανδρος που είναι απέφυγε τέτοιες δραστηριότητες αυτές τις μέρες.

Arben Llalla


Διαβάστε το άρθρο στα αλβανικά και την περιγραφή φωτογραφιών στο 
www.gazetadita.al


Στο παρακάτω άρθρο σε άλλο ιστότοπο ο Αρμπέν Λάλα τα γράφει ακόμα πιο "αναλυτικά"...



Οι Ελληνες επιτίθονται στη νότια Αλβανία,κατεβάζουν την αλβανική σημαία και υψώνουν εκείνη της Βορείου Ηπείρου παρουσία Ελλήνων στρατιωτών


Στις 16 Μαΐου, με την ευκαιρία των 101 χρόνων από την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας που αναγνωρίζεται από τους Ελληνες ως Αυτονομία της Βορειου Ηπείρου-Πρωτόκολλο της Κέρκυρας μια ομάδα Ελλήνω συνοδευώμενη από Βορειοηπειρώτες ,στην Κρανιά Δελβίνου απέτισαν φόρο τιμής στον αδριάντα του Έλληνα αντάρτη Θύμιου Λιώλη ο οποίος διέπραξε σφαγές έναντι του αλβανικού πληθυσμού κατά τα έτη 1914-1944. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Έλληνας στρατιώτης με πολιτικά ρούχα Σταύρος Γκίνος κατέβασε την αλβανική σημαία και ύψωσε αυτή της Αυτονόμου Βορείου Ηπείρου. Αυτή η σοβαρή πρόκληση των Ελλήνων της Αθήνας είναι μέρος των Ελληνικών σεναριων των τελευταίων ημερών προκαλώντας σοβαρά την Αλβανία. 
Ο Βορειοηπειρώτης Οδυσσέας Μπόρος Πρόεδρος της οργάνωσης Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας ο ''Πύρρος'' κράτησε ομιλία με εθνικιστικό τόνο κάνοντας έκληση για την Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου και πως δεν την έχουμε ξεχάσει. Σε αυτήν την δραστηριότητα ήταν παρόντες και παραστρατιωτικές ομάδες Ελλήνων της Ένωσης Εθνικιστών Ελλάδος.

Τέτοιες πράξεις όπως το κατέβασμα της αλβανικής σημαίας και η ύψωση της σημαίας της αυτονόμου Βορείου Ηπείρου υποκινούν εθνοτικό μίσος στους αλβανούς πολίτες παραμονή των δημοτικών εκλογών της 21ης Ιουνίου. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν εξαχθεί από την κυβέρνηση των Αθηνών η οποία στηρίζει κάθε δραστηριότητα με αντιαλβανικό χαρακτήρα.

Την επομένη 17 Μαΐου ο Σταύρος Γκίνος, ο Οδυσσέας Μπόρος μαζί με τον Πρόεδρο της Ομονοιας Λεωνίδα Παππά συμμετείχαν στην παρέλαση στο Δελβινάκι Πωγωνίου που διωργανώνει κάθε χρόνο ο Μητροπολίτης Κονίτσης για την ανακύρηξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στο νότο της Αλβανίας.Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κράτησε ομιλία για την αυτονομία του νότου της Αλβανίας και συναντήθηκε με ανώτατους αξιωματούχους της ασφάλειας και του Ελληνικού στρατού.( Έχει πάνω από δυο χρόνια που στο νότο της Αλβανίας κινούνται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, ο πρώην αρχηγός Γενικού Επιτελείου του Ελληνικού Στρατού και στρατηγοί της Ελληνικής ασφάλειας και αντικατασκοπείας. Στόχος τους είναι η αναγνώριση του αλβανικού εδάφους σε περίπτωση πολέμου). Οι Έλληνες παραστρατιωτικοί κρατούσαν στα χέρια τους πανό που έγραφε: Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη!

Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου Βαγγέλης Ντούλες , Φρέντης Μπελέρης, Αναστάσιος Γκούντας και Γιάννης Μπάμπης διοργάνωσαν πορεία για αυτήν την επέτειο ζητώντας με κάθε κόστος οι Βορειοηπειρώτες να ψηφίσουν τους υποψηφίους του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας γιατί αυτές οι εκλογές είναι ζωτικής σημασίας με την νέα εδαφική διαίρεση για να δείξουν ότι η νότιος αλβανία είναι Βόρειος Ήπειρος δήλωσε ο Ντούλες και οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΕΑΔ στην μάζωξη που έγινε στην Αθήνα στις 17 Μαΐου 2015.

Ο Βαγγέλης Ντούλες το 2010 ήταν ένας από τους εμπνευστές για την τοποθέτηση του αδριάντα του αντάρτη Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά Δελβίνου. Ο Βαγγέλης Ντούλες συμμετείχε κάθε χρόνο στον εορτασμό της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στον αδριάντα του Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά αλλά φέτος μετά τις γραφές μου και τις καταγγελίες μου για αντιαλβανικές δραστηριότητες και σαν άνανδρος που είναι απέφυγε τέτοιες δραστηριότητες αυτές τις μέρες.

Ελληνική στρατιωτική παρουσία 

Ελληνικές παραστρατιωτικές ομάδες, ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού και της Ελληνικής ασφάλειας κινούνται εδώ και αρκετές μέρες στο νότο της Αλβανίας. Ο πρώην αρχηγός του Επιτελείου του Ελληνικού στρατού μαθαίνουμε ότι έχει ησέλθει 3 φορές κρυφά στην Αλβανία σε διάστημα 4 μηνών με μια ύποπτη και ασαφή αποστολή...Ο πρώην επικεφαλής του Ελληνικού στρατού εθεάθη τρεις φορές στην Αλβανία μέσα σε τέσσερεις μήνες ενώ έχει κάνει εντατικές συναντήσεις με εξτρεμιστές της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Ωστόσο ο επικεφαλής αναπληρωτής ασφάλειας του Ελληνικού στρατού, συνταξιούχος, συναντήθηκε αυτές τις μέρες με τους ηγέτες των μη κυβερνητικών εξτρεμιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Από την άλλη πλευρά γίνεται λόγος και για μια επίσκεψη του επικεφαλής των Ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών στα Τίρανα και για μια συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Μαθαίνουμε πως η συνάντηση έχει πραγματοποιηθεί και έχει κρατηθεί μυστική. Δεν έγινε γνωστό το θέμα της συζήτησης αλλά υποθέτουμε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ΄''Μακέδονίας'' και τα εκκρεμή προβλήματα των δυο κρατών ,όπως η υπόθεση των συνόρων ,το τσάμικο ζήτημα,το πετρέλαιο και το δίκαιο του πολέμου. Την ίδια στιγμή στο νότο της Αλβανίας εθεάθη ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ελλάδος.

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας και οι πρώην αρχηγοί του Ελληνικού στρατού μαθαίνουμε πως συναντήθηκαν με τον Βαγγέλη Ντούλε την Ελένη Δήμου, Λεωνίδα Παππά, Σταύρο Γκίνο και άλλους για να κάνουν αναγνώριση του εδάφους της Νότιας Αλβανίας και τα στρατηγικά σημεία. Υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες των κινήσεων και πολλών συναντήσεών τους μέσα στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στην Ελλάδα.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν μια ροή των ελίτ του Ελληνικού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών στο νότο της Αλβανίας και της κυβέρνησης των Τιράνων. Τίποτα δεν είναι γνωστό τι παίζεται στο παρασκήνιο. Αλλά ένα είναι σαφές η Αθήνα κράτησε την πλευρά των αλβανών στα γεγονότα του Κουμάνοβο επειδή ενδιαφέρεται για τη διάλυση της " Μακεδονίας". 
Την ίδια στιγμή οι Αθηναϊκοί κύκλοι έχουν αναστατωθεί για την επίσκεψη του Ερντογάν στα Τίρανα καθώς και με την αγριότητα των αντιδράσεων της διπλωματίας για το θέμα της αναζήτησης πετρελαίου.

www.everteta-al.com



Το σχόλιο μας: Είναι πασιφανές ότι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ της αλβανικής δημοσιογραφίας Αρμπέν Λάλα έχει μπλέξει τον Τσίπρα με τον Μήτρογλου και την Μέρκελ με τον Σβαϊνστάιγκερ. 
Τους έχει βάλει όλους στο ίδιο μίξερ και όποιον πάρει ο χάρος!

Το μόνο που πρέπει να σχολιάσουμε γιατί δημιουργεί σοβαρές εντυπώσεις, είναι ότι ούτε ο Σταύρος Γκίνος, ούτε κανένας άλλος δεν κατέβασε το απόγευμα της 16ης Μαϊου τη σημαία της Αλβανίας από το μνημείο του Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε καν εκεί υψωμένη.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2014 για τα 100 χρόνια από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, οι οργανωτές έτρεχαν τελευταία στιγμή να αγοράσουν αλβανική σημαία, επειδή ο κοινοτάρχης της Κρανιάς αδιαφόρησε και ενώ η αλβανική αστυνομία ήταν σε επιφυλακή εκείνη την ημέρα στο χωριό...
Το Σάββατο απόγευμα 16 Μαΐου 2015 όμως, πάλι δεν υπήρχε αλβανική σημαία στο χώρο και το μόνο που έκαναν οι οργανωτές ήταν να υψώσουν τη σημαία της Αυτονόμου Βορείου Ηπείρου σε έναν από τους κενούς ιστούς.
Από κει και πέρα όμως ο Λαλά στοχοποιεί και κατηγορεί τον κ. Σταύρο Γκίνο με αυθαίρετα συμπεράσματα τα οποία επιχειρεί να ενισχύσει με παλιές φωτογραφίες που αλίευσε από το facebook, ενώ κάνει λόγο και για εθνικιστική ομιλία του κ. Οδυσσέα Μπόρου, ο οποίος κατέθεσε απλώς στεφάνι στο Μνημείο του Θύμιου Λιώλη.

Η γελοιότητα του Λάλα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο όταν γράφει ότι ο Θύμιος Λιώλης διέπραξε σφαγές κατά του αλβανικού πληθυσμού όπως επίσης και όταν αναφέρεται στην "τοπογραφική αναγνώριση του χώρου της Βορείου Ηπείρου" από τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκο. Όσκαρ φαιδρότητατας αξίζει να κεδίσει επάξια και η προσπάθεια του να βαφτίσει ως εθνικούς αγωνιστές του Βορειοηπειρωτικού τον Ντούλε και την κλίκα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.