Σελίδες

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Πάτρα: Άγριο ξύλο μεταξύ Βορειοηπειρωτών και Αλβανών στο Ψαροφάϊ


EΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΔΡΟΝΙΑ!

Αιτία η αναφορά στα σύνορα της Αλβανίας μέχρι την Πρέβεζα     

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Σκηνές που παρέπεμπαν σε κάτι από την νύχτα του αγίου Βαρθολομαίου εκτυλίχθηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη στο Ψαροφαϊ της Πάτρας όταν συνεπλάκησαν ομάδες Βορειοηπειρωτών με Αλβανούς.
Όλα άρχισαν όταν μέσα σε καφενείο της περιοχής έγινε αναφορά για την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας της οποίας τα σύνορα φτάνουν μέχρι την Πρέβεζα. 

Η σπίθα που άναψε το φυτίλι ήταν τα όσα αποτυπώνονται στο βιβλίο ιστορίας  που διδάσκεται στα Αλβανικά σχολεία, το περιεχόμενο του οποίου υπερασπίστηκαν δέκα περίπου άτομα που κατάγονται από τη γειτονική χώρα.
Στο χώρο υπήρχαν και  δώδεκα περίπου Βορειοηπειρώτες οι οποίοι αναφερόμενοι στα όσα έζησαν στην Αλβανία σε συνδυασμό με τις επεκτατικές βλέψεις της  γειτονικής χώρας σε σχέση με την Ελλάδα ήρθαν στα χέρια αρχικά μέσα στο καφενείο με τους αλλοδαπούς.

Τα πνεύματα ηρέμησαν  για λίγο αλλά όταν οι δύο ομάδες Βορειοηπειρωτών και Αλβανών αποχώρησαν από το μαγαζί το φυτίλι της αντιπαράθεσης άναψε ξανά με το δεύτερο γύρο συμπλοκής  - αυτή τη φορά εκτός από μπουνιές και κλωτσιές επιστρατεύθηκαν  και καδρόνια – να εκτυλίσσεται στο ποταμάκι που διασχίζει την περιοχή.

Το ξύλο διήρκεσε  αρκετά λεπτά με τα θύματα και από τις δύο πλευρές να μετράνε ματωμένα πρόσωπα και μύτες αλλά και μελανιασμένα μάτια.
Η κατάσταση θεωρείται έκρυθμη καθώς δεν είναι λίγοι  αυτοί ου υποστηρίζουν πως στην περιοχή πλέον υπάρχει βεντέτα μεταξύ Βορειοηπειρωτών και Αλβανών μεταναστών φοβούμενοι πιο ακραίες καταστάσεις.

patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.